TWIN Ara Dönem Değerlendirme Çalıştayı düzenlendi

Lüleburgaz Belediyesi, Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Başkanlığı tarafından yürütülen, Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen, Merkezi Finans ve İhale Birimi olan TÃ

GÜNDEM 6.05.2019 15:10:00 0
TWIN Ara Dönem Değerlendirme Çalıştayı düzenlendi

Türkiye ve AB üyesi ülkelerdeki yerel yönetimler arasında sürdürülebilir yapılar oluşturmayı hedefleyen "Şehir Eşleştirme Hibe Programı (Town Twinning Action Between Turkey and EU Grant Scheme (TTGS))", "Art-Integrated Cultures/Sanatla Birleşen Kültürler" adlı TTGS/043 no’lu proje kapsamında görevli proje koordinatörü Seda Kaplan ve proje asistanı Seden Özen Ergin çalıştaya katılım gösterdi.

 

DEĞERLENDİRME ÇALIŞMALARI YAPTILAR

 

TWIN Ara Dönem Değerlendirme Çalıştayı, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Sektör Yöneticisi  Gülşad Yalpu ve Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Başkanlığı Mali İşbirliği ve Proje Uygulama Genel Müdür Vekili Bülent Özcan’ın açılış konuşmalarıyla başladı. İki gün süren çalıştay kapsamında performans göstergeleri, doğrulanabilir göstergeler, sürdürülebilirlik kavramı, Şehir Eşleştirme Programının geleceği gibi konuların işlenmesinin yanı sıra bu konularla ilgili sürdürülebilirlik ve etkililik çalıştayları ve interaktif beklenti anketi uygulandı. Çalıştayın sabah oturumunda performans göstergeleri, doğrulanabilir göstergeler ve sürdürülebilirlik kavramı konuları tartışıldı. Çalıştayın öğlen oturumunda ise yuvarlak masa çalışmalarına geçildi. Katılımcılar proje temalarına göre ayrılmış masalarda değerlendirme çalışmaları yaptılar. Çalıştayının ikinci ve son gününde Sürdürülebilirlik ve Etkinlik konusu hakkında bilgilendirmede bulunuldu. İkinci günün sabah oturumunda Türkiye Belediyeler Birliği Proje ve Finansman Müdürü Cemal Baş şehir eşleştirme programının geleceği hakkında bir konuşma yaptı ve katılımcıların bu konu üzerinde değerlendirmelerini aldı. Oturumun sonunda interaktif beklenti anketi yapıldı ve anket sonuçları değerlendirildi. Günün diğer oturumlarında Türkiye ve Avrupa Birliği Arasında Şehir Eşleştirme Hibe Programı projeleri yaptıkları kısa sunumlarla, projelerinin başlangıçtan bu güne yaptıkları sürdürülebilirlik ve etkinlik planlamaları çalışmaları hakkında bilgi verdi. Çalıştay soruların cevaplandırılmasıyla sona erdi.

 

Haber / Menşure KARDEŞ