Önceliğimiz yayalar olsun

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve Malkara Belediyesi ekipleri, yaya geçişinin yoğun olduğu alanlar ile  okulların çevrelerinde yeni ve modern yaya geçitleri oluşturdu. Öncelikli olarak tüm okul çevrelerinde

GÜNDEM 5.05.2019 15:20:00 0
Önceliğimiz yayalar olsun

Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, konuyla ilgili yaptığı açıklamada “İçişleri Bakanlığı tarafından 2019 yılının 'Yaya Öncelikli Trafik Yılı' ilan edilmesiyle birlikte Malkara Belediyesi ve Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak sürücülerde yayalara karşı farkındalık oluşturmak adına özel yaya yolları tasarladık. Sürücülerin yayalara yönelik dikkatini artırmak ve yayaların trafikte öncelik kazanmasını sağlamak amacıyla hayata geçirdiğimiz projeyle ilk olarak trafiğin yoğun olduğu Gazi Ömer Bey Anadolu Lisesi, Hüseyin Köse İlkokulu, Fevzi Çakmak İlkokulu, Atatürk Bulvarı ve Kurtuluş Caddesi mevkilerinde hayata geçirdik. Yeni yaya geçitleri sürücülerde farklı bir algılamayla optik yanılsama sağlayacak ve sürücüler de yayalara gereken duyarlılığı göstereceklerini temenni ediyorum” dedi.

 

“ÇOCUKLAR GELECEĞİMİZDİR”

 

Bu yöntemde, yaya geçitlerinin, estetik bir kent görünümü oluşturarak sürücülerin yavaşlamasını ve daha dikkatli olmalarını sağlayacağını kaydeden Yurdakul, yayaların da yolun karşısına güvenle geçmesinde etkili olacağını dile getirdi. Öncelikli olarak tüm okul çevrelerinde hayata geçirmeyi planladıkları proje ile çocukların trafikte daha dikkatli ve sürücülerin yaya geçidindeki yayaya önem vermelerini istediklerini belirten Yurdakul, “Çünkü çocuklarımız geleceğimiz, geleceğimiz her şeyimizdir. Önceliğimiz yayalar olsun” dedi.

Haber / Menşure KARDEŞ