Metruk yapıların yıkımı devam ediyor 

Çorlu Belediye Başkan Yardımcısı Oktay Çolpan, Çorlu'da  tehlike arz eden ve görüntü kirliliği oluşturan metruk yapıların yıkımına devam edildiğini açıkladı.

GÜNDEM 3.05.2019 19:09:00 0
Metruk yapıların yıkımı devam ediyor 

Çorlu’da metruk halde bulunan ve ilçe halkının can ve mal güvenliğini tehdit eden kullanılamaz durumdaki terk edilmiş yapılar tespit edilerek yıkılıyor. Çorlu Belediye Başkan Yardımcısı Oktay Çolpan, belediye olarak yıllardır başarılı bir şekilde yürüttükleri metruk binalar ile mücadele çalışmalarını gelen talepler ve yasal sorumluluklar çerçevesinde sürdürdüklerini belirtti.

 

44 ADET METRUK BİNA YIKILDI

 

Çorlu Belediye Başkan Yardımcısı Oktay Çolpan, zaman zaman yerel basında Çorlu’daki metruk binalar ile ilgili haberler yapıldığını belirten, son bir yıl içerisinde 58 adet metruk yapının tespit edildiğini ve bu yapılardan 44 adedinin yıkım işleminin tamamlandığını, 14 adet metruk yapının ise yıkım veya tamirat sürecinin devam ettiğini belirterek, "Geçtiğimiz yıllarda başlattığımız metruk yapıların yıkım çalışmasına hız kesmeden devam ediyoruz. Sahipleri tarafından terk edilmiş ya da kullanılmayan ve yıkılmaya yüz tutmuş bu yapılar, zamanla madde bağımlıları tarafından mesken tutuluyor ve bu durum çevre sakinleri ve özellikle de çocuklar ve gençler için ciddi endişeler yaratıyor" dedi.

 

"CAN VE MAL GÜVENLİĞİ İÇİN YIKIM İŞLEMLERİ DEVAM EDECEK"

 

Endişeleri ortadan kaldırmak, mahalle halkının can ve mal güvenliğini korumak, daha yaşanılabilir bir çevre oluşturmak adına yıkım işlemlerinin devam edeceğini belirten Çolpan, "Mahalle muhtarları ve İlçe Emniyet Müdürlüğü ile ortaklaşa yürüttüğümüz metruk yapıların yıkımına yönelik çalışmalarımız tüm hızıyla devam edecektir. İlçemiz mücavir alan sınırları içerisinde bulunan metruk binalar konusunda zaman zaman yerel basınımızda haberler yer alıyor. Metruk binalar ile ilgili olarak belediyemiz İmar ve Şehircilik Müdürlüğü nezdinde gerekli incelemeleri yasal çerçeveler içerisinde ciddiyetle ele alıyoruz. Bu konuda Çorlu Kaymakamlığı, İlçe Emniyet Müdürlüğü ve muhtarlarımız ile sürekli olarak istişare halindeyiz. Vatandaşlarımızı da bu konuda daima bilgilendiriyoruz" ifadelerine yer verdi.

 

VATANDAŞLAR BİLGİLENDİRİLECEK

 

Dönem içerisinde tehlikeli yapılar ve metruk binaların yıkımı konusunda yapılan ve yapılacak çalışmalar ile ilgili olarak vatandaşların bilgilendirileceğini belirten Başkan Çolpan, hazırlanacak raporların belirli dönemlerde paylaşılacağını söyledi.

 

Haber / Yakup KARATEPE