Vali Yıldırım Çorlu ve Marmaraereğlisi'nde muhtarlarla bir araya geldi 

Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, Çorlu ve Marmaraereğlisi'nde 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde seçilerek mazbatasını alan muhtarlarla bir araya geldi. Vali Yıldırım, muhtarlara, Mevzuat ve Muhtar

GÜNDEM 3.05.2019 18:57:00 0
Vali Yıldırım Çorlu ve Marmaraereğlisi

Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, Çorlu'da 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri’nde seçilerek mazbatasını alan muhtarlarla Çorlu Kaymakamlık Toplantı Salonu'nda bir araya geldi. Toplantıya Vali Yıldırım’ın yanı sıra Çorlu Kaymakamı Cafer Sarılı, İl Emniyet Müdür V. Serkan Üstün, İl Jandarma Komutanı Albay Şahin Karakaş, İdare ve Denetim Müdürü Aysel Erkmen, İlçe Müdürleri ve Muhtarlar katıldı.

 

"YOL YAPIMI İŞİ BELEDİYELERİN HİZMET ALANI İÇERİSİNDE"

 

Çorlu Kaymakamı Cafer Sarılı tarafından muhtarlara, Mevzuat ve Muhtar Bilgi Sistemi ile ilgili eğitim verilmesiyle başlayan toplantı, Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım'ın konuşmasıyla devam etti. Vali Yıldırım, "Büyükşehir belediyesi daha önceden özel idarenin yaptığı işleri yapmaya başladı. Önceden görevleri değildi sadece belediye sınırları içerisinde şehir yönetimi ile görevlilerdi. Buna göre de kaynak aktarılıyordu. Yol, elektrik, su, park, birtakım kültürel faaliyetler, kanalizasyon, arıtma vs. hep belediyelerimizin hizmet alanı içerisindedir ama büyükşehir olduktan sonra bunların yanı sıra eskiden köy dediğimiz mahallelerde de bu tür faaliyetleri belediyeler yapıyorlar. Mahalle ile şehir arasında, mahalle ile belde arasında yol yapımı işi eskiden özel idareye aitti. Artık bunlar belediyelerin hizmet alanı içerisindedir" sözlerine yer verdi. Ardından muhtarlar söz alarak mahallelerin sıkıntılarını, ihtiyaçlarını ve taleplerini Vali Yıldırım'a iletti.

 

MEVZUAT VE MUHTAR BİLGİ SİSTEMİ ANLATILDI

 

Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım Marmaraereğlisi'nde seçilerek mazbatasını alan muhtarlarla da bir araya geldi. Marmaraereğlisi'nde Kaymakamlık Toplantı Salonu'nda düzenlenen toplantıya Vali Aziz Yıldırım'ın yanı sıra, Marmaraereğlisi Kaymakamı Sıdkı Zehin, İl Emniyet Müdür V. Serkan Üstün, İl Jandarma Komutanı Albay Şahin Karakaş, İdare ve Denetim Müdürü Aysel Erkmen, İlçe Müdürleri ve Muhtarlar katıldı. Toplantıda ilk olarak muhtarlara Mevzuat ve Muhtar Bilgi Sistemi ile ilgili Marmaraereğlisi Kaymakamı Sıdkı Zehin tarafından eğitim verildi.

 

"GENEL İDARE İÇİN ÖNEMLİ BİR KADEME"

 

Ardından konuşan Vali Aziz Yıldırım, "Muhtarlıklar idare sistemimizde önemli bir yere sahiptir. Muhtarlık seçimlerinde doğrudan demokrasi uygulanır. Demokrasinin temeli, demokrasinin beşiği muhtarlıklardır. Bu anlamda önemli bir yere sahiptir. Muhtarlar, genel idare için önemli bir kademedir. 2014 yılı öncesinde özel idareler vardı. Özel idarelerin bütçeleri büyükşehir belediyesine aktarıldı. Bayındırlık hizmetleri eskiden özel idaremiz tarafından karşılanıyordu. Şimdi büyükşehir belediyesi tarafından karşılanıyor. Genel idareye ait olan okul, sağlık ocağı gibi ihtiyaçları ilgili kurumlara iletip bu tür ihtiyaçların ortadan kaldırılması için gerekli gayreti gösteriyoruz" sözlerine yer verdi.  Ardından söz alan muhtarlar, Vali Yıldırım ile mahallelerin sıkıntıları, ihtiyaçları ve talepleri konusunda görüş alışverişinde bulundular.

 

Haber / Özge MERİÇ