Çerkezköy'de iskan harçları yeniden değerlendirilecek

Çerkezköy Belediye Meclisi'nin Mayıs ayı toplantısı bugün saat 14:00'da Belediye Başkanı Vahap Akay başkanlığında yapıldı. Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay'ın seçim

GÜNDEM 2.05.2019 18:48:00 0
Çerkezköy

Taner Bahar, Ömer Güner ve Fatma Esen’in katılmadığı toplantıda gündem öncesinde AK Partili meclis üyelerinin belediyeye ait kira gelirleri hakkında bilgi verilmesi, doğrudan teminlerin web sitesinden yayınlanması, tekyön uygulamasının vatandaşa sorularak belediyenin web sitesinde anket yapılması taleplerine ilişkin önergeleri okundu. Kira gelirleri ile ilgili bilgi verileceğini belirten Başkan Akay, “Doğrudan temizlerle ilgili işlemler yasanın olanak verdiği şekilde yapılıyor. 22/D’lerle ilgili hazırlıklar, gerekiyorsa Çerkezköy’deki tüm işletmelerden, mümkün olduğunca teklif alınarak, bu rekabet ortamı sağlanarak, belediyeye minimum maliyeti getirecek, en iyi işi çıkaracak şekilde alınmaya devam etmektedir. Yasanın da el verdiği şekilde devam edecektir” dedi.

 

ÇERKEZKÖY, TEKYÖN UYGULAMASI İLE İLGİLİ KARARINI VERDİ

 

Tekyön uygulaması ile ilgili de konuşan Başkan Akay “Atatürk ve Öztrak Caddelerinin tekyöne geçişiyle ilgili 2015 Aralık ya da 2016 Ocak ayı meclisinde, Atatürk ve Öztrak Caddeleri eski şeklindeyken, bunu sunum şeklinde önce belediye meclisimize getirdik. ‘Tekyöne geçsin mi geçmesin mi, ortadaki refüjler kalsın mı kalmasın mı’ fikrini öncelikle belediye meclisiyle paylaştık. Dedik ki biz bu fikrimizi Çerkezköy kamuoyuyla da paylaşacağız. Tekyöne geçmekle ilgili bu fikirleri yaklaşık 6 ay boyunca topladık. Ve bunun sonunda Büyükşehir Belediyesi UKOME kararıyla Atatürk ve Öztrak caddeleri 2016 yılı Haziran ayında tekyöne geçmiş oldu. 2016’nın Temmuz ayından sonra peyder pey, önce Öztrak Caddesi’nde orta refüj ağaçları kalktı, daha sonra Atatürk Caddesi’nde orta refüj ağaçları kaldırıldı. Yanlara çoğunluğu ıhlamur olmak üzere ağaçlar dikildi. Dolayısıyla Çerkezköy, tekyön uygulaması ile ilgili kararını verdi. Bununla ilgili de gereken işlemler yapıldı. Bu noktadan sonra Çerkezköy’de bizlerin, hatta sizlerin seçim beyannamesinde Atatürk Caddesi’nde meydan altı otopark yapma gibi hedeflerimiz vardı. Biz bir hedef ortaya koyduk. Aynı hedefi AK Parti grubu da koydu. 2 projede de meydan altı otoparkı tek yöne göre vatandaşa sunuldu” dedi.

 

“BU KARARA ÇERKEZKÖY TRAFİĞİ ALIŞTI”

 

Tekyönle ilgili vatandaşla paylaşarak bir karar verdiklerini dile getiren Akay “Bu kararı Çerkezköy’ün de, Çerkezköy trafiğinin de alıştığını görüyoruz, gözlemliyoruz. Altıyol Kavşağı’nın çıkmaza girdiği o günlerden bugüne bakarsak Altıyol Kavşağı eski sıkıntılı günlerini aşmış durumda. Bizim üzerimize düşen bu saatten sonra Çerkezköy’ün trafik çözümlerine dair yeni hedeflerimizi hep birlikte ortaya koyma kararlılığını göstermektir” dedi.

“BÜYÜK BİR KEŞMEKEŞ YAŞANIYOR”

Akay’ın sözleri üzerine konuşan AK Parti Grup Başkan Vekili Sait Yazı “Seçim sürecinde vatandaşlarımızla temas kurduğumuz zaman oluşan fikirlerden yola çıkarak bu önergeyi hazırladık. Caddelerde dolaşırken özellikle esnaf kardeşlerimiz çok dert yandılar. Bu uygulamanın kendilerine çok zarar verdiğini, trafik problemini de çözmediğini ifade ettiler. İyi niyetle yapılmıştır. Yapan arkadaşlara da teşekkür ediyoruz. Ama şuanda çözüme ulaşmadığı ortada. Çerkezköy’ün park problemi var. Bu problem çözülmediği için özellikle Atatürk Caddesi’nde çok büyük bir keşmekeş yaşanıyor” dedi. Tekyön uygulamasından önce Altıyol Kavşağı’nın durumunun anımsatan Belediye Başkanı Vahap Akay “Şubat 2017’de kavşak büyüdü, köşe kırıkları alındı.  Artık bu kavşak daha önce yaşadığı kilitlenme durumlarını hiç yaşamadı” ifadelerini kullandı.

 

İSKAN HARÇLARI YENİDEN DEĞERLENDİRİLECEK

 

Toplantının ilk gündem maddesinde 2018 Mali Yılı Gelir Gider Kesin Hesabı görüşülerek oybirliği ile Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi. Belediye hissesi hakkındaki yazının İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edilmesinin ardından iskan harçları hakkındaki yazı görüşüldü. İlgili gündem maddesi ile ilgili konuşan Belediye Başkanı Vahap Akay “İskan harçlarının yeniden değerlendirilmesi ile ilgili seçim öncesinde vatandaşlarımıza verdiğimiz bir söz vardı. Bu ayki meclis gündemine getirdik. Daha önce de yine bu meclis salonunda bazı işveren arkadaşlarımızla bir araya gelmiştik. Ancak ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik durum, inşaat piyasasının içinde bulunduğu ekonomik durum dolayısıyla, bunları göz önünde bulundurarak bunu bugünkü meclis gündemine aldık. İnşaat piyasasının bir yıldır yaşadığı sıkıntılarına, her gün daha da ağırlaşan sıkıntılarına hem ortak olmak,  hem Çerkezköy’deki iskan sorununa iskan alabilme kabiliyetine biraz daha vatandaşlarımızı yaklaştırmak, Çerkezköy Belediye bütçesinde iskan harçlarından olacak karşılığını görebilmek üzere süreli olarak bu konuyla ilgili indirimi meclis gündemine taşıdık” dedi.

 

İHALEYE ÇIKILACAK

 

Akay’ın bilgilendirmesinin ardından ilgili gündem maddesi İmar Komisyonu ile Tarife Komisyonu’na havale edildi. Meclis toplantısının bir sonraki gündem maddesinde Nedim Yılancı ve Enver Bayram’ın belediye başkan yardımcısı olarak görevlendirilmesi ile ilgili meclise bilgi verilirken, başkan yardımcılarına ödenecek aylık ödenek de belediye başkanına ödenen ödeneğin 3’te 2’sini geçmeyecek şekilde karara bağlandı. Belediyede Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü Kadrosunun iptal edilerek yerine Makine İkmal Bakım ve Onarım Müdürlüğü’nün ihdas edilmesi  oybirliği ile karara bağlanırken, Çerkezköy dahilinde Kent Temizliği, Çöp Toplama ve Nakli İşine Ait Araç Kiralama Hizmeti Alımı İşi adı altında 36 ay üzerinden ihale çıkılması konusu da meclis tarafından görüşülerek oybirliği ile kabul edildi. Meclis toplantısının ikinci oturumu Salı günü saat 14:00’da yapılacak.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU