KAGEDER'den anlamlı etkinlik

Çerkezköy Kadın Geliştirme Derneği tarafından dün 13:00-17:00 saatleri arasında, Tanışma Çayı Etkinliği düzenlendi. Altınsaray Düğün Salonu'nda, düzenlenen tanışma çayından elde edilen

GÜNDEM 1.05.2019 15:59:00 0
KAGEDER

"KADIN GÜCÜNÜ EZMEK İÇİN DEĞİL EZİLMEMEK İÇİN KULLANIR"

Saydı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan KAGEDER Tanışma Çayı etkinliği, Çerkezköy Kadın Geliştirme Derneği Başkanı Zeynep Bozkurt'un derneğin amaçlarını, hedeflerini ve projelerini anlattığı konuşmasıyla devam etti. Bozkurt, "Birlikten kuvvet doğar sözü ne kadarda doğru, bunun göstergesi sizlersiniz. Hanımlar artık yalnız kurulmuş bir kadın derneğiniz var. Sorunlarınız olduğunda uzanan el, yüreğinize bir nebze su serpme ve çözüm üretmek için her zaman yanınızda olacağız.  Her kültürden her kesimden her görüşten kadını bir araya getirerek güç birliği oluşturmak, farklı fikirlerle zenginleşmek ve kadını güçlendirmek ve geliştirmek istiyoruz. Kadın güçlendiğinde gücünü ezmek için değil ezilmemek için kullanır" dedi.

"KADINLAR ARASINDA GÜÇ BİRLİĞİ SAĞLIYORUZ"

KAGEDER'in misyon, vizyon ve değerlerinden bahseden Çerkezköy Kadın Geliştirme Derneği Başkanı Zeynep Bozkurt, "Derneğimiz kadın kalkınması yolu ile maddi ve manevi kalkınma için çalışıyor. Bu konuda yardımlaşma ve dayanışma sağlamak amacıyla politikalar belirlemek ve girişimcilik kültürünü kadınlar arasında yaymak ve kadını güçlendirerek pozitif değişim sağlamak misyonumuz. Vizyonumuz ise kadınlar için önde gelen iletişim ve gelişim ağını oluşturarak sosyal ve kültürel alanda etkili bir sivil toplum kuruluşu olmak. Gönüllü kadınlar arasında güç birliği oluşturmak, tüm sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliğinde olmak, kadınların ekonomik, sosyal ve kültürel, yönden gelişmesini sağlamak, Kadın gelişimi yoluyla çocuklarını topluma yararlı mutlu bireyler olarak yetiştirilmesine katkı sağlamak, kadınlar arasında kültür sanat ve sosyal alanlarda iş birliği sağlamak, yaşlı kimsesiz yoksul kadınlara dayanışma içinde destek olmak değerlerimiz arasında yer alıyor. Derneğimizin geleceğinin şekillenmesinde potansiyel üyelerin bakış açısı en az üyelerinki kadar kıymetlidir" şeklinde konuştu.    

YARIŞAMA DÜZENLENDİ

Çerkezköy Kadın Geliştirme Derneği Başkanı Zeynep Bozkurt'un konuşmasının ardından ihtiyaç sahibi kadınlar ve çocuklar için sürpriz hediyelerin bulunduğu kutular satışa sunuldu. Canlı müzik eşliğinde devam eden etkinlikte  ses sanatçısı Sibel Yıldırım'ın kısa tiyatro gösterisi gösterime sunuldu. Yarışmalarla devam eden etkinlikte kadınlar doyasıya eğlendi.

Haber / Özge MERİÇ