Malkara'nın en güzel köyü seçiliyor

Tekirdağ Önder Çiftçi Kadın Kolları Yardımlaşma Derneği tarafından Malkara Elmalı Mahallesi'nde "Malkara'mızın En Güzel Köyü" yarışma programı düzenlendi. Düzenlenen yarÄ

GÜNDEM 1.05.2019 15:49:00 0
Malkara

"BU TÜR ETKİNLİKLERİN ARTMASINI İSTİYORUZ"

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan yarışma programında konuşan Malkara Belediye Başkan Vekili Birsen Karataş "Bugün güzel bir gündeyiz. Bu tarz etkinliklerin Malkara’da düzenlenmesi güzel. Kültürel anlamda niye Malkaramıza bir örnek olmasın. Niye Malkara kadınlarımızın yaptığı emeklerde tanıtılmasın ve görülmesin. Bu tarz imkânlarımız varken değerlendirmekte fayda var diye düşünüyorum. Aynı zamanda bu tür etkinliklerin diğer mahallelerimizde çoğalarak artmasını diliyorum. Emekçi kadınların her zaman yanındayız. Yanlarında olmaya devam edeceğiz. Bu programı hazırlayan, buraya gelen bütün davetliler ve jüri üyelerimize katkılarında dolayı teşekkür ediyorum. Elmalı ve Yaylagöne ve Malkara halkımız için hayırlı olmasını diliyorum" sözlerine yer verdi.

ELMALI YÖRESEL ÜRÜNLER TANITIM EVİ

Yapılan konuşmaların ardından Jüri Üyeleri ve etkinliğe katılan vatandaşlar Elmalı Mahallesi'nin öne çıkan yerlerini gezerek tanıma fırsatı buldular. Malkara’mızın En Güzel Köyü yarışması programına katılan vatandaşlara Elmalı Yöresel Ürünler Tanıtım Evi'nde hazırlanan ikramlar sunuldu. “Malkara’mızın En Güzel Köyü” yarışması 1 Mayıs Çarşamba günü Yaylagöne Mahallesi'nde devam etti. Yarışmaya katılım sağlayan iki köy arasında jüri üyelerinin değerlendirilmesi sonucu Malkara’nın en güzel köyü seçilerek açıklanacağı belirtildi.

Haber / Menşure KARDEŞ