Samsunlular yeniden 'Bayram' dedi

Çerkezköy Samsunular Derneği'nin 3. Olağan Genel Kurulu Pazar günü yapıldı. Mevcut başkan Enver Bayram güven tazeleyerek yeniden başkanlığa seçilirken, Bayram'ın yönetim kurulu listesinde Kena

GÜNDEM 29.04.2019 17:32:00 0
Samsunlular yeniden

Çerkezköy Samsunular Derneği’nin 3. Olağan Genel Kurulu Pazar günü yapıldı. Dernek binasında düzenlenen genel kurulu divan heyetinin oluşturulması ile devam etti. Divan başkanlığına belediye Beytullah Coşkun getirilirken, divan heyetine de Hasan Hatipoğlu ve Osman Karadavut getirildi.  Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından konuşma yapan mevcut başkan Enver Bayram, 2018 yılı 8 Mart’ta bir etkinlik düzenlediklerini anımsatarak “O etkinliğin ardından kadınlar da derneğimizde aktif olmak istediklerini belirttiler. Yaklaşık 15-20 tane kadın üyemiz var. Bayanların elinin değdiği her yer güzelleşir” dedi.

 

 

“DERNEĞİMİZİN İSMİ ZİRVELERDE KALACAK”

 

Çerkezköy Samsunlular Derneği’nin 4 Mayıs 2016- 28 Nisan 2019 tarihleri arasında yapılan faaliyetlerle ilgili de bilgiler veren Bayram, genel kurulan katılan tüm üyelere teşekkür etti. Çerkezköy Samsunlular Derneği olarak 2015’te bu binayı tuttuklarını anımsatan Bayram “Bugün de 3. Olağan Kongremizi yapıyoruz. Kongremizi de Nisan ayı içinde yapmamız gerekiyordu. Türkiye’de yerel seçim yapıldı. Herkes ona endekslenmişti. Dolayısıyla bu hafta yapmak istedik. Bugüne kadar benim yanımda hizmet anlamında yönetim kurulunda görev alan, ya da üyemiz olarak derneğimizle iç içe olan herkese teşekkür ediyorum. Çerkezköy’de sadece tabela dernekçiliği değil, üyeleri adına hemşehrileri adına sürekli faaliyetlerde bulunan bir dernek olduğumuzu düşünüyorum. Sürekli göl açarak büyüyen Çerkezköy’de Çerkezköy Samsunlular Derneği’nin ismi zirvelerde kalacak. Bu anlamda bugüne kadar yanımda görev alan, bana her anlamda destek olan bütün arkadaşlarıma,  özellikle yönetici arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi.

“BİN 34 ÜYEMİZ VAR”

Derneğin kuruluşundan bu yana emeği geçenlere de teşekkür eden Bayram “Biz bu otobüse 2012’de bindik. Otobüsümüz halen seyir halinde. Kimseyi itmedik, inmek isteyen kendisi indi. Pasif üyelerimizle birlikte bin 34 üyemiz var” dedi. Divan heyeti başkan Beytullah Coşkun, denetim kurulu raporunun ardından 2016-2019 dönemi gelir gider tablosunu ve tahmini bütçeyi okudu İlgili gündem maddelerinin kabul edilmesinin ardından seçimlere geçildi.

İŞTE YENİ YÖNETİM

Tek aday olduğu için seçimler açık oylama ile yapıldı. Enver Bayram güven tazeleyerek yeniden seçilirken, Bayram’ın yönetim kurulu listesinde Kenan Topçu, Mehmet Özden, Akan Şen, Özkan Akyol, Yaşar Dursun, Murat Bulut, Zekai Dik, Mustafa Öztürk, Mehmet Altunsoy ve Ekrem Keleş yer aldı. Denetleme kurulu asil üyeliğine de Necati Akyol, Ali Kemal Bulut ve Necdet Keskin seçildi. Seçimlerin ardından kısa bir konuşma yapan Enver Bayram, kendisine gösterdikleri güvenden dolayı dernek üyelerine teşekkür etti.

KATILIM YOĞUN OLDU

Samsunluların 3. Olağan Genel Kuruluna Çerkezköy Belediye Meclis Üyesi Beytullah Coşkun, Trakya Yozgatlılar Federasyon Başkan Yardımcısı Osman Karadavut, Çerkezköy Vezirköprülüler Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Turgut Fiş, Tekirdağ Gümüşhaneliler Derneği Başkanı Hasan Hatipoğlu, Çerkezköy Sivaslılar Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Derneği Başkanı Ahmet Yıldız, Çerkezköy Kuzey Kafkas Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Emrullah Ataçay, Malatyalılar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Esat Deniz, Çerkezköy Yozgatlılar Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Emin Sungur ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve dernek üyeleri katıldı. Kongrenin ardından katılımcılara Bafra pidesi ikram edildi.

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU