Vali Canalp'tan Arnavutluk'a ziyaret

Edirne Valisi Ekrem Canalp ve beraberindeki heyet, Arnavutluk'u ziyaret etti. Vali Canalp, Edirne Valiliği, T.C Tiran Büyükelçiliği ve Yunus Emre Enstitüsü işbirliği ile İşkodra Yunus Emre Enstitüsü Müdürlü?

GÜNDEM 25.04.2019 17:43:00 0
Vali Canalp

Ziyaret programı kapsamında Arnavutluk'a gelen Edirne Valisi Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp, Türkiye Tiran Büyükelçiliğini ziyaret etti. Edirne Valisi Valisi Ekrem Canalp ve eşi Ayten Canalp, Büyükelçi Murat Ahmet Yörük ve eşi Ayşegül Yörük tarafından karşılandı. Edirne Valisi Ekrem Canalp ve beraberindekiler daha sonra Rozafa Kalesi ve 1773 yılında yapılan İşkodra Kurşunlu Camisini ziyaret etti.

İNCELEMELERDE BULUNDU

Edirne Valisi Ekrem Canalp, Arnavutluk programı kapsamında İşkodra Valiliği'ni de ziyaret etti. İşkodra Valisi Valdrin Pjetri tarafından karşılanan Vali Canalp ve beraberindeki heyet burada bir görüşme yaptı. Edirne Valisi Ekrem Canalp valilik ziyaretinin ardından İşkodra Belediye Başkanlığı'nı ziyaret etti. İşkodra Belediye Başkanı Voltana Ademi ve Belediye Başkan Yardımcıları tarafından karşılanan Vali Canalp Başkan Ademi ile bir süre görüştü.Vali Canalp, ardından İşkodra Belediye Başkanlığı önünde açılan Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı ve Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesinin ortaklaşa yürüttüğü "Bilim Seyyahları" projesi stantlarında incelemelerde bulundu.

40 YILLIK HATIRIN HİKAYESİ TÜRK KAHVESİ

Edirne Valisi Ekrem Canalp, Edirne Valiliği, T.C Tiran Büyükelçiliği ve Yunus Emre Enstitüsü işbirliği ile yapılacak etkinlik öncesi basın mensupları ile bir araya geldi.  Ardından, Edirne Valiliği, T.C. Tiran Büyükelçiliği ve Yunus Emre Enstitüsü işbirliği ile "40 Yıllık Hatırın Hikayesi Türk Kahvesi" etkinliği İşkodra Yunus Emre Enstitüsü Müdürlüğü'nde düzenlendi. Edirne Valisi Ekrem Canalp, eşi Dr. Ayten Canalp İşkodra Belediye Başkanı Voltana Ademi, İşkodra Valiliği Genel Sekreteri Felek Kasemi İşkodra Müftüsü Muhamed Sytari, Belediye Meclis Başkanı Xhemal Bushati, vatandaşlar ve basın mensuplarının katılımı ile düzenlenen etkinlik yoğun bir ilgiyle izlendi.

500 ÇOCUĞA HEDİYELER VERİLDİ

Edirne Valisi Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp ile Türkiye Cumhuriyeti Tiran Büyükelçisi Murat Ahmet Yörük ve eşi Ayşegül Yörük, Arnavutluk'ta 2006 yılından beri faaliyet gösteren ALSAR vakfını (Geleceğin Alternatif Vakfı) da ziyaret etti. Vali Canalp ziyaretinde Vakıf Başkanı Mehdi Gurra ve eşi Gerta Gurra tarafından karşılandı. Arnavutluk'un genelinde eğitim, kültür ve yardımlaşma faaliyetleri yürüten ALSAR Vakfı ile birlikte organize edilen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinliğinde Arnavutluk'ta yaşayan yetim öğrenciler Türkçe şiirler okudu ve şarkılar söyledi. Aynı etkinlik kapsamında 500 yetim çocuğa Edirne Valiliği tarafından temin edilen hediyeler verildi.

İKİLİ GÖRÜŞMELERDE BULUNDU

Valisi Canalp Arnavutluk programı kapsamında Elbasan Valisine de iade-i ziyarette bulundu. Elbasan Valisi Gledian Llatja tarafından karşılanan Vali Canalp, ziyarette ikili görüşmelerde bulundu. Vali Ekrem Canalp daha sonra Elbasan Belediye Başkanı'nı ziyaret etti. Arnavutluk temasları çerçevesinde Elbasan Belediyesi'ni ziyaret eden Vali Ekrem Canalp, Belediye Başkanı Qazim Sejdini ile bir araya gelerek bir süre görüştü. Edirne Valisi Ekrem Canalp, Türkiye Maarif Vakfı tarafından Elbasan Belediyesi'nden lise eğitimi verilmesi amaçlı kiralanan okul binasını gezdi.

Haber / Yakup KARATEPE