Obezite ve bağımlılığa karşı pedal çevirdiler

Kapaklı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Bisiklet Kulübü tarafından gençlerin kötü alışkanlıklardan uzak durması ve son zamanlarda ön plana çıkan obeziteyle mücadele konusunda duyarlılık kazanmaları am

GÜNDEM 24.04.2019 17:25:00 0
Obezite ve bağımlılığa karşı pedal çevirdiler

Kapaklı’da İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, İlçe Sağlık Müdürlüğü ve Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi işbirliğiyle bisiklet turnuvası düzenlendi. Etkinliğe Kapaklı Emniyet Müdürü Yaşar Terzioğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz ve Kapaklı Sağlık Müdürü Dr. Çisem Uslu da katıldı.

 

 

 

“BU BİR YARIŞ DEĞİL”

 

 Kapaklı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Bisiklet Kulübü tarafından organize edilen Bisiklet Turnuvası’nın açılışı saat 12:00’da yapıldı. Turnuvanın açılışında konuşan Okul Müdürü Cengiz Vural, “Kapaklı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Bisiklet Kulübü’nün organize ettiği bisiklet festivalinin bu yıl ilkini düzenliyoruz. Bu etkinlikteki amacımız gençlerimizin kötü alışkanlıklardan, özellikle bağımlı sayılabilecek maddelerden uzak durması, ayrıca son zamanlarda ön plana çıkan obeziteyle mücadele konusunda daha duyarlı bir şekilde davranış kazanmalarını sağlamak” dedi. Festivale katılan bisiklet kullanıcılarına da seslenen Vural “Bu bir yarış değil. Dikkatli olacağınızdan eminim. Başarılar diliyorum” dedi.

250’YE YAKIN BİSİKLET KULLANICISI KATILDI

Okul Müdürü Cengiz Vural’ın konuşmasının ardından büyük çoğunluğu öğrencilerden ve gençlerden oluşan 250’ye yakın bisiklet kullanıcısı bisikletleri ile birlikte Kazak Gölü Mesire Alanı’na hareket etti. Kapaklı Emniyet Müdürü Yaşar Terzioğlu, Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz, Okul Müdürü Cengiz Vural da bisikletleri ile festivale katıldı. Okul bahçesinden başlayarak Kazak Gölü’ne kadar pedal çeviren katılımcılar, yeniden bisikletleriyle okula döndü.

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU