Çocuklar farklı coşku aynı

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin kuruluşunun 99'uncu yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, tüm yurtta olduğu gibi Kapaklı'da da düzenlenen törenlerle kutlandı. Çelenk sunumu

GÜNDEM 23.04.2019 17:36:00 0
Çocuklar farklı coşku aynı

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) kuruluşunun 99'uncu yıl dönümü ve Atatürk’ün dünya çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, tüm yurtta olduğu gibi Kapaklı’da da düzenlenen törenlerle kutlandı.

ÇELENK SUNUMU İLE BAŞLADI

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Kapaklı Belediye Meydanı’nda saat 09:30’da düzenlenen çelenk törenine Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, İlçe Emniyet Müdürü Yaşar Terzioğlu, İlçe Jandarma Komutanı Fevzi Bayram, İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, okul müdürleri, gaziler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz’ın çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından kutlamalar Kapaklı Futbol Sahası’nda devam etti.

ÇOCUKLARA ARMAĞAN ETTİ

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan kutlamalar, Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz’ın konuşması ile devam etti. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 99’uncu yıl dönümüne ulaşmanın heyecanıyla, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı sevinç ve coşkuyla kutladıklarını belirten Danışmaz, “99 yıl önce Türkiye Cumhuriyetinin temellerini atan ilk milli meclis olan ve kurtuluş savaşının kazanılmasında büyük rol oynayan Türkiye Büyük Millet Meclisinin açıldığı gündür. Gazi Mustafa Kemal Atatürk 23 Nisan gününü çocuklarımıza armağan etmiştir” dedi. Bu bayramın dünyada var olan tek çocuk bayramı olduğunu kaydeden Danışmaz, “‘Milletin Bağımsızlığını yine milletin azim ve kararlılığı kurtaracaktır’ öngörüsüyle tutuşturulan bağımsızlık meşalesi, 23 Nisan 1920’de Ankara’da Anadolu’nun dört bir yanını aydınlatan bir güneş haline gelmişti. İşte o diriliş ruhu, vatan ve millet sevgisi, bayrak sevdası, bağımsızlık tutkusu, bir milleti şaha kaldırdı. Bu şahlanışın adı, birlik ve beraberlikti. Milli mücadeleydi, kurtuluş savaşıydı, ulusal egemenlikti, demokrasiydi, sevgiydi, kardeşlikti, barıştı, Türkiye’mizin aydınlık yarınlarıydı” dedi.

ÇOCUKLARA SEVGİ VE GÜVENİNİ GÖSTERİYOR

O büyük günün ardından hür idaresiyle zafere ve başarıya inanmış, bağımsızlık tutkusuyla gönülleri tutuşmuş bir milletin, birlik ve beraberlik içinde büyük güçlüklerin üstesinden nasıl gelineceğini tüm dünyaya gösterdiğini belirten Danışmaz, “Sevgiye, barışa, dostluğa, kardeşliğe, çağdaşlığa, bilime, teknolojiye açılan aydınlık ve büyük bir kapı olan 23 Nisan sevinç ve gururla kutladığımız Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün geleceğin teminatı olan çocuklarımıza sevgi ve güvenini göstermektedir” dedi.

ÖĞRENCİLERE DE SESLENDİ

Bu sevgi ve güven sayesinde dünyanın ilk ve yegane çocuk bayramı olarak tarihe geçen, millet egemenliğine dayanan demokrasinin ve Cumhuriyetin temellerinin atıldığı gün olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı sayesinde tüm dünya çocuklarıyla ulusal egemenlik sevincini paylaştıklarını dile getiren Danışmaz, konuşmasında öğrencilere de seslenerek “Her şeyin en güzeline layık olan sizler, okuyan, anlayan, araştıran, düşünen, soran, sorgulayan, çözümcül eleştirilerde bulunan, yenilikçi, bilimi ve teknolojiyi yararlı bir şekilde kullanan milli ve manevi değerlerine bağlı, insan haklarına saygılı, evrensel insanı değerleri tam olarak algılamış, kendine güvenen bireyler olarak yetiştiğiniz müddetçe, ülkemiz ve insanlık adına büyük bir kazanım olacağımızı aklınızdan çıkarmayın” dedi.

BAŞARMAK İÇİN SAMİMİ VE GAYRETLİ OLUN

Danışmaz “Bu donanım sizi, ailenizi, milletimizi, ülkemizi ve insanlığı yüceltecektir. Yeter ki, birikimli olmak için çalışın, başarmak için samimi ve gayretli olun. Gün milli birlik ve beraberlik günüdür. Milli beraberliğimizi zedeleyen unsurlara fırsat vermeyelim. Bizi biz yapan Çanakkale savaşı ruhunu, Kurtuluş Savaşı ve Milli mücadele ruhunu asla unutmayalım. Her zaman vatanını, milletini, bayrağını ve devletini seven, koruyan, milli şuur ve benliğinden vazgeçmeyen bireyler olalım. Hızla değişin bu dünyada ülkemizin adını, milli ve manevi değerlere bağlı kalarak bilimde, fende, teknolojide, sanayide, sanatta, sporda ve en önemlisi eğitim alanında altın harflerle yazdıralım” dedi.

ÖĞRENCİLERİN GÖSTERİLERİ İLGİYLE İZLENDİ

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları, Mehmet Elfide Erdegül İlkokulu Trakya yöresi halk oyunları ve Gazi İlkokulu halk oyunları gösterisi ile devam etti. Emine Penbeten Adal Anaokulu öğrencilerinin mehter gösterisinin ardından Gazi Ortaokulu Trakya yöresi halk oyunları gösterisi, Yıldızkent Ortaokulu ritmik dans gösterisi, Karanfil Anaokulu gösterisi, Cumhuriyet İlkokulu çocuk oyunları gösterisi de ilgiyle izlendi. Sanayiciler İlkokulu halk oyunları gösterisinin ardından, Büyükşehir Belediyesi İsmet İnönü İlkokulu öğrencilerinin de çocuk oyunları gösterileri ilgiyle izlendi.

ÖĞRENCİLERE ÖDÜLLERİ VERİLDİ

Öğrencilerin beğeniyle izlenen gösterilerinin ardından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Ortaokul öğrencileri arasında düzenlenen ‘23 Nisan’ konulu şiir yarışmasında Pınarça Ortaokulu öğrencisi Eylül Naz Karagöz birinci, Yıldızkent Ortaokulu öğrencisi Ensar Akgül ikinci ve Kapaklı Belediyesi Ortaokulu öğrencisi Yaren Ayyıldız  üçüncü oldu. İlkokul öğrencileri arasında düzenlenen resim yarışmasında Sanayiciler İlkokulu öğrencisi Azra Havva Atuk birinci, Sanayiciler İlkokulu öğrencisi Defne Özkanat ikinci ve İbni Sina İlkokulu öğrencisi Rümeysa Çalışkan üçüncü olurken, anaokulu öğrencileri arasında düzenlenene resim yarışmasında da Karanfil Anaokulu öğrencisi Öyküm Karagöz birinci, Emine Penbeten Adal Anaokulu öğrencisi İdil Ayhan ikinci, Karanfil Anaokulu öğrencisi Beren Demir üçüncü oldu. Kızlar Atletizm yarışmasında Yıldızkent Ortaokulu öğrencisi Pınarsu Cılız birinci, Karaağaç Atatürk Ortaokulu öğrencisi Rabia Aslantaş ikinci, Karaaağaç İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Gamzenur Karabela üçüncü olurken, Erkekler Atletizm yarışmasında da Gazi Ortaokulu öğrencisi Emre Oruç birinci, Yıldızkent Ortaokulu öğrencisi Yusuf Eren Bağlan ikinci ve Karaağaç Atatürk Ortaokulu öğrencisi Efe Seyit Özcan üçüncü oldu. Ortaokul öğrencileri arasında düzenlenen futbol turnuvasında Karaağaç Atatürk Ortaokulu birinci, Kapaklı Belediyesi Ortaokulu ikinci ve Yıldızkent Ortaokulu da üçüncü oldu. Dereceye giren okullara ve öğrencilere ödülleri Kapaklı Kaymakamı Mustafa Ünlüsoy, 26. Dönem Milletvekili Ayşe Doğan, Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, Jandarma Komutanı Fevzi Bayram ve İlçe Emniyet Müdürü Yaşar Terzioğlu tarafından verildi.

Haber / Servet AYTEN