99'uncu yılını kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayınlayan Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, "Türkiye Büyük Millet Meclisimizin açılışının 99. yılını kutlamanın

GÜNDEM 22.04.2019 18:28:00 0
99

23 Nisan 1920 tarihinde açılan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin milli mücadelemizin zaferle sonuçlanmasının ve nihayetinde Cumhuriyetimizin ilan edilmesinin en önemli adımlardan biri olduğunu kaydeden Yıldırım “Gazi Mustafa Kemal Atatürk halkın iradesinin her şeyin üstünde olduğunu “Egemenlik, kayıtsız şartsız milletindir” sözleri ile tüm dünyaya duyurmuş ve bu önemli günü çocuklara bayram olarak armağan etmiştir” dedi.

 

“SİZLERE BÜYÜK GÖREVLER DÜŞÜYOR”

 

Kutlama mesajında çocuklara da seslenen Vali Yıldırım, “Bu bayramın sizlere hediye edilmesi, aynı zamanda size görev ve sorumluluklar da yüklemiştir. Aziz ecdadımızın emanetlerini sahiplenmek, korumak, yüceltmek ve sizden sonraki nesillere daha mutlu, müreffeh ve kalkınmış bir ülke olarak bırakmak, onu  ‘muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkarmak’  azim ve kararlılığını göstereceğinizden asla şüphem yoktur. İnanıyorum ki, bunun için çok çalışıyorsunuz. Sizin başarılı çalışmalarınız, ülkemizin geleceğinde ve kalkınmasında en önemli etken olacaktır. Sizler, gün gelecek ülkemizin sanatçıları, sporcuları, yöneticileri, iş adamları, bilim insanları, siyasetçileri vb. olacaksınız. Cumhuriyetimizi daha ilerilere taşımak, onu muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarmak için sizlere çok büyük görevler düşüyor. Türkiye Cumhuriyeti dünyanın en gelişmiş ve müreffeh ülkesi oluncaya kadar var gücünüzle çalışmalısınız. Çağın teknolojik gelişmelerinden mutlaka yararlanmalı, kendinizi iyi yetiştirmeli, okuyan, araştıran, sorgulayan, dünyayı dönüştürecek fikirler üretebilen, başkalarına saygılı bireyler olarak yetişmelisiniz. Bizler de her zaman, iyi bir şekilde yetişmeniz için sizlere gerekli desteğin, alt yapının sağlanması konusunda büyük çaba içerisinde olacağız.  Bu anlamlı günde, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, Kurtuluş Savaşı’mızın tüm kahramanlarını, vatanımızın bekası için canlarını feda eden Aziz Şehitlerimizi ve Birinci Meclisimizin üyelerini rahmetle ve minnetle anıyoruz. TBMM’nin açılışının 99. yılını ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyor; geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı sevgiyle selamlıyor, gözlerinden öpüyorum” dedi.

 

Haber / Menşure KARDEŞ