Otobüs seferlerinin gün ve saatleri güncellendi

Lüleburgaz Belediyesi Yeni Mezarlık için düzenlenen sefer günü güncellendi. Vatandaşların Salı ve Cuma günü saat 11:00'de Sokollu Mehmet Paşa Cami önünden hareket edecek otobüslerle Yeni MezarlıÄ

GÜNDEM 21.04.2019 15:02:00 0
Otobüs seferlerinin gün ve saatleri güncellendi

23 Nisan salı gününden itibaren faaliyete geçecek olan yeni otobüs seferlerinin 1. Güzergahı Sokollu Mehmet Paşa Camisi Önü – Terminal – E-5 – Üst Geçit Işıklar – Orduevi Önü – Yaman Hotel Işıklar – İstanbul Caddesi E-5 – Mezarlık. 2. güzergahı ise Sokollu Mehmet Paşa Camisi Önü – Terminal – E-5 – Üst Geçit Işıklar – Kurtuluş Camisi Önü (E-5) – Emniyet Müdürlüğü (E-5) – İstanbul Caddesi (E-5) – Mezarlık.

YÖNLENDİRME TABELALARI YERLEŞTİRİLDİ

Lüleburgaz Belediye yetkilileri Yeni Şehir Mezarlığında pek çok yeniliğin halkın kullanımına sunulduğunu belirterek Yeni Mezarlıkta taziye evlerinin kullanıma açıldığını ifade etti. Mezarlığın içine ada ve parsel numaralarının yer aldığı yönlendirme tabelaları yerleştirildiğini açıklayan yetkililer ziyaretçilerin vefat eden yakınlarının mezarlarına rahatça ulaşılabilmeleri için Mezarlık Bilgi Sistemi'nin de(MEBSİS) faaliyete geçtiğini belirtti.

MEZARLIK BİLGİ SİSTEMİ

Mezarlık Bilgi Sistemi'nin(MEBİS); mevcut mezarlıktaki definlerle ilgili bilgilerin, ortak bir veri tabanında toplanarak mezarlıklara ait sayısal haritaların oluşturulması, verilerin entegre edilerek sorgulanma ve analiz edilmesine olanak sağlayan bir sistem olduğunu belirten yetkililer MEBİS'in faydalarını anlattı. Yetkililer, "Ölen yakınlarınıza ait bilgilere mezarlıkların girişlerine konulan interaktif kiosklardan erişebilir, mezarların konumlarını ekranlarında görebilir ve mezarların konumlarını gösteren harita çıktısını alabilirsiniz. Dokunmatik ekranlı Kiosk’lar aracılığıyla, harita üzerinden aranan mezarın adresini bulabilir, mezara giden en kısa yolun güzergâhını ve ölene ait kayıtlarda bulunan tüm bilgileri fotoğraflı olarak görebilir, bu bilgilerin çıktısını alabilirsiniz. Vefat etmiş yakınlarınızın mezar yerlerini harita üzerinde bulmak, mezara giden en kısa yol tarifini almak, mevtaya ait kayıtlarda bulunan tüm bilgilere erişmek ve mezar fotoğraflarını görmek için mevta arama ekranını kullanabilirsiniz. Ada/parsel numaralarını içeren yönlendirme levhaları, her adada ada numaralarını gösteren ada direkleri ve mezar yerlerine ait bilgileri içeren bilgi etiketleri sayesinde, yön bulmada zorluk çekmeden ziyaret etmek istediğiniz mezar yerine kolaylıkla ulaşabilirsiniz" ifadelerine yer verdi.

Haber / Özge MERİÇ