Yaz Dönemi Dış Ticaret Okulu Başlıyor

Trakya Kalkınma Ajansı'nın Yaz Dönemi Dış Ticaret Okulu 11 Haziran'da başlayacak. Eğitimler 10 Temmuz'a kadar devam edecek. Eğitimlerin Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası'nda verileceğini belirt

GÜNDEM 21.04.2019 14:00:00 0
Yaz Dönemi Dış Ticaret Okulu Başlıyor

Programın sonunda, eğitim boyunca firmalarca oluşturulan ihracat stratejilerinin sunulacağı proje çalıştayında, ihracat stratejisi gerçekleşme potansiyeli yüksek olan 3 firmaya 4 kez, firmanın kendi yerinde ve firmanın uygun olduğu tarihlerde danışman tarafından birebir danışmalık sağlanacağı belirtildi.

11 HAZİRAN’DA BAŞLAYACAK

Dış Ticaret Okulu’nda 11 Haziran Salı günü firmalara ‘dahilde ve hariçte işleme rejimi’, ‘transit rejimi’, ‘antrepo rejimi’ ve ‘serbest bölgeler mevzuatı’ hakkında bilgi verilirken, 12 Haziran Çarşamba günü de ‘İhracat  Mevzuatı’, ‘İhracat   Mevzuatı’, ‘İthalat   Mevzuatı’ ve ‘Gümrük   İşlemleri’ konularında bilgi verilecek. Dış Ticaret Okulu’nda ikinci hafta ‘Ödeme Şekilleri’, ‘Teslim Şekilleri’, ‘Risk Analizleri’, ‘Kambiyo ve Bankacılık İşlemleri’, ‘Akreditif çeşitleri’, ‘Akreditif Uygulamaları’ ve ‘dış ticaretin   finansmanı, alternatif finansman teknikleri (forfaiting)’ konularında bilgiler aktarılacak.

PROJE ÇALIŞTAYI YAPILACAK

Eğitimin 3’üncü haftasında ‘Uluslararası   pazar araştırma yöntemleri’, ‘Uluslararası   ticari bilgi kaynakları’, ‘Ticari   İstihbarat Kanalları’, ‘Rekabet   İstihbaratı’ , ‘Teknik ve   Operasyonel İstihbarat Kullanımı’, ‘İstatistiksel   Verilerin Yorumlanması’, ‘Müşteri Bulma   Teknikleri ve Veri tabanları’ ve ‘Rakip Analizi’ konuları masaya yatırılacak. Eğitimin bir sonraki haftasında ise ‘Lojistik ve Tedarik Zinciri Yönetimi’, ‘Pazarlama ve   İnternet’, ‘Pazar, Müşteri  ve Rakip Analizinde İnternetin Kullanımı’, ‘E-pazaryerleri’, ‘İnternette   Pazarlama Araçları (web sitesi, katalog vs)’ konuları anlatılırken, 5’inci hafta ise ‘İhracatta   Krediler ve finansman araçları’, ‘İhracatta   Krediler ve finansman araçları’, ‘İhracatta   Devlet Yardımları – Ticaret Bakanlığı Destekleri’, ‘İhracatta   Devlet Yardımları - KOSGEB Destekleri’ anlatılırken, ‘Proje Çalıştayı’ yapılacak.

Haber / Menşure KARDEŞ