Trakya'nın en büyük süt üreticileri birliği ile protokol imzalandı

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından işletilen Tekirdağ Birlik Yem, Trakya'nın en büyük süt üreticileri birliği olan Malkara Süt Üreticileri Birliği ile üreticilerine yönelik yem satış proto

GÜNDEM 19.04.2019 17:47:00 0
Trakya

Malkara Süt Üreticiler Birliği'nde düzenlenen imza törenine Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Şirketleri Genel Müdürü Ali Osman Yaşar, Malkara Süt Üreticileri Birliği Başkanı Osman Turgutlugil ve Tekirdağ Birlik Yem Fabrika Müdürü Solmaz Doğan katıldı.

"İLERİKİ DÖNEMLERDE DE İŞBİRLİĞİ İÇİNDE OLMALI"

Yem Satış Protokolü'nün imzalanmasının ardından açıklama yapan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Şirketleri Genel Müdürü Ali Osman Yaşar, "24 Ağustos 2015 yılında Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi bünyesinde üretime başlayan tesisin üç temel hedefinden birisi piyasada üretilen fabrika yemlerin en kalitelisini, en hızlı ve en ekonomik olarak üretip,  bölgede, yem - fiyat dengesinin, sağlayıcı unsuru olmaktır. Yem fiyatlarının artmasına karşı üreticiyi kollayan, sigorta görevi gören, para kazanma amacından ziyade üreticinin daha çok kazanmasını öncelikli hedef olarak belirleyen Tekirdağ Birlik Yem, başta Malkara olmak üzere, tüm Tekirdağlı yetiştiricinin dostu olmaya devam etmektedir" sözlerine yer verdi. Malkara Süt Üreticiler Birliği Başkanı Osman Turgutlugil ise; Tekirdağ Birlik Yem ile Malkaralı üreticilerin ileriki dönemlerde de işbirliği içinde olmaya devam etmesi gerektiğini belirtti.

"TARIM VE HAYVANCILIĞI DESYEKLEMEYE DEVAM EDECEĞİZ"

İmzalanan protokolün her iki tarafa da hayırlı olmasını dilediğini belirten, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak "Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak, Tekirdağ Birlik Yem Fabrikasını hayata geçirdiğimizde amacımız üreticilerimize ucuz yem sağlayarak üretimlerinde kendilerine destek sağlamaktı. Sosyal Belediyecilik anlayışı ile hareket eden Büyükşehir Belediyemiz, bundan sonraki dönemde de tarım ve hayvancılığını desteklemeye, üreticilerimizin her zaman yanında olmaya devam edecektir" sözlerine yer verdi.

Haber / Özge MERİÇ