Vali Yıldırım muhtarlarla buluştu

Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, Kapaklı ve Saray'da 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde seçilerek mazbatasını alan muhtarlarla bir araya geldi. Muhtarlara hitap eden Vali Yıldırım ""

GÜNDEM 19.04.2019 17:43:00 0
Vali Yıldırım muhtarlarla buluştu

Kapaklı Kaymakamlık Toplantı Salonu’nda düzenlenen toplantıya Vali Yıldırım’ın yanı sıra Kapaklı Kaymakamı Mustafa Ünlüsoy, İl Emniyet Müdürü Mustafa Aydın, İl Jandarma Komutan V. Albay Haşim Göksel, İdare ve Denetim Müdürü Aysel Erkmen, ilçe müdürleri ve muhtarlar katıldı. Kapaklı Kaymakamı Mustafa Ünlüsoy tarafından muhtarlara mevzuat ve Muhtar Bilgi Sistemi ile ilgili eğitim verilmesinin ardından konuşan Vali Aziz Yıldırım, “Muhtarlıklar demokrasinin birebir yaşandığı örnek birimlerdir. Onun için yaptığınız iş, çok önemlidir. Zaten göreve geliş sisteminiz demokrasiye çok uygundur” dedi.

 

“HEP BERABER ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ”

 

Muhtarlarla birlikte mahallelerde vatandaşların günlük ihtiyaçlarının karşılanması için hep beraber ellerinden gelen her şeyi yapacaklarını dile getiren Yıldırım “Kaymakamlarımızla, emniyetimizle, jandarmamızla velhasıl tüm kurumlarımızla nerede kimin neye ihtiyacı varsa peyderpey giderme gayreti içerisinde olacağız” dedi. Toplantıda muhtarlar söz alarak mahallelerin sıkıntılarını, ihtiyaçlarını ve taleplerini iletti.

 

MUHTARLARA EĞİTİM VERİLDİ

 

Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, Saray’daki muhtarlarla da bir araya geldi. Toplantıya Vali Yıldırım’ın yanı sıra Saray Kaymakamı Adnan Tezcan, İl Emniyet Müdürü Mustafa Aydın ve İl Jandarma Komutan V. Albay Haşim Göksel, İdare ve Denetim Müdürü Aysel Erkmen, ilçe müdürleri ve muhtarlar katıldı. Toplantıda Saray Kaymakamı Adnan Tezcan tarafından muhtarlara mevzuat ve Muhtar Bilgi Sistemi ile ilgili eğitim verildi.

 

14 TANESİ YENİ SEÇİLDİ

 

Güzel bir seçim olduğunu belirten Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, “Vatandaşımız, kimi arzu etmişse onu seçiyor. 29 muhtarımızın 14 tanesinin yeni seçilmiş olması güzel bir demokratik anlayışın toplumumuzda yerleştiğini gösteriyor. Kavgasız, gürültüsüz olması da medenice bir seçim ortamının yaşandığını gösteriyor. Sizleri, bilgilendirmek için bir araya topluyoruz. Bu, bir taraftan bakanlığımızın talimatı bir taraftan da tercih ettiğimiz bir yöntemdir.  Sizlerin bilmesi gerekenleri aktarmak için bu toplantıları düzenliyoruz. Faydalı olduğu kanaatindeyiz” dedi.

 

“İMKANLARI SİZLER İÇİN KULLANIYORUZ”

 

Yıldırım “Sizler de birer idarecisiniz, seçilmiş olduğunuz mahalledeki insanlarımızın ihtiyaçlarını, mahallenin ihtiyaçlarını bizlere aktarmakla görevlisiniz. Mahallemizde ihtiyaç sahibi insanlarımızı, eğitim alma imkanından mahrum olan çocuklarımızı bize bildirirseniz, bu insanların ihtiyacını giderebiliriz. Devletimizin imkanı, sizlere hizmet etmek için bizlere aktarılıyor. Biz de bu imkanları, özellikle eğitim ve sağlık konusunda sizler için kullanıyoruz” dedi. Toplantıda muhtarlar da mahallelerinin sorunlarını ve vatandaşların taleplerini dile getirdi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU