Köy Enstitüleri'nin 79. yılında çelenk sunuldu

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve Tekirdağ Kent Konseyi tarafından Köy Enstitüleri'nin kuruluş yıldönümü kapsamında "Köy Enstitüleri'nin Kuruluşunun 79. Yılı ve Hasan Ali Yücel

GÜNDEM 18.04.2019 17:31:00 0
Köy Enstitüleri

Tekirdağ Valiliği önünde düzenlenen çelenk sunma törenine Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Tekirdağ Kent Konseyi Yönetim Kurulu Üyesi Sabri Işık, Hasan Ali Yücel’in torunu Ali Eronat ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

ANMA PROGRAMI DÜZNELENDİ

 

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan tören, katılımcılar tarafından yapılan konuşmaların ardından Atatürk Anıtı’na çelenk sunulması ile son buldu. Süleymanpaşa Yahya Kemal Beyatlı Kültür Merkezi’nde düzenlenen anma programında ise ilk olarak yönetmenliğini ve senaristliğini Cengiz Özkarabekir’in yaptığı Yücel’in Çiçekleri filminin gösterimi yapıldım. Film gösteriminin ardından Köy Enstitüleri’nin kurucusu ve dönemin Milli Eğitim Bakanı Hasan Ali Yücel’in torunu Ali Eronat ve Tekirdağ Kent Konseyi Yönetim Kurulu Üyesi Sabri Işık konuşma yaptı. Ali Eronat yaptığı konuşmada Hasan Ali Yücel’in hayatından önemli anıları katılımcılarla paylaşırken, Sabri Işık da Köy Ensititüleri’nin Türkiye’nin kalkınmasındaki öneminden söz etti. Köy Enstitüleri’nin 79. Yılı ve Hasan Ali Yücel Anma Programı ve Çelenk Sunma Töreni, yapılan konuşmaların ardından müzik dinletisi ve katılımcılar tarafından Köy Okulları Fotoğraf Sergisi’nin gezilmesi ile son buldu.

 

Haber / Yakup KARATEPE