'Herkes İçin Sağlıkta Hemşireler Öncü Bir Ses'

Namık Kemal Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu tarafından "Hemşirelik Haftası Etkinliği" kapsamında program düzenlendi. Namık Kemal Üniversitesi Rektörlük Konferans Salonu'nda düzenlenen programda Hem

GÜNDEM 17.04.2019 14:44:00 0

Günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yapan Sağlık Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Tülin Yıldız, "Uluslararası Hemşireler Birliği her yıl bir tema belirliyor. 2019 için temamız da 'Herkes İçin Sağlıkta Hemşireler Öncü Bir Ses' diye belirlenmiştir. Hemşirelerin öncü bir ses olabilmesi için eğitim sürecinden başlayarak dünyadaki ve ülkemizdeki yenilikleri takip etmeleri, girişimci olmaları ve yeni yaklaşımlar geliştirmeleri gerekmektedir." şeklinde konuştu. Sağlık hakkına ulaşımda hasta merkezli kaliteli hemşirelik bakımının büyük önem taşıdığını belirten Doç. Dr. Yıldız "Hemşirelik mesleğini insan temaslı bir yaklaşımla sevgi, saygı, değer temelli bakım ile yerine getiren bilgi ve becerilerini insan sağlığına adayan tüm meslektaşlarımın şimdiden Hemşireler Günü'nü kutlarım" sözlerine yer verdi.

 

"KUTSAL MESLEKLERİMİZDEN BİR TANESİ"

 

Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mümin Şahin, "Hemşirelik hekimlik gibi kutsal mesleklerimizden bir tanesi. Hastalarımızın bakımlarıyla, onların ihtiyaçlarıyla direk olarak ilgili olan hastayla birebir irtibatta olan bir meslek. Dolayısıyla son derece ulvi bir meslek olan Hemşirelik Haftasını en içten dileklerimle kutluyorum. Bugün burada bizleri yalnız bırakmayan hemşirelik bölümü öğrencilerimizin de hemşirelik haftasını kutluyor, bahtlarının açık olmasını diliyorum" şeklinde konuştu. Açılış konuşmalarının ardından Namık Kemal Üniversitesi Türk Müziği Devlet Konservatuvarı tarafından mini bir müzik dinletisi sunuldu.

 

'DEĞER TEMELLİ BAKIM' KONUSUNU ELE ALDI

 

Konuşmaların ardından sunum yapan Bahçeşehir Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Prof. Dr. Fatma Eti Aslan, sunumunda 'Değer Temelli Bakım' konusunu ele aldı. Prof. Dr. Fatma Eti Aslan "Hemşire olarak çalışmak, beyinle olduğu kadar kalple de çalışmayı gerektiren güçlü ve zeki insan olmayı gerektirir” diyerek hemşirelerin kahraman, arkadaş, uzman, merhametli, güçlü ve zeki gibi özelliklere sahip olması gerektiğini vurguladı.  Fatma Eti Aslan Hemşirelik mesleğinin beceri temellilikten bilgi temelliliğe dönüşmesi gerektiğini belirterek “Yaşam Bilgi temelli bir enstitüde kazananların sürekli öğrenenler olacaktır" dedi.

 

TEŞEKKÜR BELGESİ TAKDİM ETTİLER

 

Hasan Kalyoncu Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nermin Olgun ise "Hemşirelik Mesleğinin Güçlendirilmesinde Sivil Toplum Kuruluşlarının Rolü" konusu üzerinde durdu.  Prof. Dr. Nermin Olgun, ortak bir amaç veya işi gerçekleştirmek için bir araya gelmiş olan kurumların veya kişilerin oluşturduğu birlik olan örgütlenmenin önemine değinerek hemşirelik mesleğinde örgütlenmenin uygulama standartlarını belirleyip, mesleğin gelişimini desteklediğini aktardı. Program teşekkür belgelerinin takdim edilmesiyle sona erdi.

 

Haber / Yakup KARATEPE