Meclis, yeni dönemin ilk toplantısını yapacak

Çerkezköy Belediye Meclisi yeni dönemin ilk meclis toplantısını Salı günü saat 14:00'da yapacak. Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay başkanlığında yapılacak olan toplantıda 18 gündem m

GÜNDEM 14.04.2019 17:31:00 0
Meclis, yeni dönemin ilk toplantısını yapacak

2’nci kez Çerkezköy Belediye Başkanlığına seçilen Vahap Akay başkanlığında yapılacak olan toplantı, en geç 2 üyenin katip olarak divana davet edilmesi, açılış, yoklama, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayacak.

 

KOMİSYON ÜYELERİ SEÇİLECEK

 

Toplantının ilk gündem maddesinde meclis birinci ve meclis ikinci başkan vekili seçilecek. Divan katipliği seçimi ve encümen üyeleri seçiminin ardından İmar ve Bayındırlık Komisyonu üyeleri, Plan ve Bütçe Komisyonu Üyeleri ile Tarife Komisyonu Üyeleri seçilecek. Birlik Tüzüğü’nün 13 üncü maddesi gereğince; bir sonraki Mahalli İdareler Genel Seçimine kadar Belediyeyi Marmara Belediyeler Birliğinde temsil etmek üzere Başkan (Doğal Üye) haricinde 1 asil ve 1 yedek üye seçiminin ardından, Birlik Tüzüğü’nün 7’nci maddesi gereğince; bir sonraki Mahalli İdareler Genel Seçimlerine kadar Belediyeyi TRAKYAKENT Doğu-Batı Trakya Belediyeler Birliğinde temsil etmek üzere Başkan (Doğal Üye) haricinde 2 asil ve 1 yedek üye seçimi yapılacak.

 

HUZUR HAKKI ÜCRETİ TESPİT EDİLECEK

 

Birlik Tüzüğü’nün 7’nci maddesi gereğince; bir sonraki Mahalli İdareler Genel Seçimlerine kadar Belediyeyi Ege ve Marmara Çevre Belediyeler Birliğinde temsil etmek üzere Başkan (Doğal Üye) haricinde 4 asil ve 2 yedek üye seçiminin ardından Belediye Meclisi Çalışma Yönetmeliğinin 16 ncı maddesi gereğince; Belediye Meclis Toplantısının sesli veya görüntülü cihazlarla kayıt altına alınması konusu görüşülerek karara bağlanacak. 5393 Sayılı Belediye Kanununun’32 nci maddesi gereğince Meclis Başkan ve üyelerinin huzur hakkı ücretinin tespit edilmesi hususunun Belediye Meclisince görüşülerek karara bağlanmasının ardından Çerkezköy Kaymakamlığı İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün 05.04.2019 gün ve 1130782 sayılı Çiftçi Malları Koruma Meclisine Üye Seçimi yapılacak.

ASİL VE YEDEK ÜYELER BELİRLENECEK

Yalıboyu Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanlığı’nın 02.04.2019 gün ve 2019/136 sayılı yazısına istinaden Çerkezköy Belediyesi’ni temsilen Yalıboyu Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyetinde görev almak üzere 5 asil 5 yedek üyenin seçilmesinin ardından Veliköy Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanlığı’nın 04.04.2019 gün ve 338 sayılı yazısına istinaden Çerkezköy Belediyesi’ni temsilen Veliköy Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyetinde görev almak üzere 5 asil 5 yedek üye belirlenecek.

 

FAALİYET RAPORU GÖRÜŞÜLECEK

 

6183 Sayılı Kanunun 90.maddesi gereğince 1 adet meclis üyesinin aynı kanunun 91.maddesi gereğince satışa çıkarılacak gayrimenkul için seçilmesinin ardından İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü’nün 12.04.2019 gün ve 14373471/1177 sayılı Belediye Başkanına Yetki Verilmesi Hakkındaki yazısı görüşülecek. Denetim Komisyon Raporunun Sunulmasının ardından toplantının son gündem maddesinde de Çerkezköy Belediye Başkanlığı’nın 2018 yılı Faaliyet Raporu Belediye meclisinde görüşülerek karara bağlanacak.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU