Yeni aracını tatbikatla tanıttı

Edirne İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, Bulgaristan ile ortak yürütülen 'Sel Durumuna Hazırlıklı Olma ve Müdahale Etmek için Sınır Ötesi İşbirliği'  projesi kapsamında AB kayn

GÜNDEM 12.04.2019 16:21:00 0
Yeni aracını tatbikatla tanıttı

Meriç Nehri'nde düzenlenen tatbikatta Edirne Valisi Ekrem Canalp, vali yardımcıları ve Bulgaristan heyeti de yer aldı.

 

BİLGİ VERİLDİ

 

Edirne İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, Bulgaristan ile ortak yürütülen ‘Sel Durumuna Hazırlıklı Olma ve Müdahale Etmek için Sınır Ötesi İşbirliği’  projesi kapsamında AB kaynakları ile temin edilen sel ve afetlerde kullanılacak olan 2 milyon liralık özel aracı Meriç nehrinde yapılan tatbikatla tanıttı. Meriç Nehri'nde Türkiye ve Bulgaristan arama kurtarma ve itfaiye uzmanlarının ortak kurtarma tatbikatında, proje kapsamında temin edilen araç ve ekipmanın tanıtımı yapıldı. Tatbikatta, Türkiye’de sel afetlerinde kullanılabilecek tek araç olma özelliğini taşıyan aracın fonksiyonel yapısı ve donanımı hakkında bilgiler verildi.

 

İLİŞKİLERİMİZİ GELİŞTİREMEYE DEVAM EDECEĞİZ

 

Edirne Valisi Ekrem Canalp, tatbikatın ardından yaptığı açıklamada "Önümüzdeki dönemde de benzer iş birliği örneklerini görmeye devam edeceğiz. Devlet başkanları düzeyinde çok iyi bir ilişki var. Bu ilişkilerin de alt düzeylere çok iyi iller arası yansımalarını görüyoruz. Edirne ile Bulgaristan arasındaki ilişkilerimizi bundan sonra da geliştirmeye devam edeceğiz" sözlerine yer verildi. Meriç nehrinde AFAD tarafından yapılan tatbikat vatandaşlar tarafından da ilgi ile izlendi.

 

Haber / Yakup KARATEPE