Muhtarlardan Başkan Gürkan'a ziyaret

31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerini kazanarak 5 yıl daha belediye başkanlığını yürütecek olan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, yine 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerini kazanarak göreve ba?

GÜNDEM 12.04.2019 11:48:00 0
Muhtarlardan Başkan Gürkan

31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerini kazanarak göreve başlayan mahalle ve köy muhtarları Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan'ı ziyaret etti. Edirne Muhtarlar Derneği Başkanı İrfan Tasmalı, tüm muhtarlar adına Başkan Gürkan’a çiçek takdim etti. Gürkan, Medrese Alibey Mahallesi'nde muhtarlığı kazanan Nesrin Çağlar ile Edirne’nin en genç muhtarı Hıdırağa Köyü Muhtarı Seçkin Sütcan’ı da kürsüye davet etti.

 

 

"HER ZAMAN HEP BİRLİKTE VE İÇ İÇEYİZ"

 

Her zaman hep birlikte ve iç içe olduklarını dile getiren Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan,  "Biz büyükşehir belediyesi değiliz, ama Edirne’de köy, mahalle fark etmiyor. Biz aslında hep birlikteyiz, iç içeyiz. Ama bazı hukuki sıkıntılar yaşıyoruz, destek ve katkı anlamında. Onları da bir takım çözümlerle aşmaya çalışıyoruz. Ama Edirne Merkez’den biraz bahsetmek gerekirse, Şubat ayında altyapıya başladık o devam ediyor. Geçtiğimiz dönem biz Edirne’nin daha çok altyapısını çözmeye çalıştık. 2014 yılında göreve geldiğimizde bir karar vermemiz gerekiyordu; gelecek seçimi mi düşünecektik? Gelecek nesli mi düşünecektik? Biz gelecek nesli düşünmeyi tercih ettik ve yatırımlarımızı ona görev yaptık. Geçen dönem göreve başladığımızda belediyeyi 140 milyon borçla aldık. Bütçemiz 112 milyon liraydı. Görevi tamamladığımızda borcumuz 60 milyon, alacağımız 116 milyon, bütçemizde 200 milyondu. Bu 5 yıllık dönemde de altyapı ile beraber 450 milyon TL’lik yatırım yaptık. Eğer onu yapmak yerine üstyapıya, süslemeye, makyaja önem verseydik; sadece 100 milyon TL’ye ihtiyacımız vardı. Bütün yollar şıkır şıkır, her taraf çiçek böcek. O zaman da millette bizi alkışlayacaktı. Ama biz bunu tercih etmedik. Yapmamız gerekeni yaptık. Çünkü sağlam bir temeliniz olmazsa yapacağınız bina ne kadar da güzel olursa olsun kalıcı olması mümkün değil. Bundan da pişman değilim. Bazen oylar düştü diyorlar ama ben 2014’te 35 bin 500 oyla kazanmıştım. 2019’da 42 bin 400 oyla kazandım. Oylarda bir düşme falanda yok. Diğer 2 partinin ittifak yapan AK Parti ve MHP’nin 2014’teki toplam oyun 42 bindi onlarda 38 binle kazandılar.  Geçen dönem belediye meclisinde 31 üyenin 17’si bizde 14’ü muhalefetteydi. Bu dönem 19’ü bizde 12’si muhalefette. Oyumuz düşmedi ama gönül isterdi ki daha fazla oyumuz olsun. hepimiz için de böyle bu durum" sözlerine yer verdi.

 

"SİZLERLE BERABER YÜRÜMEYE DEVAM EDECEĞİZ"

 

Gürkan, seçimi kazanan muhtarlara hayırlı olsun dileklerinde bulunarak, "Sizlerle birlikte beraber yürümeye devam edeceğiz. Ben bir yere proje yada bir yatırım kararı alırken; hiç oy tablosunu önüme alıp bakmadım bugüne kadar. Bundan sonra da bakmam. Ne anlayışıma ne de insanlığıma sığar. Yine bakmayacağız. Mahallelerin ihtiyaçlarına , sorunlarına göre çözümler bulmaya devam edeceğiz. Köy muhtarlarımızla da her zaman beraberiz, sadece hukuki zorluklarımız oluyor. Çok çalışkan, çok iyi niyetli bir valimiz var, bütün köylerimizi gezdi. Edirne için kalıcı bir şeyler yapmak istiyor. Bizde oldukça olumlu çalışıyoruz. Bundan sonraki 5 yıl boyunca Sayın Valimizle birlikte hem kentin hem de köylerin birçok projesini hayata geçireceğiz. Kendisine çok teşekkür ederim" şeklinde konuştu.

 

"ÇÖZÜM ÖNERİLERİ SUNDU"

 

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın muhtarlar için elinden gelen tüm yardımı yaptığını belirten Edirne Muhtarlar Derneği Başkanı İrfan Tasmalı, "Hep birlikte dayanışma içinde olmaya devam edeceğiz. Bugüne kadar mahalle ve köy muhtarları da dahil olmak üzere başkanımıza hangi sorunla gittiysek; çözüm önerileri sundu. Birlik ve dayanışma içinde olursak başaramayacağımız bir konu yok. İnşallah bundan sonraki 5 yılı da başarı, sağlık ve huzur içinde geçiririz" ifadelerine yer verdi.

 

EDİRNE’NİN İLK KADIN MUHTARI

 

Medrese Alibey Mahallesi'nde muhtarlığı kazanan ve Edirne’nin ilk kadın muhtarı olan Nesrin Çağlar, "Seçimlerde 5 erkek adaya karşı bir tek bendim. Çok çalıştım. Arkadaşlarımın ve mahallemin desteğini aldım. Beni takdir ettiler. İnşallah da hep birlikte el ele mahalleme çok güzel hizmetlerde bulunacağım. Edirne’nin ilk kadın muhtarı unvanına sahip olmaktan da gurur duydum. Başkan Recep Gürkan’a da teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu. Edirne’nin en genç muhtarı Hıdırağa Köyü Muhtarı Seçkin Sütcan da 33 yaşında olduğunu ve seçimlerde 3 adayla birlikte yarıştığını belirtti. Belediye Başkanı Recep Gürkan daha sonra muhtarlarla belediye binası önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.

 

Haber / Özge MERİÇ