Şiddet uygulayan personel tazminat alamayacak

Edirne Belediyesi, Memur Sendikası olan Tüm Yerel-Sen ile Sosyal Denge Sözleşmesini en üst limitten imzaladı. Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan'ın talebiyle sözleşmeye 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar GÃ

GÜNDEM 11.04.2019 19:09:00 0
Şiddet uygulayan personel tazminat alamayacak

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Sosyal Denge Sözleşmesi için Tüm Yerel-Sen Edirne Şube Temsilcileri ve belediye personeli ile Eski Nikah Salonu’nda bir araya geldi.  Gürkan, burada Tüm Yerel-Sen Şube Başkanı Savaş Çerkez’le birlikte belediyede çalışan memurları kapsayan Sosyal Denge Sözleşmesini imzaladı.  657 Devlet Memurları Kanunu’na bağlı çalışan belediye personeli yılsonuna kadar 1240 TL Sosyal Denge Tazminatı alacak.

 

“GEREKLİ DESTEĞİ VERMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

 

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’a her zaman emeğin ve emekçinin yanında olduğu için teşekkür eden Tüm Yerel-Sen Edirne Şube Başkanı Savaş Çerkez, “Yasa gereği Ocak ayında imzaladığımız sözleşme Mahalli İdareler Genel Seçimi’nden sonra yenilenmesi gerekiyordu. Bu hususta belediye başkanımız ve belediye meclisi ile gerekli kararı aldıktan sonra Başkanı’mızla bugün 31 Aralık 2019 tarihine kadar geçerli olacak sözleşmeyi imza altına aldık” dedi. Ülkemizdeki ekonomik sıkıntıların tüm emekçileri ezip geçtiğini belirten Çerkez, “Yüksek enflasyon rakamları,  gıda fiyatlarında artış; bütün emekçilerde olduğu gibi biz kamu emekçilerinin de ücretlerinin erimesine neden oluyor, alım gücümüzü düşürüyor. İşte bu noktada yapmış olduğumuz toplu sözleşme ile kazanmış olduğumuz mali haklar, bizlere gerçekten can suyu veriyor. Şubem ve çalışma arkadaşlarım adına teşekkür ediyoruz. Biz de çalışanlar olarak gerekli desteği çalışarak vermeye devam edeceğiz” dedi.

 

Haber / Yakup KARATEPE