"Polis, vicdanı olmayanların karşısındadır"

Türk Polis Teşkilatı'nın kuruluşunun 174'üncü yılı dolayısıyla Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törende konuşan Gazi Polis Merkezi Amiri Komiser Yardımcısı Mümin BüyükbÃ

GÜNDEM 10.04.2019 17:28:00 0

Türk Polis Teşkilatı’nın kuruluşunun 174’üncü yılı Çerkezköy’de düzenlenen törenle kutlandı. Saat 10:30’da Cumhuriyet Meydanı’nda başlayan kutlamalar Polisevi’nde düzenlenen kokteylle devam etti.

 

 

ÇELENK SUNUMU İLE BAŞLADI

 

Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürü Murat Sevgi’nin çelenk sunumu ile başlayan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile devam etti. Törende günün anlam ve önemine ilişkin konuşan Gazi Polis Merkezi Amiri Komiser Yardımcısı Mümin Büyükbüce, “Bugün, Türk halkının sevgi ve saygısını kazanmış, demokratik hukuk devletinin teminatı olan polis teşkilatımızın 174’üncü yıldönümünü kutluyoruz. Ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de dediği gibi herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis, vicdanı olmayanların karşısındadır. Teşkilatımız 174 yıldır vidanı olmayan halk düşmanlarının karşısında dimdik durmuş, bu duruşunda pek çok şehitler ve gaziler vermiştir. Bu kayıplar teşkilatımızı zayıflatmamış, daha da güçlenerek yoluna devam etmesinde itici güç olmuştur” dedi.

 

 

“BU TEŞKİLATIN MENSUPLARI OLMANIN ONURUNU YAŞIYORUZ”

 

Ülkemizin birlik ve beraberliğinin devamı, huzur ve güven ortamının sağlanması için 174 yıldır gece gündüz var gücüyle çalışan bir teşkilatın mensupları olmanın onurunu yaşadıklarını kaydeden Büyükbüce “Toplumun huzuru, milli dayanışma ve adalet anlayışı içinde, insan haklarına saygılı, Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı, demokratik, laik, sosyal hukuk devletimizin bekası için yüksek vazife şuuru ile hizmet vermekte olan emniyet teşkilatımızın 174’üncü yılını kutlar, huzur ve başarı dolu nice yıllar dileğiyle bugüne kadar görevini sürdüren ve bu uğurda şehit olan tüm emniyet mensuplarımıza Allah’tan rahmet, gazi ve emeklilerimiz ile halen görev yapan meslektaşlarıma ve ailelerine sağlık, mutluluk ve başarılar diler, kuruluşumuzun 174’üncü yılında bizleri onurlandıran başta sayın kaymakamımız olmak üzere tüm konuklarımıza, meslektaşlarıma ve saygıdeğer Çerkezköylülere şahsım ve kurumum adına saygılar sunarım” dedi.

 

 

 

PASTA KESTİLER

 

Kutlama programı Çerkezköy Polisevi’nde düzenlenen kokteyl ile devam etti. Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, Çerkezköy 3.Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Ahmet Ömercikli, Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Kemal Gümüş, Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcısı Bayram Örenci ve davetliler, Polisevi’nde polis memuru Menekşe Ağırbaş’ın resim sergisini gezdi.  Program Türk Polis Teşkilatı’nın 174’üncü yıldönümü dolayısıyla pasta kesimi ve kokteyl ile devam etti.

 

ÇİÇEK TAKDİM ETTİ

 

Şehit polis kızı olan Naime Sezgin de Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürü Murat Sevgi’ye çiçek takdim ederek onun nezdinde tüm emniyet teşkilatının Polis Haftası’nı kutladı.

 

KATILIM YOĞUN OLDU

 

Çelenk sunum ve kokteyle Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abbani Çerkezköy 3’üncü Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Ahmet Ömercikli, Çerkezköy Belediyesi’ni temsilen Belediye Başkan Yardımcısı Kemal Gümüş, Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcısı Bayram Örenci, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Volkan Torun, İlçe Emniyet Müdürü Murat Sevgi, 31 Mart Seçimlerinde 2’nci kez Çerkezköy Belediye Başkanlığı’na seçilen Vahap Akay, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Ümit Kök, CHP İlçe Başkanı Engin Camcı, MHP İlçe Başkanı Ahmet Aydeniz, İYİ Parti İlçe Başkanı Yasemin Altın Erseçkin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş, İlçe Tarım ve Orman Müdürü İsa Altay, İlçe Nüfus Müdürü Gülhan Yavuz, Çerkezköy Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Fergan Genç, Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Necmi Akman, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Vekili Mustafa Seçkin, Özel Optimed Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Recep Çalışkan, İrmet Hospital Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Op. Dr. Ahmet Türker, Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Mustafa As, Türk KIzılayı Çerkezköy Şube Başkanı Hüseyin Karaca, Türk Hava Kurumu Çerkezköy Şube Başkanı Mustafa Zümbül, Türkiye Muhtarlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Tahsin Akgün, mahalle muhtarları, 31 Mart seçimlerinde seçilen belediye meclis üyeleri, , Çerkezköy Emniyet Hizmetlerini Güçlendirme ve Destekleme Derneği Başkanı Süleyman Ece, polis memurları, gaziler, mahalle muhtarları, engelli vatandaşlar, emekli polisler, siyasi parti temsilcileri, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU