Polis vatandaş el ele olmalı

Türk Polis Teşkilatı'nın 174'üncü kuruluş yıldönümü dolayısıyla düzenlenen törende konuşan Kapaklı İlçe Emniyet Müdürü Yaşar Terzioğlu, "Polisin olayları önl

GÜNDEM 10.04.2019 17:01:00 0
Polis vatandaş el ele olmalı

Emniyet Teşkilatı’nın kuruluşunun 174’üncü yılı tüm Türkiye’de olduğu gibi Kapaklı’da da törenlerle kutlandı. Saat 10:00’da Atatürk Anıtı önünde çelenk sunumu ile başlayan kutlamalar, saat 10:30’da Kapaklı Polis Merkezi’nde düzenlenen kokteyl ile devam etti.

 

 

10 NİSAN 1845’TE KURULDU

 

Kapaklı İlçe Emniyet Müdürü Yaşar Terzioğlu tarafından Atatürk Anıtına çelenk sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu. Günün anlam ve önemine ilişkin konuşan Kapaklı İlçe Emniyet Müdürü Yaşar Terzioğlu, polis teşkilatının 10 Nisan 1845’te yayınlanan polis nizamnamesiyle kurulduğunu anımsatarak “Bu tarih Türk Emniyet Teşkilatı açısından önemli bir noktadır. Çünkü bu tarihe kadar zabıta olarak nitelenen teşkilat 10 Nisan 1845’ten itibaren polis adı altında hayata geçmiş ve Emniyet Teşkilatının kuruluş günü olarak kabul edilmiştir” dedi.

 

“TÜRK POLİSİ CESARET, FERAGAT VE FEDAKARLIKLARLA GÖREV YAPIYOR”

 

Türk Polisinin anayasa, kanunlar, tüzükler, yönetmeliklerin kendisine verdiği yetkiyle cesaret, feragat ve fedakarlıklarla gece gündüz demeden görevin yaptığını ve devletin bekası, milletin huzur ve güvenliği için kutsal yemine bağlı kalarak gerektiğinde canını feda etmekten çekinmediğini belirten Terzioğlu tüm bu hizmetleri yerine getirirken temel amaçlarının huzuru, milli dayanışma ve adalet anlayışı içinde insan haklarına saygılı, Atatürk milliyetçiliğine bağlı, Türk milletinin bağımsızlığını ve ülkenin bölünmez bütünlüğünü, cumhuriyeti ve demokrasiyi korumak, kişilerin ve toplumun refah, huzur ve mutluluğunu sağlamak olduğunu dile getirdi.

 

“HALK DESTEĞİ ÖNEMLİ”

 

Emniyet Müdürü Terzioğlu, bugün gelmiş olduğu noktada Türk Polisinin çağın bilim ve teknolojisine uygun, hukukun üstünlüğü prensibini ilke edinerek, en üst seviyede hukuk bilgisine ve mevzuatına hakim, modern araç ve gereçlerle donanımlı, görev ve sorumluluklarının bilinci içerisinde yüksek disiplin anlayışına sahip, insan hak ve özgürlüklerine saygılı, vatandaşlara karşı hoşgörülü, güler yüzlü ve yardımsever olmasıyla Türk milletinin gönlünde çok itibarlı bir yere sahip olduğunu ifade etti. Böylesine üstün görev anlayışı içerisinde ülkemize ve milletimize hizmet vermeyi düstur edinen polisin de her şeyden önce bir insan, kendi ailesinden sorumlu bir baba, bir anne olduğunun, görevinin haricinde sosyal hayatın beşeri ilişkileri içerisinde kendi ailesine karşı yükümlülüklerinin de bulunduğunun unutulmaması gerektiğini kaydeden Terzioğlu “Polisin olayları önlemesi, suçluların yakalanabilmesinde halk desteğinin önemiyle polis-vatandaş diyalogu ne kadar iyi olursa, başarıya o denli ulaşacağının çok iyi bilinmesi gerekir” dedi. Halkın kendi huzuru ve dolayısıyla herkesin huzuru için polisine güvenmesi ve yardımını esirgememesi gerektiğini kaydeden Terzioğlu konuşmasını şöyle sürdürdü: “Daha güzel günler için polis, vatandaş el ele olmalıdır. ‘Halkıyla bütünleşmeyen hiçbir kurum, hizmette başarılı olamaz’ düşüncesinden hareketle ilçemizde de halkla ilişkilere büyük önem verilmiş, çağdaş yönetim anlayışıyla ve insan odaklı hizmet prensibiyle halkımızın güven ve desteğinin kazanılmasında büyük başarılar elde edilmiştir”

 

“TEŞKİLATI DAHA DA YÜKSELTECEĞİZ”

 

Kapaklı İlçe Emniyet Müdürü Yaşar Terzioğlu, Atatürk’ün ilke ve inkılaplarına bağlı, insan haklarına ve hukukun üstünlüğüne gönülden inanmış, üstün vatan, görev aşkı, bilgi birikimi ve sorumluluk bilinciyle teşkilatı daha da yükselteceklerini dile getirerek “Türk polisleri olarak hedefimiz toplumsal barışı sağlanmış kalkınmasını gerçekleştirmiş, huzurlu ve güvenli bir Türkiye’dir” dedi. Emniyet Teşkilatımızın 174’üncü kuruluş yıldönümünde şehit ve gazileri minnetle anan Terzioğlu, “Yakınlarının acılarını paylaşıyor ve görevi başında bulunan teşkilat mensuplarımıza, eş ve çocuklarına sağlık, mutluluk ve esenlikler diliyorum” dedi.

 

MEVLİD-İ ŞERİF OKUTULDU

 

Çelenk sunma töreninin ardından saat 10:30’da Kapaklı Polis Merkezi’nde kokteyl düzenlendi. Kapaklı İlçe Emniyet Müdürü Yaşar Terzioğlu’nun tebrikleri kabul etmesinin ardından Polis Teşkilatı’nın 174’üncü kuruluş yıldönümü dolayısıyla pasta kesildi. Saat 12:30’da da Hacı Talip Sivrioğlu Camii’nde polis ve tüm şehitler için Mevlit-i Şerif okutuldu.

 

KATILIM YOĞUN OLDU

 

Çelenk sunumu ve kokteyle Kapaklı Kaymakamı Mustafa Ünlüsoy, Kapaklı İlçe Emniyet Müdürü  Yaşar Terzioğlu, İlçe Jandarma Komutanı Fevzi Bayram, Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz, AK Parti Kapaklı İlçe Başkanı Ercan Üçel, İYİ Parti Kapaklı İlçe Başkanı Yusuf Çetin, Büyük Birlik Partisi Kapaklı İlçe Başkanı Fatih Diler, Kapaklı Müftüsü İsa AKtaş, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Kapaklı Temsilcisi İbrahim Çetintaş ile gaziler, belediye meclis üyeleri, kurum müdürleri, STK temsilcileri katıldı.

 

Haber / Özge MERİÇ