İrmet ve Optimed, Hestourex'e katıldı

Çerkezköy'de sağlık sektöründe ürettikleri hizmetlerle bölge halkına hizmet ederken bir yandan da Avrupa, Afrika ve Asya'dan dünya halkına hizmet sağlık sektöründe hizmet üreterek Çerkezk?

GÜNDEM 8.04.2019 17:41:00 0
İrmet ve Optimed, Hestourex

Anfaş Expo Center’da Cumhurbaşkanlığı himayelerinde düzenlenen fuarın açılışına Gençlik ve Spor Bakanı Dr.Mehmet Muharrem Kasapoğu, Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Mustafa Ünal, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Davut Çetin, Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği (AESOB) Başkanı Adlıhan Dere, Antalya İl Emniyet Müdürü Nuri Ulucan, ilçe belediye başkanları ve çok sayıda davetli katıldı.

 

165 ÜLKEDEN KATILIM OLDU

 

Fuarın açılışına katılan Gençlik ve Spor Bakanı Dr.Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Türkiye’nin Spor Turizminde önemli bir potansiyele sahip olduğunu ve spor turizmi noktasında da önemli ilerlemeler kaydettiğini belirtti.  165 ülkeden 6 binin üzerinden alım heyetinin yer aldığı fuara Çerkezköy’den de İrmet Hospital hastanesi ile Özel Optimed Hastanesi katıldı. Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, fuara bu yıl 3’üncü kez katılan Özel Optimed Hastanesi’ni ziyaret etti.

 

SAĞLIK TURİZMİ ŞİRKETLERİYLE GÖRÜŞTÜLER

 

İrmet Hospital Hastanesi yetkililer de fuarda Senegal, Sırbistan, Kosova, İzlanda ve Rusya’dan gelen sağlık turizmi şirketleriyle görüştü. Fuara katılan hastanelerin yetkilileri, 4 gün süren fuar boyunca alım heyetleri ile ikili görüşmeler yaparak birçok iş bağlantısı gerçekleştirdi. Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, Kalkınma Ajansları Genel Müdürü Barış Yeniçeri ve beraberindeki heyetle fuara Trakya standında katılan kurumları ziyaret ederek çalışmaları hakkında bilgi aldı.

 

SAĞLIK TURİZMİNDE BÜYÜK AVANTAJ

 

Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Trakya Bölgesi’nde faaliyet gösteren özel, kamu ve üniversite hastaneleri ile birlikte fuara katıldıklarını belirten Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin “Balkan Coğrafyası ve İstanbul’a yakın olmamız Sağlık Turizminde ne kadar büyük bir avantaja sahip olduğumuzu gösteriyor. Hestourex’e katılan kurumlarımızın burada ikili görüşmeler gerçekleştirerek iş bağlantıları kuracağına ve olumlu çıktılar elde edeceğine inanıyorum” dedi.

 

Haber / Şaban KARDEŞ