'Her Öğrenci Bir Fidan'

Kırklareli'nin Pehlivanköy ilçesinde bulunan Pehlivanköy Anadolu Lisesi tarafından organize edilen "Her Öğrenci Bir Fidan" projesi kapsamında fidan dikme etkinliği düzenlendi.

GÜNDEM 8.04.2019 16:21:00 0

Her öğrencinin bir fidan diktiğini belirten Pehlivanköy Anadolu Lisesi Müdürü İsmail Hakkı Atik  "Etkinlik sonucunda okul bahçesinde her öğrencinin bir fidanı oldu. Gerçekleştirdiğimiz etkinlikle öğrencilere ağaç sevgisini aşılamayı ve öğrencilerin sorumluluk duygusunu geliştirmeyi amaçladık. Projede her öğrenci kendi diktiği fidanın sulanması gibi temel bakımlarını yapması ve bu sayede sorumluluk duygularının gelişmesini hedefledik" dedi.

 

"AMACIMIZ ÇOCUKLARA SORUMLULUK BİLİNCİNİ VERMEK"

 

Proje hakkında bilgi veren Pehlivanköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Necmettin Ayçiçek ise, "Elbette bu gün yönetim kademelerinde bulunanlar, şirketleri yönetenler bir gün olacak yaşlanacak ve bu mevkileri bırakmak buralardan ayrılmak zorunda kalacaklar. Gerek bu konumları yönetebilecek yetkinlikte yöneticiler gerekse toplumun her kademesinde başarılı olacak bireylerin sorumluluk duygusuna sahip olmaları gerekiyor. Amacımız eğer geleceğin Türkiye’sini sağlam temeller üzerine oturtmaksa öğrencilerimize, çocuklarımıza sorumluluk bilincini bu günden vermemiz gerekiyor.  Biz de bu niyetle öğrencilerimize derslerini ve çalışmalarını olumsuz bir etki yapmadan, sorumluluk bilincini sevimli ve kolay şekilde aşılayabilmek için böyle bir proje geliştirdik. Öğrencilerimiz fidanlarını kendileri diktiler ve her öğrenci kendi diktiği fidanın, haftalık sulama işlemlerini kendi yapacak,  öğrencilerimiz bu şekilde hem ağaçları ve doğayı sevmiş olacaklar hem bir ağaç nasıl yetiştirilir onu öğrenecek hem de bu vesile ile sorumluluk bilinci gelişmiş olacak" sözlerine yer verdi.

 

OKUL BAHÇESİ ÖĞRENCİLERİN DİKTİĞİ FİDANLARLA DONATILDI

 

Öğrencilere fidan dikimi hakkında temel bilgilerin verilmesinin ardından okul bahçesinde düzenlenen etkinlikte, öğrenciler önceden hazırlanmış çukurlara fidanlarını dikerek fidanların ilk can suyunu verdiler. Düzenlenen fidan dikim etkinliğine İlçe Milli Eğitim Müdürü Necmettin Ayçiçek başta olmak üzere okulda görevli öğretmenler ve tüm öğrenciler katıldı. Öğrencilerin neşeli ve güzel dakikalar geçirdiği fidan dikim etkinliği ile okul bahçesinin çevresi öğrencileri temsil eden ve öğrencilerin diktiği fidanlarla donatıldı.

 

Haber / Özge MERİÇ