Başkan Çetin, Samsunlularla kahvaltıda buluştu

Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, Kapaklı Samsun Alaçamlılar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nde düzenlenen birlik ve beraberlik kahvaltısında vatandaşlarla bir araya geldi. Kahvaltı progra

GÜNDEM 8.04.2019 14:30:00 0
Başkan Çetin, Samsunlularla kahvaltıda buluştu

Kapaklı Samsun Alaçamlılar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Dernek Lokali'nde düzenlenen kahvaltıya Kapaklı Kaymakamı Mustafa Ünlüsoy, Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, Kapaklı İlçe Emniyet Müdürü Yaşara Terzioğlu, Kapaklı İlçe Jandarma Komutanı Kıdemli Başçavuş Fevzi Bayram, Kapaklı Samsun Alaçamlılar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Dernek Başkanı Muhterem Büyükkeskin, Belediye Meclis Üyeleri, STK temsilcileri ve dernek üyeleri katıldı.

 

"ARADA 2.5 MİLYON FARK VAR"

 

Programda konuşan Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, "Göreve geldiğimizde tüm birimlerimizden raporlar istedim ve bu raporları geç saatte bile olsa evime götürüp inceliyorum. Dikkat ettiğimiz bazı hususlar var. Öncelikle belediyemizde müthiş bir kadro şişkinliği mevcut ki bunların bir kısmı yakın bir zamanda istihdam edilmiş. Tamamen seçime dönük yatırımlar olarak görüyorum. Bankalardan çekilmiş olan krediler, bunların taksitleri var. Şöyle ifade edeyim; her ay ödemelerle gelirimiz arasında 2.5 milyon fark var. Borçtan korkmuyoruz, her halükarda ödeyeceğiz ancak gelir gider tablosundaki bu açık canımızı sıktı. Uzun uzun anlatmak istemiyorum fakat çok enteresan şeyler var. Bunları önümüzdeki günlerde halkımızla paylaşacağız" sözlerine yer verdi.

 

"1-2 YIL İÇERİSİNDE GELİŞİMİ YAŞAYACAĞIZ"

 

Sözlerine devam eden Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, "Bir organizasyon problemi görüyorum. Tamamen hizmet anlayışından uzak bir şekilde Belediyemiz uçurumun kenarına kadar gelmiş. Allah korumuş ki bu dönem vatandaşımız ile birlikte buna 'dur' dedik. Bunları mazeret olarak söylemiyorum, yükümüzün ne kadar ağır olduğunun farkındayım. Hem birimlerimiz hem de teşkilatlarımız ile birlikte yoğun mesailer harcayarak bunlara çözüm yaratmaya çalışacağız. Kapaklı’da beklentiler ve sorunlar var. Hem devletimizin gücünü hem de kendi gücümüzü birleştirerek vatandaşın beklediği Kapaklı’yı göstereceğiz. Gelir arttıracak bir çözüm üretemiyorsak giderleri kısarak tasarruf ettirmeye dair bir proje hazırlayacağız. Kapaklı her geçen gün büyüyen, potansiyeli olan bir ilçe. Biz bu imkanları ve potansiyeli doğru kullanırsak inanıyorum ki 1-2 yıl içerisinde gelişimi yaşayacağız. Biraz sabırlı davranmanızı ve bize zaman vermenizi isteyeceğiz. İnşallah güzel günler ileride bizi bekliyor" şeklinde konuştu.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU