Recep Gürkan mazbatasını aldı

31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde yeniden Edirne Belediye Başkanı seçilen Recep Gürkan, CHP'li belediye meclis üyeleri ile birlikte mazbatalarını alarak göreve başladı.

GÜNDEM 7.04.2019 16:26:00 0
Recep Gürkan mazbatasını aldı

CHP’den bir dönem daha belediye başkanlığına aday olan ve belediye başkanlığına seçilen Recep Gürkan, İlçe Seçim Kurulu’nda, Merkez İlçe Seçim Kurumu Başkanı Hakim Celal Peker’den mazbatasını aldı.

 

 

 

"HEP BERABER YÖNETMEYE DEVAM EDECEĞİZ"

 

Mazbatasını almasının ardından konuşan Edirne Belediye Başkanı Edirne Gürkan, "31 Mart’ta ülkemizde özgür ve demokratik ortamlarda yapılan seçimlerden halkımız özgür bir şekilde iradesini sandıklara yansıttı. Sandıklardan çıkan bu özgür iradeyle mazbatalarımızı alıyoruz. Öncelikle bu yoğun dönemde gerçekten büyük emekler gösteren İlçe Seçim Kurulu Başkanımıza ve personelimize çok teşekkür ediyoruz. Gerçekten zor bir süreç bu, kolay değil" dedi. "Edirne hepimizin kenti, Edirne’yi hepimiz hiçbir parti ayrımı gözetmeksizin, herkese eşit hizmet götürerek, hep beraber yönetmeye devam edeceğiz. Hepimize hayırlı olsun" sözlerine yer verdi." diyerek sözlerine son veren Başkan Gürkan ardından CHP’nin 19 meclis üyeleri ile birlikte Atatürk Anıtı’na gelerek, anıta çelenk sundu. Çok sayıda vatandaşın da katıldığı anıttaki törenin ardından Başkan Gürkan ve beraberindekiler Edirne Belediye Binası’na geldi. Başkan Gürkan, burada davul-zurna ile karşılandı. Coşkulu bir kalabalığın yer aldığı karşılama töreninde konuşan Gürkan, "31 Mart’ta yapılan seçimlerde halkımız, hep beraber bir 5 yıl daha görev verdi. Bu nedenle bize oy vermiş olsun; vermemiş olsun. Bütün Edirnelilere; bütün hemşehrilerimize minnettarız. Onlara en iyi şekilde, en güzel şekilde, ayrımsız, ötekileştirmeden, kimseyi bizdendi, değildi demeden hizmet etmeyi sürdüreceğiz" şeklinde konuştu.

 

"HAYATIMIZ BOYUNCA KARŞISINDA OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

 

Başkan Gürkan, seçim sürecinde haksızlıkların ve iftiraların olduğunu belirterek "O kadar çok iftiralar ve kumpaslar yapıldı ki, sadece Recep Gürkan’a değil, Ekrem İmamoğlu’na halen yapılmaya çalışılıyor, Tunç Soyer’e, Mansur Yavaş’a, Meral Akşener’e, Kemal Kılıçdaroğlu’na.. Oysa bu saydığım insanların, bu halkın çocuklarının hayatları boyunca Türkiye Cumhuriyet’ini ilelebet payidar kılmaktan başka, hiçbir derdi olmamış bu insanların tek bir hedefi vardı; bu ülkede demokrasi, özgürlük, adalet, hak ve hukuk olsun; bu ülkenin bu güzel, şanlı bayrağı binlerce, on binlerce yıl gönderde kalsın. Bir tek bunu istedik. Seçimlere 4 gün kala yeni bir iftira kampanyası, başkan darbecilerin şerefine kadeh kaldırdı. Bizim kim olduğumuz, geçmişimiz, ailemiz, yedi sülalemiz belli. Eşimiz, dostumuz, arkadaşımız belli. Hayatı boyunca ne fetoyla, ne başka terör örgütüyle, ne PKK ile yolumuzun hiçbir kesişme noktası olmamış.  Hayatımız boyunca Mustafa Kemal Atatürk’ün yolundan sapmamışız, hayatımız boyunca Misak-i Milli sınırlarından ayrılmamışız. Bu ülkenin bağımsızlığına, bu milletin birliğine, bütünlüğüne, bu bayrağa göz diken herkesin gözünü oyma peşinde olmuşuz, dediler ki; ‘Darbe gecesi kadeh kaldırmış.’ Buradan söylüyorum; hangi terör örgütü olursa olsun, adın ne olursa olsun; hepsinin hayatımız boyunca karşısında olduk, hayatımız boyunca da karşısında olmaya devam edeceğiz" dedi.

 

"BU BELEDİYE EDİRNE'DE YAŞAYAN HERKESİN BELEDİYESİ"

 

Sözlerine devam eden Gürkan, "O gece diyorum ki, 36 yıl önce haberimiz yoktu. Teknoloji yoktu, sabah kalktık askerler darbe yapmış. Ve o darbede ben gözaltına alınanlardan birisiyim, 12 Eylül 1980’de. Şimdi teknoloji var. Saat 09.00’den itibaren bütün televizyonlar dünyaya canlı yayın yaptı. Şimdi haberimiz var diyoruz, ‘vay senin haberin mi var?’ Senin olduğu kadar benim de haberim var. Buradan bir kez daha söyleyip kapatıyorum bu konuyu. Hayatı boyunca vatanı ve milleti için çalışmış olan Recep Gürkan, o gece bırakın darbeyi; bu ülkenin aleyhine bir tane bir işini bulursanız; namerttir, namusuzdur. Bu kadar net söylüyorum bu kadar net" ifadelerine yer verdi. Edirne Halkı’na seslenen Gürkan, “Edirne’de nefes alan, yaşayan; Edirne’nin toprağına basan, havasını teneffüs eden herkesin belediyesidir, bu belediye. Seçkinlerin, elitlerin, bir partinin, zümrenin belediyesi değildir. Yüreği bu kent için atan, bu ülke için atan , bu millet için atan herkesin bu belediyede oturacak bir sandalyesi, bir odası, bir koltuğu vardır. Her zaman da bu böyle olacaktır.  Biz birileri gibi ‘Buradan, şuradan oy alamadık. Hadi göreceğiz bakalım’ demedik, demeyeceğiz. Önümüzdeki hafta teşekkür ziyaretlerine başlayacağız. İlk ziyaret edeceğimiz mahalle birileri gibi en çok oy aldığımız mahalle değil, en düşük oy aldığımız mahallerden başlayacağız, ziyaretlere" sözlerine yer verdi.

 

"BEN EDİRNELİLERE HEP GÜVENDİM"

 

Başkan Gürkan, ilk dönemde başlanılan tüm işlerin biteceğini belirterek, "Altyapıda bitecek, yollarda bitecek. Geçtiğimiz dönem Edirne’nin geleceği için zor bir karar verdik. Edirne’nin geleceğini kurtarmak mı, Recep Gürkan’ın geleceğini kurtarmak mı? Ben elbette biliyorum. Zordu bu işler. 30 yıldır yapılmayanları yapmak zordu. Yeni bir çöplük yapmak, yeni çevre yolları yapmak, arıtmayı yapmak, elektrik üretmek, elektrik  fabrikasını restore etmek zordu. Bende bilirdim; şıkır şıkır yollar yapmak; çiçek, böcek doldurmak her tarafı. Ama o zaman Edirne’nin geleceğini kurtaramazdık. İşte o zaman bu zor kararı verdik; Edirne için, Edirneliler için bu kararı verdik. Edirnelilerin bizi anlayacağından emindik ve anladık. Millet ittifakı olarak çıktığımız bu yolda sonu olarak, geçen dönem 31 meclis üyeliğinin 17’sini almıştık, bu dönem 19’u aldık. AK Parti ve MHP beraberdi. 14 meclis üyelikleri vardı, şimdi 12 meclis üyeleri var. Diyorlar ki, oylarımız düştü. Nasıl düştü. Geçen dönem 35 bin 500 oyla kazandık belediyeyi, bu dönem 40 bin 388 oyla kazandık. Nasıl düştü oylarımız. Yüzde 37 ile kazanmıştık, şimdi yüzde 45 ile kazandık. Arkadaşların geçen dönem toplam 47 bin oyları vardı, şimdi 38 bin oyları var. Kimin oyları düştü. Ben Edirnelilere hep güvendim, güvenmeye de devam edeceğiz" diyerek Edirne Belediyesi önünden İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na selam gönderdi.

 

Haber / Özge MERİÇ