Gala Gölü hizmete açıldı

Edirne İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, Gala Gölü'nün Enez ve Yenikarpuzlu balıkçılarının hizmetine açıldığı belirtildi.   

GÜNDEM 7.04.2019 16:06:00 0
Gala Gölü hizmete açıldı

Balıkçılık alt planının tamamlanması kapsamında Milli Parklar Kurumu tarafından hazırlanan ve Edirne İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yürütülen avcılık hakkı kiralama çalışmaları sona erdi. Edirne İl Tarım ve Orman Müdürü Atilla Bayazıt, Enez Kaymakamı Elif Canan Tuncer, Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürü Necati Budak, İpsala İlçesi mülki amirleri ve yöre balıkçılarının yöneticileri arasında imzalanan devir teslim töreni ile Gala Gölü balıkçıların hizmetine açıldı. 

 

ÜRETİMİ YAPILAN TÜR VE MİKTARLAR AÇIKLANDI

 

Edirne İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada "Gala Gölü barındırdığı ekonomik balık çeşitliliği ve içerdiği verimli stoklar sebebi ile zengin bir su ürünleri istihsal sahası özelliği taşımaktadır. Sevilerek tüketilen yayın, sazan, sudak balıkları başta olmak üzere ihracat değerine sahip mavi yengeç ve tatlı su kereviti gibi ürünler ekonomimize kazandırılmakta olup, yıllık toplam 122 ton avlanabilir stok miktarı ile 60 balıkçı ailesine geçim kaynağı sağlamaktadır. Program kapsamında ayrıca balıkçıların ihtiyaç duyduğu tekne bağlama iskelesinin yapımı ile ilgili yer incelemesi ve planlama gerçekleştirilmiş olup, en kısa zamanda tamamlanması için çalışmaların sürdürülmesine karar verilmiştir" ifadeleri yer aldı. Edirne İl Tarım ve Orman Müdürlüğü yaptığı açıklamada kiraya verilen Gala Gölü'nde proje kapsamında üretimi yapılan tür ve miktarları açıklayarak "Pullu Sazan 30 Ton, Turna Balığı 9 Ton, Sudak 12 Ton, Havuz Balığı 60 Ton, Yayın Balığı 6 Ton, Kefal 10 Ton" ifadelerine yer verdi.

 

Haber / Özge MERİÇ