700 kaçak göçmen yakalandı

Ergene'de TEM otoyolunda yapılan uygulamada araçlarla yurt dışına gitmek isteyen 700 kaçak göçmen yakalandı. Yakalanan göçmenler İl Göç İdaresi'ne teslim edildi. Malkara'da da polisin 'dur' ihtar?

GÜNDEM 5.04.2019 16:28:00 0
700 kaçak göçmen yakalandı

Türkiye'de yaşayan özellikle Afganistan ve İranlı göçmenler, internet üzerinden Yunanistan'a geçmek için Edirne'de buluşma çağrısında bulunurken, ihbar üzerine Edirne'de il genelinde üst seviyede önlemler alındı.

 

GÖÇ İDARESİNE TESLİM EDİLDİ

 

Tekirdağ'da da başta TEM otoyolu olmak üzere Edirne yönüne giden tüm yollarda önlem alarak kontrol noktaları oluşturan Tekirdağ İl Jandarma Komutanlığı ile Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin il genelinde gece boyunca yaptığı kontrollerde 350'si TEM otoyolu olmak üzere 700 kaçak göçmen yakalandı. Yakalanan göçmenler İl Göç İdaresi'ne teslim edildi. Ekiplerin göçmenlere yönelik uygulamalarının devam ettiği belirtildi.

POLİSİN DUR İHTARINA UYMADI

Malkara’da da polisin 'dur' ihtarına uymayarak kaçan kapalı kasa minibüs, yola barikat kurularak durdurulurken, minibüste Bangladeş ve Pakistan uyruklu 21 kaçak yakalandı. Organizatör olan sürücü 52 yaşındaki K.B. gözaltına alındı. İddiaya göre İstanbul'da, Yunanistan'a götürme vaadiyle anlaştığı Bangladeş ve Pakistan uyruklu kaçakları  34 KF 2848 plaka kapalı kasa minibüse bindiren K.B., Yunanistan sınırına götürmek üzere yola çıktı. Polisin takip ettiğini fark ederek, köy yollarına sapan ve Malkara’ya gelen minibüs sürücüsü polis ekiplerinin dur ihtarına uymadı.

GÖZALTINA ALINDI

Sürücü ihtara uymayıp aracıyla kaçarken, polis ekipleri de takibe aldı. Yaşanan kovalamacanın ardından polis ekipleri minibüsü karayoluna kapatarak durdurup, sürücüsü K.B.'yi kelepçe takarak gözaltına aldı. Minibüste bulunan Bangladeş ve Pakistan uyruklu 21 kaçak ise yakalandı. Kaçaklar işlemlerinin ardından Tekirdağ İl Göç İdaresi Müdürlüğü'ne teslim edildi. Organizatör ise gözaltına alındı.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU