Çerkezköy'de 4 okul sınavla öğrenci alacak

Milli Eğitim Bakanlığı'nın 2019 LGS başvuruları başladı. MEB'in yayımladığı kılavuza göre, 1 Haziran'da yapılacak LGS kapsamındaki sınav için başvurular 14 Nisan'a kadar alınacak. Ç

GÜNDEM 4.04.2019 16:32:00 0
Çerkezköy

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında 1 Haziran'da yapılacak merkezi sınav başvuruları, 14 Nisan'a kadar alınacak.

 

BAŞVURULAR 14 NİSAN’A KADAR DEVAM EDECEK

 

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından, 2018-2019 eğitim öğretim yılı sonunda sınavla öğrenci alacak ortaöğretim kurumlarına ilişkin merkezi sınav başvuru ve uygulama kılavuzu açıklandı. Merkezî Sınav, tüm il merkezleri ile başvuru sayısına göre gerekli görülen ilçe merkezlerinde, yurt dışında ise sınava girecek en az 10 (on) öğrenci olmak kaydıyla belirlenen yurt dışı sınav merkezlerinde Türkiye saatiyle birinci oturum 09.30’da ve ikinci oturum 11.30’da başlayacak. Merkezî Sınav başvuruları isteğe bağlı olup sınava katılmak isteyenler, başvurularını 14 Nisan’a kadar elektronik ortam üzerinden öğrenim gördükleri okullara yapacak. Öğrencilerin fotoğraflı sınav giriş belgesi, 22 Mayıs 2019'dan itibaren elektronik ortamda okul müdürlükleri tarafından alınacak, mühürlenerek onaylandıktan sonra öğrenciye teslim edilecek. Sınav, 8’inci sınıf öğretim programları esas alınarak yapılacak. Sınav, iki oturum hâlinde uygulanacak, çoktan seçmeli 90 soru sorulacak ve aynı gün yapılacak. Birinci oturum, 50 soruluk sözel alandan oluşacak ve süresi 75 dakika; ikinci oturum ise 40 soruluk sayısal alandan oluşacak ve süresi 80 dakika olacak. Birinci oturumda, 8’inci sınıf Türkçe, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük ile Yabancı Dil, ikinci oturumda ise Matematik ve Fen Bilimlerinden sorular yöneltilecek. Merkezî Sınav başvuru ve sonuçlarıyla ilgili iş ve işlemler elektronik ortam üzerinden gerçekleştirilecek. Öğrencinin herhangi bir sorunla karşılaşmaması için elektronik ortam üzerinde bilgilerinin kayıtlı ve güncel olması gerekiyor. Öğrenciler, elektronik ortam üzerinden başvuru bilgilerini takip edebilecekler. Öğrenciler, 2019 Merkezî Sınav Başvuru ve Uygulama Kılavuzu’na https://www.meb.gov.tr internet adresinden ulaşabilecekler.

 

SONUÇLAR 24 HAZİRAN’DA İLAN EDİLECEK

 

Merkezi sınav sonuçları, 24 Haziran 2019'da https://www.meb.gov.tr internet adresinde ilan edilecek. Öğrencilere sınav sonuç belgesi posta yoluyla gönderilmeyecek.

 

TEKİRDAĞ’DA 17 LİSE SINAVLA ÖĞRENCİ ALACAK

 

Kılavuz ekinde, merkezi sınavla öğrenci alacak fen liseleri, sosyal bilimler liseleri, mesleki ve teknik Anadolu liselerinin Anadolu teknik programları ve özel program ve proje uygulayan ortaöğretim kurumları da açıklandı. Buna göre, Türkiye genelinde bin 531 liseye, Tekirdağ genelinde ise 17 liseye merkezi sınav ile öğrenci yerleştirilecek.

 

ÇERKEZKÖY’DE 4 OKUL SINAVLA ÖĞRENCİ ALACAK

 

Önceki yıl 3 okulun sınavla öğrenci aldığı Çerkezköy’de bu yıl, Hacı Fahri Zümbül Anadolu Lisesi’nin de eklenmesi ile sınavla öğrenci alacak okul sayısı 4’e çıkarıldı. Çerkezköy’de Halit Narin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (kontenjan 60), Türk Tekstil Vakfı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (kontenjan 60), Seval-Ahmet Çetin Fen Lisesi (kontenjan 120) ve Hacı Fahri Zümbül Anadolu Lisesi (kontenjan 180) sınavla öğrenci alacak. Tekirdağ genelinde sınavla öğrenci alacak diğer okullar ise şunlar:  Çorlu Ahi Evran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (kontenjan 30), Çorlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (kontenjan 30), Çorlu Mehmet Rüştü Uzel Çok Programlı Anadolu Lisesi (kontenjan 30), Çorlu Anadolu İmam Hatip Lisesi (kontenjan 120), Çorlu İMKB Fen Lisesi (kontenjan 120), Çorlu Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi (kontenjan 210), Süleymanpaşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (kontenjan 150), Süleymanpaşa Anadolu İmam Hatip Lisesi (kontenjan 90), Süleymanpaşa Uluslar arası Şehit Münür Alkan Anadolu İmam Hatip Lisesi (kontenjan 30), Süleymanpaşa Ebru Nayim Fen Lisesi (kontenjan 120), Süleymanpaşa Namık Kemal Lisesi (kontenjan 240), Süleymanpaşa Tekirdağ Anadolu Lisesi (kontenjan 180), Süleymanpaşa Tekirdağ Belediyesi Sosyal Bilimler Lisesi (kontenjan 120)

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU