Sezer Yaşar'ın yaşamı duygu dolu anlar yaşattı

Edirne Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezi'nde 2 Nisan Otizm Farkındalık Günü dolayısıyla Hakan Tokuç'un, Leyla Emektar ile birlikte 3 yıl boyunca çektiği fotoğraflardan oluşan spina bifida hastası Sez

GÜNDEM 3.04.2019 11:35:00 0
Sezer Yaşar

Edirne Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezi’nde 2 Nisan Otizm Farkındalık Günü nedeniyle fotoğraf sanatçısı Hakan Tokuç’un spina bifida hastası Sezer Yaşar'ın hayata bakışını anlatmak amacıyla 3 yıl boyunca çektiği fotoğraflarından oluşan “Sezer’in Günlüğü” isimli sunum düzenlendi.

 

“BİZLERİN ENGELSİZ KENT YARATMA HEDEFİMİZ VAR”

 

Edirne Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezi’nde düzenlenen etkinliğe Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu, Engelsiz Yaşam Merkezi’nde eğitim gören öğrenciler ve aileleri katılım gösterdi. Etkinlikte bir konuşma yapan Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu, bundan 20-25 yıl önce şehirde tekerlekli sandalye ile dolaşmanın pek mümkün olmadığını belirterek, “Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın engelli vatandaşların daha iyi imkanlarda yaşaması için çok büyük desteği var. Bizlerin Engelsiz Kent yaratma hedefimiz var. Edirne’mizde şuanda 6 tane akülü engelli aracı şarj istasyonu var. Engelliler ile ilgili birçok çalışma gerçekleştiriyoruz. Hayatı birlikte paylaşmalıyız. Bugün 2 Nisan. Ama engelliler bizim için sadece 1 gün olmadı, 12 ay 7 gün 24 saat bizler engelli vatandaşlarımız için neler yapabileceğimizi planlıyoruz. Engelsiz Yaşam Merkezi’ni hizmete açarak en büyük hayallerimizden birini de gerçekleştirmiş olduk. Bir öğrenci ile başladığımız bu merkezde şu anda 97 kayıtlı öğrencimiz var. Bu merkezde eğitim gören öğrencilerimizin sosyal hayata daha iyi uyum sağlamalarını ve burada iyi vakit geçirmelerini hedefliyoruz. Bizim bütün gayemiz bu” ifadelerini kullandı.

 

“ANNESİ ONA SEVGİ İLE BAKAR”

 

Daha sonra söz alan fotoğraf sanatçısı Hakan Tokuç; spina bifida hastası Sezer Yaşar'ın yaşamına 3 yıl boyunca dahil olduğunu ve Sezer Yaşar’ın yaşamının her anını fotoğrafladığını söyledi. Sezer Yaşar’ın annesine çocuğunun spina bifida hastası olarak doğacağını söylemelerine rağmen annesinin onun yaşamına son vermek istemediğini belirten Tokuç, “Annesi ona sevgi ile bakar. Sezer bir gün okula gitmek ister. Annesi kabul eder. Sezer’i annesi her gün okula sırtında taşır. Annesinde bel fıtığı oluşması üzerine baba devreye gider. ‘Oğlum madem bu kadar çok okula gitmek istiyor. O zaman her gün okula ben götüreceğim’ der.   Sezer'in okuması ve hayatta mutlu olması için işini bırakıp, okulunda çalışmayı kabul eder. Bu bir sosyal sorumluluk projesiydi. Sezer’in hayata bakışını; yaşam azmini gözler önüne sermek istedik” şeklinde konuştu. Ardından katılımcılara “Sezer’in Günlüğü” isimli sunum izletildi. Sezer Yaşar’ın hayatı; yaşama azmi ise katılanlara duygu dolu anlar yaşattı.

 

Haber/Seda AKYOL