Tasarım yarışması için son başvuru tarihi 15 Mayıs

Edirne İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Ulusal Öğretmenler Arası Yenilikçi Öğretim Materyalleri Tasarım Yarışması düzenleneceği açıklandı. Son başvuru tarihi 15 Mayıs Çar

GÜNDEM 3.04.2019 10:12:00 0
Tasarım yarışması için son başvuru tarihi 15 Mayıs

Okul öncesi, İlkokul, Ortaokul, Ortaöğretim, Dijital Materyal kategorilerinde oluşan Ulusal Öğretmenler Arası Yenilikçi Öğretim Materyalleri Tasarım Yarışması'nda birinci olanlara ödül olarak 2 tam altın, ikinci olanlara 1 tam altın üçüncü olanlara ise 1 yarım altın verileceği açıklandı. 

     

"İŞLEVSEL-MATERYAL VE ETKİNLİKLERİN ÜRETİLMESİ İÇİN"

 

Edirne İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, "Eğitim Öğretim faaliyetlerinin etkililiği kullanılan öğretim materyallerinin özgünlüğü öğrenci düzeyi ve ihtiyaçlarına uygunluğu ile doğru orantılıdır. Öğretmenlerimizin özgün öğretim materyalleri tasarlayarak öğretim süreçlerinde bunları kullanmaları değişen eğitim anlayışı ve öğretim programlarının temel unsurlarından biridir. Ülkemizde eğitim ve öğretim alanında kullanılan materyal ve etkinliklere ek olarak yenilikçi, özgün, işlevsel-materyal ve etkinliklerin üretilmesi, eğitimciler tarafından bilinmesi, paylaşılması ve örnek çalışmaların modellik ederek yaygınlaştırılması amacıyla Ulusal Öğretmenler Arası Yenilikçi Öğretim Materyalleri Tasarım Yarışması düzenlenecek. Yarışma ile ülkemizin eğitim ve öğretim alanındaki materyal ve etkinlik hafızasının gelişmesine katkı sağlanacak. Bu bağlamda öğretim sürecinde materyal kullanımın zenginleştirilmesi ve özgünleştirilmesi örnek çalışmaların teşvik edilerek yaygınlaştırılması amacıyla İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz tarafından 2018-2019 eğitim öğretim yılında projenin geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması amacıyla projemiz yapılacaktır" ifadelerine yer verildi.

 

Haber / Aleyna ÇELİK