Kırklareli yeniden Kesimoğlu dedi

Cumhuriyet Halk Partisi'nden aday gösterilmemesi üzerine partisinden istifa ederek seçimlere bağımsız olarak aday olan Mehmet Siyam Kesimoğlu yeniden belediye başkanı oldu.

GÜNDEM 1.04.2019 17:59:00 0
Kırklareli yeniden Kesimoğlu dedi

Kırklareli'de, 2004'teki yerel seçimde Cumhuriyet Halk Partisi'nden belediye başkanı seçilen Mehmet Siyam Kesimoğlu, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri için partisi tarafından aday gösterilmedi. Aday gösterilmemesinin ardından 12 Şubat 2019'da CHP'den istifa eden Kesimoğlu, bağımsız belediye başkan adayı oldu. Türkiye'nin tek il bağımsız belediye başkan adayı olan Kesimoğlu, seçimi kazandı.

 

"HER KESİMİN BELEDİYE BAŞKANI OLMAYA DEVAM EDECEĞİM"

 

Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu, mutlu ve gururlu olduğunu dile getirerek "Emeği geçen bütün arkadaşlarıma teşekkür etmeyi görev kabul ediyorum. Bundan sonra herkesin belediye başkanıyım. Her kesimin oğlu Kesimoğlu demiştik. Her kesimin belediye başkanı olmaya devam edeceğim. Seçim meydanlarında neler söylediysek, hepsini harfiyen yerine getireceğiz. Teşekkür ediyorum" sözlerine yer verdi.

 

TÜRKİYE'NİN TEK İL BAĞIMSIZ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI OLARAK KAZANDI

 

Cumhuriyet Halk Partisi'nden aday gösterilmemesine rağmen seçimlere bağımsız olarak aday olan ve yeniden Kırklareli Belediye Başkanı olan Mehmet Siyam Kesimoğlu, 7 Mart 1960'ta, Kırklareli'nin Vize ilçesinde doğdu. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'ni bitiren Kesimoğlu, Turizm Bakanlığı Bakan Müşavirliği görevinde bulundu, özel sektörde genel koordinatörlük yaptı. Kesimoğlu, Mülkiyeliler Birliği Genel Başkanlığı, Mülkiyeliler Birliği Vakfı Başkanlığı, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Vakfı 2'nci Başkanlığı, Kırklareli Kültür ve Dayanışma Derneği Genel Başkanlığı görevlerini üstlendi. Mehmet Siyam Kesimoğlu, 22'nci dönemde Kırklareli milletvekili seçildi. 30 Mart 2014 yerel seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi'nden Kırklareli belediye  başkanlığına seçilen ve Kesimoğlu 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde Türkiye'nin tek il bağımsız belediye başkan adayı olarak yeniden Kırklareli Belediye Başkanı oldu.

 

YENİ İLÇE BAŞKANLARI

 

Yerel seçimlerde Kırklareli'nde bağımsız aday olan Mehmet Siyam Kesimoğlu kazanırken, 3 ilçede CHP’li adaylar belediye başkanı seçildi. 4 ilçede ise AK Parti’nin, adayı kazandı. Kırklareli'nin Vize ilçesinde Cumhuriyet Halk Partisi adayı Ercan Özalp, Lüleburgaz ilçesinde Cumhuriyet Halk Partisi adayı Murat Gerenli ve Babaeski İlçesinde yine Cumhuriyet Halk Partisi'nin adayı Abdullah Hacı kazandı. Pehlivanköy İlçesinde AK Parti adayı Hüseyin Açıkel, Kofçaz İlçesinde AK Parti adayı Ziya Karataş, Demirköy İlçesinde AK Parti adayı Recep Gün ve Pınarhisar İlçesinde ise yine AK Parti'nin adayı İhsan Talay belediye başkanı oldu.    

 

Haber / Özge MERİÇ