"Kamu Politikaları, İnovasyon ve Büyüme" anlatıldı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve Milletlerarası Ticaret Odası (ICC) Türkiye Milli Komitesi işbirliğinde "Dijital Çağda Türkiye İçin Fırsatlar: Kamu Politikaları, İnovasyon ve Büyümeâ??

GÜNDEM 1.04.2019 18:56:00 0

İstanbul’da düzenlenen “Dijital Çağda Türkiye İçin Fırsatlar: Kamu Politikaları, İnovasyon ve Büyüme” Konferansı’na ICC Milletlerarası Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi ve Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İzzet Volkan, katılım gösterdi.

 

“YENİ TEKNOLOJİLER BİR TARAFTAN İSTİHDAMI AZALTIYOR”

 

“Dijital Çağda Türkiye İçin Fırsatlar: Kamu Politikaları, İnovasyon ve Büyüme” Konferansı’nda dijital teknolojinin yeni bir fırsat sunduğunu belirten TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu “İş süreçlerini değiştiriyor, üretim ve istihdamı etkiliyor. Yeni teknolojiler bir taraftan istihdamı azaltıyor. Ama verimlilik artışı sayesinde yeni işler, meslekler ortaya çıkıyor. Ne yazık ki, biz hala işin ununda değil, ünündeyiz. Dünya, dijital ortamı iş yapmak için kullanıyor, bizlerin çoğu hala işin dedikodusundayız” şeklinde konuştu.

 

“1 MİLYARDAN FAZLA ÇALIŞANI TEMSİL ETMEKTEDİR”

 

Milletlerarası Ticaret Odası’nın (ICC), dünyada ticaretin ve yatırımların artması için çalışan en büyük iş dünyası kuruluşu olduğunu anlatan TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, “Temel faaliyet alanı, tüm dünyada kabul gören ve ticarette ülkeler arasındaki farklı uygulamaları kaldırmayı amaçlayan, iş kurallarını oluşturmaktır. Bu çerçevede, farklı ülkelerden özel sektör temsilcilerini bir çatı altında toplayarak, dünyada ticaretin artırılması ve ticaretin önündeki engellerin kaldırılması için referans kurum haline gelmiştir. ICC, hem gelişen, hem de gelişmekte olan ülkelerde faaliyet göstermekte olup, Birleşmiş Milletlerde bizlerin sesini duyuran, tek iş dünyası örgütüdür. 100'den fazla ülkedeki üyeleri aracılığıyla 45 milyondan fazla şirketi ve 1 milyardan fazla çalışanı temsil etmektedir” dedi.

 

“92 ÜLKE İÇİNDE, EN AKTİF ÇALIŞAN KOMİTELER ARASINDADIR”

 

 Ülkemizde, ICC Türkiye Milli Komitesi’nin kurulması ve faaliyetlerinin yürütülmesi işini, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin üstlendiğini belirten Hisarcıklıoğlu, “ ICC Türkiye Milli Komitesi, ICC bünyesindeki 92 ülke içinde, en aktif çalışan komiteler arasındadır. Özel sektörümüzü de yakından ilgilendiren, INCOTERMS-2020’nin, yani Uluslararası ticarette ihracatçı ve ithalatçıların hak ve yükümlülüklerini belirten, uluslararası standart kuralların, yeni versiyonunun, hazırlanmasında, Komitemiz de yer almıştır. ICC Türkiye; tahkim, bankacılık, ticaret hukuku, dijital ekonomi, fikri mülkiyet, rekabet, vergi politikaları, gümrükler ve ticaretin kolaylaştırılması üzerine yoğunlaşmıştır. Tüm bu konularda, uluslararası kuralların hazırlanmasını sağlamış, Dünya Ticaret Örgütü gibi uluslar üstü kurumlarda, iş dünyamızın hakkını-hukukunu korumuştur” şeklinde konuştu.

 

Haber/Özge MERİÇ