Türkiye finallerine katılacak

TÜBİTAK tarafından düzenlenen 13. Ortaokul öğrencileri Araştırma Projesi İstanbul Avrupa Bölge Finalinde Tekirdağ Bilim Sanat Merkezi Öğretmeni Burak Gürkan danışmanlığında öğrenciler ErinÃ?

GÜNDEM 31.03.2019 15:41:00 0
Türkiye finallerine katılacak

25-28 Mart 2019 tarihleri arasında düzenlenen İstanbul Avrupa Bölgesi sergisinin ardından İstanbul’da düzenlenen TÜBİTAK 13. Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projesi İstanbul Avrupa Yakası Bölge Finalinde Tekirdağ’dan bir proje Türkiye finallerine katılmaya hak kazandı. Bu yıl İstanbul Teknik Üniversitesi Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde 13. sü düzenlenen TÜBİTAK  Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri İstanbul Avrupa Bölge Sergisi’ne Tekirdağ da toplam 3 Ortaokul ve 1 Bilim Sanat Merkezi’nden  5 Öğretmen ve 9 öğrencinin yapmış oldukları 5 Proje ile katıldı.

 

TÜRKİYE FİNALLERİNE KATILACAKLAR

 

Serginin sonrasında yapılan Ödül törenine Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan da katıldı. Yarışmada Tekirdağ Bilim Sanat Merkezi Öğretmeni Burak Gürkan danışmanlığında öğrenciler Erinç Kılıç ve Deniz Can Üreden’in yapmış oldukları “Zemin Renginin Işık Kirliliğine Etkisinin İncelenmesi” isimli proje Fizik Alanında Bölge ikinciliği ödülünü alarak Türkiye Finallerine katılmaya hak kazandı. İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan, yarışmaya katılan ve derece alan öğretmen ve öğrencileri tebrik ederek başarı dileklerinde bulundu.

 

Haber / Seda AKYOL