Kozuva, gazetecilerle yemekte bir araya geldi

Gazetecilerle yemekte bir araya Cumhur İttifakı Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Süleyman Kozuva, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Kozuva "Çerkezköy çok hızlı büyüyor, buraya devlet şefkat

GÜNDEM 28.03.2019 17:33:00 0
Kozuva, gazetecilerle yemekte bir araya geldi

Cumhur İttifakı Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Süleyman Kozuva, Çerkezköy’de görev yapan basın mensupları ile Beyzade Restaurant’ta öğle yemeğinde bir araya geldi. AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Ümit Kök’ün de katıldığı yemekte basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Kozuva, gündeme ilişkin de açıklamalarda bulundu. 2 dönem Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’nda yönetim kurulu başkanlığı yaptığını anımsatan Kozuva, “Ticaret ve Sanayi Odası’nda hiçbir çalışanın ekmeğiyle oynamadığım gibi Çerkezköy Belediye Başkanlığı görevine geldiğimde de hiçbir çalışanın ekmeğiyle oynamayacağım” dedi.

 

“BİZ GELDİĞİMİZDE HİZMET GELECEK”

 

Çerkezköy için 159 proje hazırladıklarını ve bu projelerin 2020 yılında tamamlanacağını söyleyen Kozuva, belediyenin bir elektrik ve bir yemek firması tarafından icralık olduğunu savundu. Seçimleri yüzde 58’lik oyla kazanacağı iddiasını yineleyen Süleyman Kozuva “Biz Çerkezköy Belediyesi’ni aldığımızda hizmet gelecek. Bizim karşımızda egolu bir adam var. Çerkezköy çok hızlı büyüyor, buraya devlet şefkati lazım” dedi. 5 yıllık sürede tüm projeleri hayata geçireceklerini söyleyen Başkan Adayı Süleyman Kozuva “Göreve geldikten sonra 2-3 ay süre istiyoruz. Gelip orasını tanımamız lazım. İstişare yapmamız lazım. Mahalle mahalle istişare yapacağız. Hangi mahallede ne yapacaksak istişarelerle yapacağız. Bu zaman kadar ‘ben’ değil, ‘biz’ dedim. Bundan sonra da biz demeye devam edeceğiz. O birlik beraberliği sağladığımızda Çerkezköy’ü 5 yılda 20 yıl ileri götüreceğiz” dedi.

 

“KEŞKE SİYASETE DAHA ERKEN GİRSEYDİM”

 

Siyasete mecbur kaldığı için girdiğini söyleyen Süleyman Kozuva “Ama geç kalmışım. Keşke Vahap Akay’a bırakmayıp siyasete daha erken girseydim” dedi. Fetö üzerinden kendisine gönderme yapan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’a da cevap veren Kozuva “Ben de 15 Temmuz’dan önce Çerkezköy’deydim. Halen de Çerkezköy’deyim” dedi. Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ın kendisini belediye başkanlığına taşıyanların yüzde 50’sini kırdığını ileri süren Kozuva “Hep ‘ben’ diyor. Yalnızlık sadece Allah’a mahsustur. Benim tek kavgam milletin parasının millet için harcanması” ifadelerini kullandı.

 

“BELEDİYE DESTEK OLMALI”

 

Sporla ilgili de konuşan Cumhur İttifakı Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Süleyman Kozuva “Belediye spor kulüplerine sahip çıkmazsa, destek olmazsa başarılı olmaları mümkün değil. Belediye, bütçesinin binde 12’si kadar spor kulüplerine destek olabiliyor. Biz de göreve geldiğimizde spor kulüplerimize sahip çıkacağız” derken, 1911 Çerkezköy Doğanspor’un Süper Amatör Lig’e düşmesinde de Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ın hatalı olduğunu savundu.

 

“YÜRÜTMEYİ DURDURMA DAVASI AÇILDI”

 

AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Ümit Kök de Kızılpınar’daki 1/1000 ve 1/5000’lik planlarla ilgili konuştu. 5 yıl yapılmayan plan değişikliğinin seçimler öncesi yapılmak istendiğini kaydeden Kök “Bu plan değişikliğinden önce orada toplama yapılmış. Çerkezköy Belediye Meclisi’nin aldığı 1/1000 ve 1/5000’lik planlar büyükşehir belediye meclisine gönderildi. Büyükşehir reddetti, İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü de şerh koydu. Tekrar büyükşehire gönderdiler. Büyükşehir 1/5000’lik planı kabul etti, 1/1000’lik planı reddetti. Bizim meclis üyelerimiz de 1/5000’lik planlar için yürütmeyi durdurma davası açtı” dedi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU