6 proje ile bölge birincisi oldu

TÜBİTAK 13. Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projesi İstanbul Avrupa Bölge Finali'nde Edirne'de bulunan 4 okul 6 Proje ile Bölge Birincisi Olarak Edirne'yi Türkiye Finalleri'nde temsil etmeye hak kazandı.

GÜNDEM 28.03.2019 17:30:00 0
 6 proje ile bölge birincisi oldu

Ortaokul öğrenimine devam etmekte olan öğrencileri temel, sosyal ve uygulamalı bilim alanlarında çalışmalar yapmaya teşvik etmek, çalışmalarını yönlendirmek ve mevcut bilimsel çalışmalarının gelişimine katkı sağlamak amacıyla TÜBİTAK tarafından Türkiye genelinde yarışmalar düzenlenmeye devam ediyor.

 

BAŞARILAR DİLEDİ

 

25-28 Mart tarihleri arasında düzenlenen İstanbul Avrupa Bölgesi sergisinin ardından 28 Mart Perşembe günü İstanbul’da düzenlenen TÜBİTAK 13. Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projesi İstanbul Avrupa Yakası Bölge Finali'nde Edirne'den 4 okul 6 proje ile Bölge Birincisi olarak Edirne'yi Türkiye Finallerinde temsil etmeye hak kazandılar. Aynı yarışmada 2 proje de Bölge İkincisi oldu. Edirne İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Önder Arpacı, tüm öğrencileri, danışman öğretmenleri, okul yöneticilerini ve öğrencilerin ailelerini gurur ve mutluluk verici başarılarından dolayı tebrik ettiğini dile getirdi. Arpacı, birinci olan öğrencilere 3 Mayıs tarihinde Elazığ ilinde düzenlenecek olan Türkiye finallerinde başarılar dilediğini ifade etti.

 

Haber / Özge MERİÇ