"Benim dünümde de bugünümde de yarınımda da böyle hesaplar yok "

Kızılpınar Mahallesi sakinleri ile buluşan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Ümit Kök'ün 15 Temmuz'da neredeydin sorusunu yanıtlayarak "Ben 15 Temm

GÜNDEM 27.03.2019 17:25:00 0

Çerkezköy Belediye Başkanı ve Millet İttifakı Belediye Başkan Adayı Vahap Akay, Gazi Osman Paşa Mahallesi’nde başladığı mahalle mitinglerinin 9’uncusunu Kızılpınar Mahallesi’nde düzenledi.

 

"KİM BİZİMLEYSE BİZ ONUNLA OLACAĞIZ"

 

Meclis üyesi adaylarının ve ilçe başkanlarının tanıtılmasının ardından ilk konuşmayı Emeklilikte Yaşa Takılanlar'ı temsilen Şenol Kurt yaptı.  Kurt, "Bizler haksızlığa, hukuksuzluğa ve adaletsizliğe karşı mücadele başlatan Emeklilikte Yaşa Takılanlar Derneğiyiz. 31 Mart’ta tercihimizi bizi yok sayanlara değil bizi anlayan bizi dinleyen bizim yanımızda olanlara kullanacağız. Kim bizimleyse biz onunla olacağız. Çerkezköy’de tercihimiz Vahap Başkan’dan yanadır. Bu süreçte verdiği desteklerden dolayı teşekkür ederiz" şeklinde konuştu.

"VURUN MÜHRÜ MİLLET İTTİFAKINA"

 

Şenol Kurt'un ardından kürsüye gelen Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, "Bu ne güzel bir coşku, bu ne güzel bir heyecan. Bu heyecan 31 Mart 2019 akşamı Türkiye’de baharın geldiğinin müjdesidir. Şöyle bir 5 sene geriye gittim. 30 Mart 2014’te çalışmalarda bulunurken Sayın Vahap Bey ile beraber Kızılpınar’ı çok gezdik o zaman. Ve dedik ki Kızılpınar’da çok işimiz var. Çamur toprak çok kötü durumdaydı Kızılpınar. Ama Kızılpınar 5 yıl sonra 50 bin nüfusa ulaşan nüfusuyla artık Çerkezköy’ün en gözde mahallesi oldu. En güzel mahallesi oldu. Yaptıklarımız karşılığında diyoruz ki gelecek dönem 31 Mart 2019’dan sonra da hizmete talibiz. Ve sizden istediğim sadece millet ittifakından değil diğer siyasi partiye mensup üyelerden siyasi partiyi benimseyen vatandaşlarımızdan sandığa gittiğiniz zaman elinizi şöyle vicdanınıza koyun. Ben Kızılpınar olarak yatırım aldım  mı almadım mı. Aldım. O zaman vurun mührü millet ittifakına. Sayın Başkanımın projeleri hazır. Bende onun yetmediği yerde Kadir abisi olarak Büyükşehir Belediye Başkanı olarak sonuna kadar arkasındayım" sözlerine yer verdi.

 

“ÇOCUKLARIMIZIN GELECEĞİ İÇİN ALTYAPI ÇALIŞMASINI YAPTIK”

 

Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’ın konuşmasının ardından alkışlarla sahneye çıkan Başkan Akay Ahmet Arif’in İçerde isimli şiiri ile sözlerine başladı. Başkan Akay, "5 yıl evvel, bu meydanda hedefler koymuştuk. ‘Kızılpınar’ın kaderini, Çerkezköy’ün geleceğini, çocuklarımızın geleceğini değiştireceğiz, biz bu kadere sahip çıkacağız’ demiştik. Ve o dönemde, zor şartlarda, su altyapısı yapılan çamurlu bir Kızılpınar teslim almıştık. Sonra bir zor kararı daha verdik Kadir Başkanımla. El ele verdik, kol kola verdik, yan yana verdik. Bu toprakların altına, çocuklarımızın geleceği için bir altyapı çalışmasını yaptık” dedi.

“KIZILPINAR’DA 14 AYDA 250 SOKAK, 17 CADDEYİ TAMAMLADIK”

 

Başkan Akay, “1993 yılında Adnan Başkan zamanında yapılan kanalizasyonu bir yatırım kararı ile yenileme kararı aldık. Sonra altyapı bitti. Kasım 2017 yılında Kadir Başkanımla yine el ele, omuz omuza verdik ve TESKİ’nin teslim etme sırasına göre beton yola, asfalt yola girdik. Kızılpınar’da 250 sokak, 17 caddeyi 14 ay gibi kısa bir dönemde tamamladık. Kızılpınar’ı Kadir Başkanımla beraber bir şantiyeye çevirdik. Bir şantiye olan Kızılpınar bu günlere geldi. O zorlu günleri, bu çalışma azmi ile çamurlu sokaklarda gezdiğimiz günleri hatırlıyor mu Kızılpınar? Unutmadın değil mi o günleri Kızılpınar?” şeklinde konuştu.

 

“NAVİGASYON HARİTASI GİBİ KAFAM VAR”

 

Çerkezköy’ün tüm sokaklarına hakim olduğunu dile getiren Akay, “Kızılpınar’a bir Kapalı Pazar Yeri yaptık. Bu dönemde yine Kültür Merkezimizi hizmete açtık. Büyükşehir Belediye Başkanımız Gazi Mustafa Kemal Ortaokulu’nu Kızılpınar’a kazandırdı. Kızılpınar-Çerkezköy Yolu’nu aydınlattık. Bu mücadelelerden sonra Kızılpınar’ı sokak sokak bilirim. Bildiğiniz navigasyon haritası gibi kafam. Hangi sokak nerede, nereye çıkar, hangi cadde hangi sokağa bağlanır bilirim” şeklinde konuştu.

 

YAPACAKLARI PROJELERDEN BAHSETTİ

 

Kızılpınar’a yapacakları projelerden bahseden Akay, “Kızılpınarımızı 22 noktada yapacağımız park alanları ile buluşturacağız. Bir Kapalı Spor Salonu yapacağız Kızılpınarımızın gençlerine. Bir Kızılpınar Semt Sahası yapacağız. Veliköy’e yaptığımız düğün salonu projesinin aynısını inşallah Kızılpınar’a yapacağız. Kızılpınar’a bir kreş kazandıracağız. Altyapısı, üstyapısı biten Kızılpınar’ın parklarında, bahçelerinde oynayan kardeşlerimizle buluşacağız. Kocameşe’de yatırıma devam edeceğiz. Kocameşe’ye giden Millet Caddesi Yolu’nu devam ettireceğiz, 4 evlerin oraya doğru o yolu bağlayacağız. Kızılpınar’ın da sorunları, sıkıntıları var. İnşaat sektörü de eskisi gibi değil. İskan bedellerini düşüreceğiz Kızılpınarlı müteahhitlerimize sesleniyorum” ifadelerini kullandı.

 

“YALANLA, İFTİRA İLE SİYASET YAPMAYA ÇALIŞIYORLAR”

 

Kızılpınar’a hiçbir şey yapmadı diyenlere seslenen Akay, “Arkadaş vatandaşlarımız senin dediğine mi inanacak yoksa kulakları ile duyduğu, gözleri ile gördüğüne mi inanacak? Son 3-4 yılda gelen hemşerilerimiz ‘Bunları biz yaptık, zaten bunlar vardı’ diye bir aldatmaca, kandırmaca siyaseti ile yollara düşmüşler. Kendilerince akıl karıştıracaklar. Bıkmadılar insanları sınıflandırmaya, bıkmadılar kutuplaştırmaya. Yalanla, iftira ile, kafa karıştırma mücadelesi ile siyaset yapmaya çalışıyorlar” dedi.

 

“O ÇAMUR BANA TUTMAZ ARKADAŞ”

 

“Gazete parçası bastırıp bedava dağıtıyorlar” diyerek sözlerine devam eden Akay, “ Çamur at izi kalsın siyaseti ile bu işleri yapmaya çalışıyorlar. Bu paçavra gazeteler ile işim yok. Onları yazdıran, onlara para finansını sağlayanlara sesleniyorum. Yıllardır imar rantçılığı yapanlar, 18. Madde uygulamaları ile hak yiyenler, hak gasp edenler, okul yerlerini buharlaştıranlar, Kızılpınar’ın çocuklarını 65 kişilik sınıflarda okumaya mahkum edenler, Kızılpınar’ı bu noktaya taşıyanlar, Kızılpınar’ın geleceğine şerh koyanlar bu arkadaşlar. Şimdi de bize çamur atarak, hedef şaşırtma mücadelesine girmişler. Nasıl çalıştığımızı biliyoruz, nasıl bir yolda yürüdüğümüzü çok iyi biliyoruz. Şimdide mal bulmuş maribi gibi bizi hedef göstererek, yalanla bu millete bunları inandıracaklarını zannediyorlar. O çamur bana tutmaz arkadaş. Bu millette buna müsaade etmez bunu böyle bilin. Seçime 3 gün kala çamur at izi kalsın siyasetinden biran evvel vazgeçin” dedi.

“YAPSAYDIN, ELİNİ TUTAN MI VARDI?”

 

Kızılpınar’da gençlerin spor yapacak alanı yok diyen Başkan Akay, “Spor yapacak bahçeleri yok. Bu memleketin Spor Bakanlığı var, yaptırıverseydin bir spor salonu. Okullar yapıverseydin. Yapmadılar. Zorla biz yaptırıyoruz. Sonra ‘Belediye Başkanı olursam yapacağım.’ Yapsaydın, elini tutan mı vardı?” dedi.

 

“BEN EĞRİSİ BÜĞRÜSÜ OLMAYAN BİR ADAMIM”

 

15 Temmuz’da neredeydin sorusunu soranlara yanıt veren Başkan Akay, “Artık cevabın vakti geldi. Ben 15 Temmuz’dan önce neredeysem 15 Temmuz’dan sonrada tam oradayım. Ben de hiçbir eğilme, hiçbir bükülme yok. Ben dosdoğru bir yolda yürüyen, eğrisi büğrüsü olmayan bir adamım. Hele sen bir anlat bakalım sen bir anlat. Sen 15 Temmuz’dan önce nerelerdeydin, nerelerde? Anlat ta duyalım. Parana para katmak için o tezgahlarda, o hainlerin tezgahlarında fink atacaksın sonra çıkacaksın bana ‘Neredeydin?’ diye soracaksın” şeklinde konuştu.

 

“AYNI MEMLEKETİN İNSANLARI OLARAK AYNI HİSLERİ PAYLAŞTIK BİZ”

 

“Benim o arkadaşlarla hayatımın hiçbir döneminde, hiçbir işim olmadı ama senin oldu” diyerek sözlerine devam eden Başkan Akay, “15 Temmuz hain kalkışma girişiminde bu memleketin çocukları, vatandaşları 251 şehit verdi. Memleketin dirayetli komutanları, vatandaşları sayesinde 15 Temmuz hain darbe girişimi bastırıldı. Ve bunu sizler siyasi ranta çevirme mücadelesi içerisine girdiniz, kendinizi ispat etme mücadelesi içerisine girdiniz. Acaba neden? Orada, meydanlarda nöbet tutan hemşerilerimize tabi ki saygılarımızı gönderiyoruz, hürmetlerimizi gönderiyoruz. Aynı memleketin insanları olarak aynı hisleri paylaştık biz” dedi.

 

"BU MESELEDEN SANA EKMEK ÇIKMAZ"

 

16 Temmuz gecesi Kızılpınar’da olduğu vurgulayan Akay, “16 Temmuz gecesi ben Kızılpınar’daydım. Kızılpınar’da askere uğurladığımız genç arkadaşlarımızı şu arkadaki park alanında ziyaret ettim. Memleketin bağrına, Peygamber Ocağı’na kurşun sıkanlara karşı korumak için askere giden kardeşlerimize biz moral vermeye gittik. 17 Temmuz gecesi de ben Belediye’nin bütün araçları ile 3. Zırhlı Tugay Komutanlığı önündeydim. Yani ben bu işi siyasete alet etmedim. O yüzden aynı şeyleri çevirip çevirip sorma hissiyatı içerisine girmeyin. Benim dünümde de, bugünümde de bu hesaplar yok, yarınımda da olmayacak bu kadar basit” dedi. Hain kalkışmanın yıldönümü olduğunda Belediye olarak destek olduklarını dile getiren Başkan Akay, “Pilav kutularının üzerinde Belediye logosu var diye neredeyse istemediler. Yani bunu siyasete alet etmek için her şeyi yaptınız. Kısaca bu meseleden sana ekmek çıkmaz. Ancak bu fetö meselesinden bana çok ekmek çıkar haberin olsun” şeklinde konuştu.

 

“ÇERKEZKÖY’ÜN VE KIZILPINAR’IN GELECEĞİNE YOL ALACAĞIZ”

 

Yoğun kalabalığa seslenen Başkan Akay, “31 Mart akşamında sandıklarda birlik diyeceğiz, beraberlik diyeceğiz, kardeşlik diyeceğiz Kızılpınar. 31 Mart’ta sandıklarda buluşmaya hazır mısın Kızılpınar? Bizlerde 5 yıl evvel bize inanan, güvenen vatandaşlarımız sayesinde yine aynı azim ve kararlılıkla Kadir Başkanımla el ele, kol kola, omuz omuza vereceğiz. Çerkezköy’ün ve Kızılpınar’ın geleceğine yol alacağız” diyerek sözlerine son verdi.

Haber / Özge MERİÇ - Seda AKYOL