"Yemenli vatandaşlarımıza yardım edeceğiz"

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı tarafından 12 Kasım 2018 tarihinde başlatılan "Yemen'e Umut Ol" yardım kampanyası devam ediyor. Yardım kampanyası ile ilgili açıklamada bulunan Kapaklı

GÜNDEM 27.03.2019 16:18:00 0
"Yemenli vatandaşlarımıza yardım edeceğiz"

Yardım kampanyasıyla ilgili açıklamada bulunan Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, "Birleşmiş Milletlerin raporlarına göre Yemen’de süregelen iç çatışmalar neticesinde 29 milyon ülke nüfusunun yüzde 75’ine tekabül eden 22 milyon kişi insani yardıma muhtaç hale gelmiş olup, 11.3 milyon kişi ise gıda eksikliği yüzünden ölüm riskiyle mücadele etmektedir. Ayrıca 3 milyon kişi ülke içinde yerinden edilmiş olup, 5.8 milyon çocuk acil insani yardıma muhtaç durumdadır" sözlerine yer verdi.              

 

KAMPANYA DEVAM EDİYOR

 

AFAD tarafından 12 Kasım 2018 tarihinde başlatılan "Yemen’e Umut Ol" yardım kampanyasının devam ettiğini kaydeden Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, "Bizler, Kapaklı Belediyesi olarak üzerimize düşen görevi yerine getirecek ve Yemenli vatandaşlarımıza yardım edeceğiz" ifadelerini kullandı. Yardım kampanyasına destek olmak isteyen vatandaşlar için bilgilendirmede bulunan Kapaklı Belediye Başkan İrfan Mandalı, "Sizler de ‘Yemen’ yazıp 1866’ya SMS göndererek, her SMS 10 TL olacak şekilde Yemen’de yaşayan yardıma muhtaç vatandaşlarımıza destek olabilirsiniz. Sadece bir SMS göndererek Yemen’e umut olabilirsiniz. Yardımlarınız için Allah hepinizden razı olsun" şeklinde konuştu.

 

Haber / Özge MERİÇ