Vanlılarla kahvaltıda buluştu

Cumhur İttifakı Çerkezköy Belediye Meclis Üyesi Adayı İrfan Ak, Vanlı hemşehrilerini kahvaltıda ağırladı.  Kahvaltıya Cumhur İttifakı Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Süleyman Kozuva da ka

GÜNDEM 25.03.2019 09:46:00 0
Vanlılarla kahvaltıda buluştu

Dün saat 10:30’da Lemar Düğün Salonu’nda düzenlenen kahvaltıya Tüm Kalkınma Girişimci İş Adamları Derneği (TÜMKİAD) Genel Başkanı Nihat Tanrıkulu, TÜMKİAD Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Mehmet Arslan, TÜMKİAD Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Aygün, Trakya Vanlılar Derneği Başkanı Şevket İçem,  AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Ümit Kök, MHP İlçe Başkanı Ahmet Aydeniz, Cumhur İttifakı Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Süleyman Kozuva, 26. Dönem Milletvekili Ayşe Doğan, Meclis üyesi adayları, partililer ve Vanlılar katıldı.

 

 

 

“BU BASİT BİR DAVA DEĞİLDİR”

 

Kahvaltıda konuşan Cumhur İttifakı Çerkezköy Belediye Meclis Üyesi Adayı İrfan Ak, “Cumhur İttifakı'nın teveccühü ve kıymetli hemşerilerimin desteği ile Çerkezköy Belediye Meclis Üyesi Adayı olarak bugün burada sizlerle bir araya gelmek istedim. Seçim süresince desteklerini esirgemeyen ve bizlere iş yerlerinin evlerinin kapılarını açan, samimi ilgi ve alakayla bizlere güç katan bundan sonra kalan 6 gün içerisinde desteklerini aktırarak yanımızda olacağına inandığım Vanlı hemşehrilerime, kardeşlerime yanında olduklarına inandığım kardeşlerime teşekkür etmek için bu kahvaltı programında bir araya geldik. Aslında bu dava Süleyman Kozuva yada Vahap Akay davası değildir. Bu dava Kızılpınar'da 90 yaşında tek ayağı protez olan Osman Amcanın davasıdır. Bu dava Fevzipaşa'da tekerlekli sandalyeye mahkum olan Mert'in davasıdır. Bu dava Bağlık'ta 10 çocuk annesi Saliha Anne'nin davasıdır. Bu dava yıllarca üniversite kapılarında gözyaşı dökmüş kızlarımızın davasıdır. Bu basit bir dava değildir. 1 Nisan tarihinden itibaren inşallah belediye başkanımız olacak olan Süleyman Kozuva kardeşim ile sizlere hizmet etmek için, Çerkezköy Belediye Meclisi'nde sizlerin sesi olmaya çalışacağım. Derdinize derman olacağıma hep birlikte çalışıp, hep birlikte üretip hep birlikte Çerkezköy'ün hizmete kavuşturacağımıza inanıyorum” dedi.

 

 

 

 

BAYRAĞI TESLİM ETTİ

 

Kahvaltıda konuşan TÜMKİAD Genel Başkanı Nihat Tanrıkulu da “Atatürk’ten sonra çıkan 100 yılın lideri Recep Tayyip Erdoğan’a sahip çıkmak bizim görevimiz. 2017 yılında kurulan, 2018’de 6 marka ödülü alan bir dernek olarak 81 ilde örgütlenmek için yola çıktık. Biz kullanılan, bölüne bir toplum değiliz. Bizi Türk-Kürt kavgasında yenemediler, Alevi-Sünni kavgasında yenemediler, 15 Temmuz’da yenemediler, ekonomide de yenemeyecekler” dedi. Tanrıkulu’nun konuşmasının ardından 2 dönem Kızılpınar Belediye Meclisi’nde, 1 dönem de Çerkezköy Belediye meclisinde meclis üyeliği yaparak Vanlıları temsil eden Seyithan Caferoğlu, bayrağı 2019-2024 döneminde Vanlıları temsilen Cumhur İttifakı Belediye Meclis Üyesi Adayı İrfan Ak’a teslim etti. İrfan Ak da katkılarından dolayı meclis üyesi Seyithan Caferoğlu’na plaket takdim etti. 3 dönem belediye meclis üyeliği yaptığını söyleyen Seyithan Caferoğlu, İrfan Ak’ın da Vanlıları en iyi şekilde temsil edeceğine inandığını belirtti.

 

 “BİR SEÇİM İTTİFAKI DEĞİL”

 

MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Ahmet Aydeniz de “Cumhur İttifakı bir seçim birlikteliği değil. Bu memleket bölünmesin, bu ezan susmasın, bu bayrak inmesin diye kurulmuş, bin yıldır kardeş olarak yaşadığımız topraklarda etle tırnak olduğumuz topraklarda, şehitliklerde dedelerimizin koyun koyuna yattığı topraklarda bin yıl daha rahat çocuklarımız, gelecek nesillerimiz yaşasın diye kurulmuş bir ittifaktır” dedi. Aydeniz “ Yıllarca bizi bölmek istediler. Farklı oyunlarla farklı senaryolarla 15 Temmuz'da yok etmeye çalıştılar kol kolaydık. Ekonomik baskılarla bugün uğraşıyorlar yine kol kolayız. Biz etle tırnağız. Birbirimizden ayrılmayız. Türk de benim, Kürt de benim, Alevi de benim, Laz da benim. Tüm hemşehrilerimiz, diğer tüm vilayetten işi için aşı için gelip Çerkezköy'e gelen diğer kardeşlerimiz gibi bir kardeşinizim. Kol kola yaşıyoruz” diye konuştu.

 

“O BAHARI BİRLİKTE YAŞAYACAĞIZ”

 

Kahvaltıda konuşan AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Ümit Kök de kahvaltıda yaptığı konuşmada 31 Mart günü bir yerel seçim var. Çok daha önemlisi, karşımızdaki zihniyet reisimizi tartışmaya açmaya niyetli. En son ekonomik darbeye yeltendiler. Ellerinden geleni yaptılar, ama biz cumhurbaşkanımıza ‘dik dur eğilme, bu millet seninle’ dedik. Yine diyoruz. Biz sizlerin desteğiyle 31 Mart akşamı yine cumhurbaşkanımızın yanında olacağız. 1 Nisan itibariyle onun liderliğinde ekonomimizde de düzelme olacak. Diyorlar ya ‘Martın sonu bahar’ diye. O baharı birlikte yaşayacağız” dedi.

 

“YÜZDE 60’I DOĞRUDAN TEMİZLE HARCANDI”

 

Kahvaltıda son konuşmayı Cumhur İttifakı Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Süleyman Kozuva da bütçesine göre Çerkezköy’ün hak ettiğini yatırımları alamadığını savunarak “Çerkezköy Belediyesi’nin yıllık bütçesi 170 milyon lira. Bunun yüzde 60’ı doğrudan temizle harcandı. Çerkezköy’ün bütçesi çarçur ediliyor. İnşallah 31 Mart’ta sizlerin desteğiyle sandıkları patlatacağız” dedi. Göreve geldiklerinde suya yüzde 50 indirim yapacaklarını vadeden Kozuva “31 Mart akşamı hepinizi belediye meydanına davet ediyorum” dedi. Kahvaltıda Vanlılar Başkan Adayı Süleyman Kozuva’dan dernek yeri istedi. Bunun üzerine konuşan Kozuva “Projelerimiz içinde tüm derneklere yer tahsisi var. Ama Vanlılar için ayrıcalık yaparız” dedi. Kozuva’nın dernek yeri sözünün ardından İrfan Ak dernek binasının yapımını üstlenirken, Seyithan Caferoğlu ise yeni dernek yerinin açılışında katılımcılara kahvaltı sözü verdi.

 

Haber / Özge MERİÇ