"Atatürk Türkiye'nin kalbi ve ebediyen atmaya devam edecek"

Süleymanpaşa Belediyesi tarafından, Her Köye Bir Atatürk Anıtı projesi kapsamında Evciler ve Ortaca Mahallesi'ne yapılan Atatürk Anıtları için açılış töreni düzenlendi. Törende konuşan Süle

GÜNDEM 22.03.2019 15:46:00 0
"Atatürk Türkiye

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi katkıları ile Süleymanpaşa Belediyesi tarafından başlatılan ve köylere destek vermek amacıyla uygulanan 'Her Köye Bir Atatürk Anıtı' projesi devam ediyor. Proje kapsamında Evciler ve Ortaca Mahallelerine yapılan Atatürk anıtları için tören düzenlendi. Evciler Mahallesi'nde düzenlenen törene Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, muhtarlar, bürokratlar ve Evciler Mahallesi sakinleri ile basın mensupları katıldı.

 

 

 

 

"TÜRKİYE'Yİ AYAĞA KALDIRACAK GÜÇ TARIM"

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan tören protokol konuşmaları ile devam etti. Köylere Atatürk Anıtları kazandırdıklarını dile getiren Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, "Köy konusunda Büyükşehir Belediyemizle birlikte güzel bir duruş sergiledik. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Kadir Albayrak'la birlikte köylerimize Atatürk Anıtları kazandırıyoruz. 1970'lerden itibaren ortaya çıkan ekonomik durumla birlikte köylerden vazgeçen ve tarımı desteklemeyen ülkeler büyük sıkıntı çekiyor. O ülkelerden biri de Türkiye. 1970'lerde kendi kendini besleyen 7 ülkeden biri olan Türkiye, bugün birçok tarım ürününü ithal eder hale geldi. Çiftçinin kazanamadığı ve tarımın var olmadığı yerlerde diğer sektörler de bundan olumsuz etkileniyor. Tarımı yeniden ayağa kaldıracak politikalar üretmek lazım. Bunun için de gençlerin çiftçilik yapması ve köy lazım. Bizim tarıma ihtiyacımız var. Tarım için de köye, çiftçiye ihtiyacımız var. Yol yakınken köyden, topraktan vazgeçmeden, köyden kente değil de kentten köye göçü sağlama mecburiyetimiz var. Türkiye'yi ayağa kaldıracak güç tarımdır. Biz, Atatürk anıtlarını köyden vazgeçmediğimizi, tarımsal kalkınmanın ekonomik kalkınmanın temeli olduğunu göstermek ve köyden kente göçün değil, kentten köye göçün olması gerektiğini düşündüğümüz için yapıyoruz" sözlerine yer verdi.

 

"ATATÜRK ANITI'NIN MANEVİ DEĞERİ ÇOK BÜYÜK"

 

Başkan Eşkinat'ın ardından konuşan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, "Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak hayata geçirdiğimiz proje kapsamında kırsal mahallelerimizi Atatürk Anıtı ile donatıyoruz. Evciler ve Ortaca Mahallelerimizde aynı mutluluğu yaşıyoruz.  Atatürk, Türkiye'nin kalbidir ve ebediyen atmaya devam edecektir. Atatürk Anıtı'nın manevi değeri çok büyük. Çocuklarımız ve gençlerimiz anıtı gördükçe Ebedi Önderimiz Atatürk'ü hatırlayacak ve yâd edeceklerdir. Kadınlarımız, çiftçilerimiz, köylülerimiz her gün Atatürk’ü görecek ve onun ilkelerinin ışığı altında kendilerini güvende hissedecekler" şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından anıtların açılışları yapıldı. Albayrak ve Eşkinat, yeni dönemde de Atatürk anıtlarını köylerle buluşturmaya devam edeceklerini belirtti.

 

Haber / Özge MERİÇ