Mandalı: Biz gerçeklerle, icraatlarla konuşuruz

Kapaklı Pınarça Mahallesi'nde yapımı tamamlanan Bülent Ecevit Çok Amaçlı Salonu'nun açılışında konuşan Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı "Yalanla, dolanla, sahtecilikle

GÜNDEM 21.03.2019 14:27:00 0
Mandalı: Biz gerçeklerle, icraatlarla konuşuruz

Kapaklı Belediyesi tarafından yaklaşık 1 yıl önce yapımına başlanan Pınarça Bülent Ecevit Çok Amaçlı Salonu, düzenlenen törenle hizmete açıldı.

 

 

 

 

TÖRENLE HİZMETE AÇILDI

 

Önceki akşam saat 18:00’da düzenlenen açılışa Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Pınarça Muhtarı Özcan Bozkaya ve çok sayıda vatandaş katıldı. Açılış konuşmasını Bülent Ecevit Çok Amaçlı Salonu'nu inşa eden Hida Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Dursun yaptı. 13 Mart 2018 yılında yapımına başladıkları Çok Amaçlı Salonu 12 ay gibi kısa bir sürede tamamladıklarını belirten Dursun, “Çok Amaçlı Salonumuzun bu kadar kısa sürede tamamlanması, belediyemizin tarafımıza düzenli olarak ödediği hak edişleri sayesindedir” dedi. Dursun, proje hakkında da bilgi verdi.

 

 

 

 

HİZMETLERDEN DOLAYI TEŞEKKÜR ETTİ

 

Pınarça Mahalle Muhtarı Özcan Bozkaya da açılışta yaptığı konuşmada Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’a ve Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı’ya mahalleye yapmış oldukları hizmetlerden dolayı teşekkür etti. Her iki başkana da 31 Mart seçimlerinde başarılar dileyen Bozkaya, Pınarça Bülent Ecevit Çok Amaçlı Salonu’nun hayırlı olmasını temenni etti.

 

 

 

 

“PINARÇA ÖNEMLİ BİR DEĞERE SAHİP”

 

Pınarça'nın önemli bir değere sahip olduğunu ifade eden Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak da “Bugün Pınarça'nın 5 yıl önceki heyecanını gördüm. Seçilmeden önce Belediye Başkanımız ile seçim çalışmaları kapsamında ne zaman Pınarça'ya gelsek, bize büyük bir sevgi ve muhabbet gösterdiler. Bu sevgi her gittiğim yerde Pınarça'dan bahsetmeme sebep olmuştu” dedi. Pınarçalılar her hizmet istediğinde bunu görev olarak saydıklarını ve ellerinden geleni yapmaya çalıştıklarını söyleyen Albayrak “Böyle bir tesisin de Pınarçamıza kazandırılması çok önemli bir şey, bu tesisi mahallemize kazandıran Başkanımız Mandalı'ya teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

 

“TEMİZ ENERJİYE ÖNEM VERİYORUZ”

 

Açılışta konuşan CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun da Pınarçalı vatandaşların Termik Santral mücadelesini anımsattı. Aygun “Hanımlarımızın, annelerimizin ellerinden öpüyorum. Onların vermiş olduğu mücadele sonrası Pınarçamıza yapılmak istenen Termik Santral'e, Danıştay kararı ile dur dedik. Birileri 'Termik Santral' derken, dün açılışını yaptığımız Rüzgar Enerji Santrali'nde Başkanımız onlara çok güzel bir yanıt verdi” dedi. Aynı saatlerde Büyükşehir Belediye Başkanının da Malkara'da Güneş Enerji Santrali'nin açılışını yaptığını söyleyen Aygun, temiz enerjiye önem verdiklerini ve doğayı koruduklarını söyledi. Milletvekili Aygun, büyükşehir ve ilçe belediyelerinin önemli hizmetlere adım attığını ifade ederek “Bunlara ek olarak 11 ilçede 11 okul yapan Büyükşehir Belediye Başkanımızı ve meclisini kutluyorum. Yapılan bu güzel yatırımlara bir örnek de Belediye Başkanımız İrfan Mandalı bugün Çok Amaçlı Salon'u hizmete açıyor. Bu görevler aslında merkezi yönetimin. Okul yapmayan Milli Eğitim'in görevini Büyükşehir, spor salonu yapmayan Spor Bakanlığı'nın görevini de Kapaklı Belediyesi üstlenmiştir” dedi.

 

'KÖYLÜ KADINLAR' ŞİİRİNİ OKUDU

 

Konuşmasına Merhum Başbakanlardan Bülent Ecevit’in ‘Köylü Kadınlar’ isimli şiiri ile başlayan Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, bu şiiri Termik Santral mücadelesinin simgesi olan kadınlara armağan etti. Mandalı “Bizler Pınarçamıza, bu güzel topraklarımıza, sizlerle beraber sahip çıktık. Bugün Pınarça’da termik santral değil de böyle güzel bir salonumuz açılıyorsa bunun nedeni, sizlerin azmi ve kararlılığıdır. Bizler gücümüzü sizlerden alıyoruz. Sizin bizlere gösterdiğiniz teveccüh, bizleri cesaretlendiriyor. Biz de sizden aldığımız destekle size yakışır hizmetler yapmaya devam ediyoruz” dedi.

 

“ARTI BİR DEĞER DAHA KATACAĞIZ”

 

Bülent Ecevit Çok Amaçlı Salonu ile Pınarça’ya artı bir değer daha katacaklarını kaydeden Başkan Mandalı “Çok Amaçlı Salonumuzun içerisinde düğün salonu, spor salonu, muhtarlık binamız ve oto parkımız yer alıyor. İnşallah yeni dönemde, burada düzenli olarak voleybol, basketbol ve masa tenisi müsabakaları düzenleyerek gençlerimizin gelişimine katkı sunacağız. Tabi ki bununla da yetinmeyeceğiz. Yeni dönemde salonumuzun önünde meydan düzenlemesi ve park projemizi de yaparak sizlerin hizmetinize sunacağız” dedi.

 

“KOORDİNELİ BİR ŞEKİLDE TAMAMLAYACAĞIZ”

 

Başkan Mandalı “2019 yılı ikinci yarısında yaptığımız girişimler neticesinde Pınarçamızı doğalgazla buluşturacağız. Doğalgaz çalışmasının hemen ardından yol, kaldırım gibi üst yapı çalışmalarını büyükşehir belediyemizle koordineli bir şekilde tamamlayacağız” dedi. 

 

“BİZ DEĞİL, İCRAATLARIMIZ KONUŞUYOR”

 

“İş bilenin, kılıç kuşananın’ atasözünü anımsatan Mandalı “Bizler sizlere hizmet etmek için gece gündüz demeden çalışıyoruz. Hem sizlerin ihtiyacı olan alt ve üst yapı çalışmalarını yürütüyor, hem de sosyal ihtiyaçlarınız için yeni alanlar inşa etmeyi sürdürüyoruz. Bugün, önce Kapaklı’da Atatürk Kültür Merkezimizi şimdi de bu güzel salonumuzun açılışını gerçekleştirdik. Tabir-i caizse birileri gibi boş konuşmuyoruz biz. Yalanla, dolanla, sahtecilikle işimiz yok. Biz değil, icraatlarımız konuşuyor. 15 yıldır bizlere destek veriyor, bizleri bu göreve layık görüyorsunuz. Birileri de size bana oy veriyorsunuz diye kızıyor” dedi.

 

“NEYİN DOĞRU Kİ”

 

Geçtiğimiz gün iki mahallenin anket sonuçlarını paylaştığını anımsatan Başkan Mandalı “Çok şükür, güzel işler yapmışız ki, milletimizin desteği sürüyor. Anketlerde açık ara öndeyiz. Ben anketi paylaşınca, bunları bir telaş sarmış. Hemen aynı akşam onlar da bir anket paylaşmışlar. Meğer anket sahteymiş. Yahu güzel kardeşim. Vatandaşın elini sıkman sahte, vatandaşa sarılman sahte, anketin de sahte... Neyin doğru ki senin? O zaman, bak işine be kardeşim, bak işine! Bu millet sana, daha önce olduğu gibi yine sandıkta verecek cevabını” dedi. Konuşmaların ardından kurdele kesilerek salonun açılışı yapıldı. Çok Amaçlı Salonu’nda açılışa özel Trakya Gelişim Spor - Çorlu Yıldırım Spor arasında Tekirdağ Voleybol Ligi Beyza Adalı Sezonu Yıldız Kızlar Final Grubu müsabakası oynandı.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU