'Teksif, emekçi kardeşlerimizin arkasındadır'

Teksif Sendikası'na bağlı işçiler, Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren Altın İplik ve Çorap Sanayi A.Ş. fabrikası önünde eylem yaptı. Eyleme Teksif Sendikası Teşk

GÜNDEM 21.03.2019 13:58:00 0

Eylemde konuşan Türk-iş İstanbul 1. Bölge Başkanı Adnan Uyar, bu haklı mücadelelerinin sonuna kadar devam edeceğini söyledi. Türk-İş ailesi olarak inatla her zaman işçilerin haklarınızı almak için burada olacaklarını ve yılmadan mücadele edeceklerini dile getiren Uyar “Altın İplik emekçi kardeşlerimizin haklı mücadelesi zafere ulaşacaktır. Burada hakkı olan emeğinin karşılığını talep eden işçi var, dünyaya ihracat yapan işçinin emeği var. Ve burada emeklerinin karşılığı verilmeyerek onlara haksızlık yapılıyor. Tük-İş işçilerin mazlumların sendikasıdır” dedi.

 

 

 

“BUNUN ADI MOBBİNGDİR”

 

Teksif Sendikası Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreteri Ersin Çelik de Altın İplik çalışanlarının anayasal hakları olan sendikalı olma hakkını kullandıklarını ifade etti. Uzun bir süre önce Altın İplik’te yetkiyi aldıklarını, ancak emekçilerinin göstermiş olduğu iradeye işyeri yönetiminin kanuni yaptırımları kullanarak bugüne kadar engel olduğunu belirten Çelik, “İşveren, çalışan emekçi kardeşlerimizin Toplu İş Sözleşmesine kavuşmalarına set çekti. Bir kez daha ifade etmek isterim ki kanuni bir hak olarak görülen toplu pazarlık hakkını engelleme çabaları uluslar arası sözleşmelere göre suçtur. En tabi hakları olan sendikalı olma haklarını kullanan Altın İplik emekçileri en kısa sürede hak ettikleri toplu iş sözleşmesi haklarına kavuşacaklar. Bütün bu sıkıntılar yetmezmiş gibi şimdi de Altın İplik emekçilerinin maaşları yönetim tarafından zamanında ödenmiyor. Bu İnsanlık dışı durum, sendika üyelerine karşı resmen sindirme, yıldırma çalışmasıdır. Bunun adı mobbingdir. Bu bir insanlık suçudur” dedi.

 

“MAAŞLAR DÜZENLİ ÖDENENE KADAR DEVAM EDECEK”

 

Çalışanların maaşları düzenli ödenene kadar mücadelelerinin devam edeceğini söyleyen Çelik, “Bizler emeğimizi taksitle mi veriyoruz da maaşımız taksitle ödenecek. Böyle düzen olur mu? Bizler burada emekçi kardeşlerimizle birlik  ve beraberlik içinde mücadelemize dimdik devam ediyoruz, edeceğiz. Altın İplik emekçilerinin maaşları düzenli ödenene kadar. Mücadelemiz hem burada hem de kanuni yollardan devam edecektir” dedi. Teksif Sendikası olarak bu güne kadar haksızlığın,  hukuksuzluğun, sömürünün, adaletsizliğin karşısında olduklarını ve olmaya da devam edeceklerini söyleyen Çelik “Teksif Sendikası’na üye olan hiçbir kardeşimiz yalnız değildir. Bugün işçiyi yıldırmaya çalışanlar, kanun karşısında hesap verecekler. Teksif sendikası bütün gücüyle emeçli kardeşlerimizin arkasındadır” dedi.

 

Haber / Özge MERİÇ