"Bedrin aslanlarının kükrediği yerdir Çanakkale"

Kapaklı İsmet İnönü İlkokulu tarafından 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü kapsamında program düzenlendi. Programda konuşan İsmet İnönü İlkokulu Okul Müdürü Murat Bekdaş, &

GÜNDEM 21.03.2019 13:51:00 0
"Bedrin aslanlarının kükrediği yerdir Çanakkale"

Kapaklı İsmet İnönü İlkokulu Konferans Salonu’nda önceki gün saat 20:00’da düzenlenen programa; Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz, Saadet Partisi Kapaklı Belediye Başkan Adayı Hasan Karakoç, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Kapaklı Temsilcisi İbrahim Çetintaş, Türkiye Sakatlar Derneği Kapaklı Şube Başkanı Hayati Çakan, İsmet İnönü İlkokulu Müdürü Murat Bekdaş, veliler ve çok sayıda öğrenci katılım gösterdi.

 

 

 

 

"BEDRİN ASLANLARININ KÜKREDİĞİ YERDİR ÇANAKKALE"

 

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan program İsmet İnönü İlkokulu Müdürü Murat Bekdaş’ın açılış konuşmasını yapmasıyla devam etti. Bekdaş, “Biz İsmet İnönü İlkokulu olarak 23 veli, 3 öğrenci ve 9 öğretmen bir olup 35 kişilik bir ekiple dilimizin döndüğü kadar Çanakkale savaşını anlatmak istedik” dedi. Kapaklı Mesleki Anadolu Lisesi, Gazi İlkokulu ve Kapaklı Anadolu Müdürlerine desteklerinden dolayı teşekkür eden Murat Bekdaş, “Şanlı tarihimizin kahramanlık destanlarından biri de Çanakkale Destanıdır. Şairin de dediği gibi ‘Bedrin aslanlarının kükrediği yerdir Çanakkale’. Çanakkale kınalı kuzuların gül bahçesine girercesine şahadete atıldığı yerdir. Çanakkale bebeğine isim veremeden yuvasından ayrılan tarihe kahramanlık kelimesinin altı harflerle yazdığı yerdir. Çanakkale Savaşı’na baktığımızda kadın, erkek, yaşlı, çocuk demeden tüm insanımız bu savaşta bir şekilde rol almış ve vatanı canı pahasına savunmuştur. Çünkü vatan dediğimiz bu toprak, diyeti ağıt ödenmiş bir topraktır" ifadelerini kullandı.

 

“ÇANAKKALE GEÇİLMEMİŞ, GEÇİLEMEMİŞTİR”

 

Mustafa Kemal Atatürk'ün unutulmaz sözlerini söyleyerek konuşmasına devam evet Bekdaş, “‘Ben size taarruzu emretmiyorum, ben size ölmeyi emrediyorum. Biz ölünceye kadar geçecek zaman zarfında yerimize başka kuvvetler gelir, başka komutanlar hakim olabilir’ Çanakkale inançtır, Çanakkale cesarettir, Çanakkale Türk’ün imkansızı dünyaya haykırdığı yerdir. İşte bu yüzden Çanakkale geçilmemiş, geçilememiştir. Şehitlerimizin ruhları şad mekanları cennet olsun” şeklinde konuştu.

 

ÇANAKKALE ADLI TİYATRO OYUNU SAHNELENDİ

 

Program İsmet İnönü İlkokulu 1/F öğrenci velisi Mihrican Servi tarafından Çanakkale Türkü dinletisi ile devam etti. Daha sonra Anasınıfı öğrenci velisi Gamze Oltulu ‘Şehitler Tepesi Boş Değil’ adlı şiirini okudu. Ardından veliler tarafından Çanakkale oratoryo ve koro çalışmalar sunuldu. Program ,İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan slayt sunumu ile devam ederken İsmet İnönü İlkokulu öğretmenleri, velileri ve öğrencilerden oluşan Çanakkale adlı tiyatro oyunun sahnelenmesiyle son buldu.

 

Haber / Seda AKYOL - Özge MERİÇ