Kozuva, Servisçiler Derneği'ni ziyaret etti

Cumhur İttifakı AK Parti Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Süleyman Kozuva, bugün saat 11:15'te Tekirdağ S ve J Plakalı Servisçiler Derneği'ni ziyaret etti.

GÜNDEM 15.03.2019 15:59:00 0
Kozuva, Servisçiler Derneği

Geçtiğimiz haftalarda Tekirdağ Servisçiler Odası kurma yetkisini alan Tekirdağ S ve J Plakalı Servisçiler Dernek Başkanı Aşkın Gündoğdu, servisçilerin sıkıntılarını dile getirerek, bugüne kadar çözümü için başvurmadıkları makam kalmadığını ve sıkıntılarının çözüme kavuşmadığını dile getirdi. Cumhur İttifakı AK Parti Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Süleyman Kozuva, "Birlik ve beraberlik içinde olursak 1 Nisan’da sorunlarınız çözümlenebilir" dedi.

 

 

 

 

"SIKINTILARIMIZIN ÇÖZÜLMESİ İÇİN MÜCADELE EDİYORUZ"

 

Ziyarette ilk konuşmayı yapan Tekirdağ S ve J Plakalı Servisçiler Dernek Başkan Yardımcısı Nihat Yıldız, "Biz servisçiler olarak çok az para ile çok iş yapıyoruz. Biz can taşıdığımız için riskli iş yapıyoruz. Bu nedenle göreve gelirseniz sizden bizlerin sıkıntılarının çözüme kavuşturulmasını istiyoruz" dedi. Ardından konuşan Tekirdağ S ve J Plakalı Servisçiler Dernek Başkanı Aşkın Gündoğdu’da "Servisçiler olarak bizler Tekirdağ’da yaptığımız işin ne kadar değerli ve ne kadar kıymetli olduğunu biliyoruz. Servisçiler olarak bizler çok cüzi ücretlerle personel taşımacılığı yapıyoruz. Servisçiler olarak ÇTSO’ya uzak kaldık ama belediye başkanı olursanız uzak kalmayacağız sıkıntılarımız çözüm bulana kadar başınızı ağrıtacağız. Birde UKOME'de sıkıntılarımız var. Bunlarında çözüme kavuşmasını istiyoruz. Korsanla olan sıkıntılarımız var. Altıyol kavşağı sıkıntımız var. Servis saatinde burada trafik sıkışıyor 9 kilometrelik kumlu geçit kavşağına kadar gidişimiz bir saati geçiyor ve trafik sıkışıklığında trafiği sıkıştırana değil de polis bizlere ceza kesiyor. Bu konunun düzeltilmesi için ilçe başkanımıza, kaymakama, bakanlığa şikayetlerimiz olmasına rağmen bakan çıkmadı. Korsan olayı çözümlenmedi. Bizim sıkıntılarımız had safhada şirket sahipleri arabacıyı bitirmek üzere arabacı iflasın eşiğinde ve bir çok servisçi esnafımız da iflas etti. Bizler siyasetçi değiliz bizler ekmeğimizin peşindeyiz ve günün koşullarına göre ücret almak istiyoruz. Sıkıntılarımızın çözümü konusunda mücadele ediyoruz” dedi. Gündoğdu, şirketlere de seslenerek, "Gelin bu işi birlikte yapalım. Kimse mağdur olmasın" dedi. Ardından  Süleyman Kozuva’ya Tekirdağ Servisçiler Odası kurma çalışmaları içinde olduklarından bahsetti.

 

"BU SORUNLARI ÇÖZMEYE ÇALIŞIYORUZ"

 

Gündoğdu’nun ardından konuşan Cumhur İttifakı AK Parti Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Süleyman Kozuva, "Sizlerin sorunlarınızı biliyorum. 1 Nisan'da geldiğimizde bu sorunları çözmeye çalışacağız. Anlattıklarınızda haklısınız. Odada iken bizde korsanlarla mücadele ettik. Sizlerin bir eksikliği var, bir araya gelerek birlik beraberliğinizi sağlayamıyorsunuz" dedi. Sözlerine devam eden Kozuva, "Şehir içindeki Servis hatlarının da değişmesi gerekiyor. Ben bir siyasetçi gibi atıp tutmuyorum. Bu yol durumunu değiştireceğiz. İlçedeki trafik sıkışıklığının giderilmesi için bazı fabrikalarda vardiya saatlerinin değiştirilmesi konusunda Kaymakam Beyle ve Belediye Başkanı Vahap Beyle de görüştük. Ancak onlar bunun fabrikaların işi olduğunu söylediler. Bu konuda  bazı fabrika vardiyalarının 15:00-23:00, 23:00-08:00 ve 08:00-17:00 saatleri şeklinde değişmesi yönünde fikir beyan ettik. Böyle olmuş olsaydı trafik sıkışıklığı yaşamazdık. Biz Çerkezköy’e sizlere hizmet için geliyoruz. Beraber olmazsak sorunları çözemeyiz. Birlik ve beraberlik içinde olursak sizin sıkıntılarınız 1 Nisan’da çözümlenir" sözlerine yer verdi.

 

Haber / Aleyna ÇELİK