57. Alay coşkuyla karşılandı

Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, 57. Alay'ın anısını yaşatmak amacıyla her yıl 18 Mart Çanakkale Zaferi Kutlamaları için Çanakkale'ye yürüyen 57. Alay Yürüyüş Komitesini Halk Park

GÜNDEM 15.03.2019 15:19:00 0
57. Alay coşkuyla karşılandı

13 Mart Salı günü Tekirdağ Valilik Binası önünden 9. kez Çanakkale'ye yürüyüşe çıkan 57. Alay Yürüyüş Komitesi'ni Malkara’da, Malkara Kaymakamı Erkan Karahan, İlçe Jandarma Komutanı Murat Kızıltan, İlçe Emniyet Müdürü Özge Sertan Topkaya, CHP Malkara İlçe Başkanı Hülya Ertan, Belediye Meclis Üyesi Nuran Başkütük, CHP Malkara Kadın Kolları Başkanı Neslihan Kökten, gaziler ve basın mensupları karşıladı.

 

"57. ALAY RUHUNU YAŞIYORUZ"

 

Karşılama töreninde konuşan Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, “57. Alay ruhunu yaşıyoruz.  Bir devrin battığı yer olan Çanakkale'nin Malkaramızın güzergahında oluşu da gurur verici. Çanakkale  Zaferi Türkiye Cumhuriyeti'nin temelini oluşturan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün rüştünü ispatladığı ve Türk Milleti'nin ona inandığı en büyük zaferlerimizden bir tanesi. Bayrağın inmediği, ezanın susmadığı ve  özgürce yaşadığımız bu topraklarda var olmamızın büyük önemini Çanakkale Zaferi'ne borçluyuz. Bu zaferdeki en büyük payda tüm fertleri ile şehit olan 57. Alay'dır. 57. Alay ruhunu bizlere yaşattığınız için hepinize minnettarım.Bizler de gelecek nesillere sizlerin emekleri sayesinde 57.Alay ruhunu aktaracağız" sözlerine yer verdi.

 

PLAKET TAKDİM ETTİLER

 

57. Alay Yürüyüş Komitesi Başkanı Hikmet Selim Yılmaz, yaptığı konuşmanın ardından, Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul'a vermiş oldukları desteklerden dolayı teşekkür ederek, plaket takdim etti. Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul da 57. Alay Komite Başkanı Hikmet Selim Yılmaz'a çiçek takdim etti. 57. Alay Yürüyüş Komitesi, bugün saat 9:00'da Malkara'dan Keşan istikametine doğru yola çıktı.

 

Haber / Aleyna ÇELİK