Okullar arası bilgi yarışması düzenlenecek

Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ilkokul ve ortaokullar arası bilgi ve kültür yarışması düzenlenecek. Yarışmada ilk 3'e giren okullara kupa, öğrencilere de madalya verilec

GÜNDEM 14.03.2019 17:25:00 0
Okullar arası bilgi yarışması düzenlenecek

Yarışmaya Kapaklı’da eğitim öğretim veren ilkokulların 4’üncü sınıfında ve ortaokulların 8’inci sınıfında okuyan öğrenciler katılacak. Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından belirlenecek olan ilkokullar arası ve ortaokullar arası bilgi yarışması eleme usulüne göre yapılacak. İlkokulların bilgi yarışması eleme müsabakaları Kapaklı Anadolu Lisesi, Kapaklı Mesleki Teknik Anadolu Lisesi ve Kapaklı Belediyesi Ortaokulu salonunda; ortaokulların bilgi yarışması eleme müsabakaları İbni Sina İlkokulu, Kapaklı Anadolu Lisesi ve Kapaklı Mesleki Teknik Anadolu Lisesi salonunda; ilkokulların final müsabakası Kapaklı Belediyesi Ortaokulu ve ortaokulların final müsabakası ise Kapaklı Anadolu Lisesi salonunda yapılacak. Okullar arası bilgi yarışması eleme ve final müsabakaları saat 10:00’da yapılacak. Yarışmada Türkçe, Matematik, Fen ve Teknoloji, Sosyal Bilgiler, Yabancı Dil (İngilizce), Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi derslerinden sorular ve Genel Kültür soruları sorulacak. İlkokullar ve ortaokullar arası bilgi yarışmasının soruları, Kapaklı ilçesindeki okullarda görev yapan 4.sınıf ve 8.sınıf öğretmenlerinin hazırlayacağı her dersten 10’ar adet sorulardan oluşturulacak havuzdan Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Sınav Düzenleme Komisyonu tarafından seçilecek. Her okul bilgi yarışması için 10’ar adet soru gönderecek.

 

24 SORU SORULACAK

 

İlkokullar arası ve ortaokullar arası bilgi yarışmasında “Türkçe”, “Matematik”, “Sosyal Bilgiler”, “Fen ve Teknoloji” , ”İngilizce” “Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi” olmak üzere toplam 6 dersten 3’ er soru ve Genel Kültürden 6 soru olmak üzere toplam 24 soru sorulacak. Yarışmada çıkacak sorular, ilkokullarda 4. sınıf ve ortaokullarda 8. sınıf Milli Eğitim müfredatına uygun olarak açık uçlu sorulardan oluşacaktır. Okullar arasında puan eşitliği olduğunda yedek sorular sorulacak ve eşitlik bozuluncaya kadar da sorulmaya devam edilecek.

 

ELEME MÜSABAKALARI YAPILACAK

 

Ortaokullar için yarışmanın eleme grubu müsabakaları 20 Mart 2019 tarihleri arasında saat 10:00’da yapılacak, eleme grubu müsabakalarının saatleri katılan okul sayısına göre belirlenecek ve okullara daha sonraki bir zamanda duyurulacak. Final müsabakası ise 22 Mart 2019 Cuma günü saat 10.00’da yapılacak. İlkokullar için yarışmanın eleme grubu müsabakaları 26 Mart 2019 tarihleri arasında yapılacak. Final müsabakası ise 28 Mart 2019 Perşembe günü saat 10.00’da olacak. Yarışmada matematik soruları için 120 saniye, diğer bölüm soruları için 60 saniye süre verilecek. Yarışmada; birinci, ikinci ve üçüncü olan okullara kupa verilecek. Her öğrenciye madalya verilecek.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU