İki yeni güzergah hizmete sunuluyor

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, 5D hattından sonra 3E ve 7E hatlarının da hizmete sunulacağını açıkladı. Vatandaşların toplu ulaşımda daha kolay ulaşım sağlamasını hedeflediklerini dile

GÜNDEM 8.03.2019 20:16:00 0
İki yeni güzergah hizmete sunuluyor

Edirne Belediyesi’nin yeni hizmete sunduğu 5D hattıyla Şükrüpaşa Mahallesi Bülent Ecevit Caddesi ve Abdi İpekçi Caddesi'nden özellikle Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi, Cumartesi Pazarı, Margi Outlet, Mimar Sinan Kapalı Spor Salonu, Zübeyde Hanım Caddesi’ne ulaşımının sağlanmasının ardından, Edirne Belediyesi, 2 yeni hattı daha devreye soktu.

 

TOPLU TAŞIMA GÜZERGAHLARI DÜZENLENİYOR

 

Toplu Ulaşım Hizmetleri’nde güvenli, ekonomik ve konforlu bir hizmet sunmayı hedeflediklerini dile getiren Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, 7 Mart Perşembe günü düzenlenen Belediye Meclis toplantısında, Barutluk Mahallesi (Eski Toki, Belkoop çevresi ) ile Şükrüpaşa Mahallesi (Abdi İpekçi Caddesi çevresi), Fatih Mahallesi,  Kocasinan Mahallesi, Abdurrahman Mahallesi ve Talatpaşa Mahallesinde yaşayan vatandaşların Sultan 1. Murat Devlet Hastanesi'ne ve devamında Sağlık Yolunu kullanarak Tıp Fakültesi ile Otogara ulaşımın daha kısa sürede sağlanması amacıyla yeni 3E ve 7E No’lu toplu taşıma güzergahlarının düzenlenmesinin kararlaştırıldığını belirtti.

 

YENİ GÜZERGAHLAR

 

3e ( Pazartesi Pazarı – Otogar ) Hat Güzergâhı'nın Pazartesi Pazarı – Bostanpazarı- Tarlakapı Caddesini takiben Değirmen Kavşağı – Şehit İstiklal Vardar Caddesi – Carrefuarsa Kavşağından sağa dönerek DSİ Kavşağı – Zübeyde Hanım Caddesi – Bahriye Üçok Caddesi – Şükrüpaşa Muhtarlığı – Şehit Üğtm. Efkan Yıldırım Caddesi – Şehit Zülfü Küçükyoğurtlu Caddesi – Ayçicek Heykeli – Ali Rıza Ataktürk Caddesi – Muammer Aksoy Caddesi – Vali Konağı – Fatih Camii – Edirne Sultan 1. Murat Devlet Hastanesi – Hadımağa Toki – Sağlık Yolu - Trakya Üniversitesi Balkan Yerleşkesi – D-100 Karayolunu takiben Ahmet Karadeniz Yerleşkesi (Mühendislik Fakültesi) – Otogar olduğu kaydedildi. 7e( Fırınlarsırtı Toki – Otogar ) Hat Güzergâhı'nın ise, Fırınlarsırtı Toki - Bel Koop. Sitesi - Hilly Hotel – Abdi İpekçi Caddesini takiben Özgür Çocuklar Parkı – Gazi Osman Paşa Ortaokulu kavşağından sola, Olimpik Yüzme Havuzundan sağ dönerek 10001 Sokak – Şehit Sercan Gedikli Sokak – 10104 Caddesi – Sağlık Yolu – Trakya Üniversitesi Balkan Yerleşkesi – D-100 Karayolunu takiben Ahmet Karadeniz Yerleşkesi (Mühendislik Fakültesi) – Otogar güzergâhında hizmet vereceği açıklandı. Her iki hatta da seferlerin 11.03.2019 Pazartesi günü saat 07:00’ de başlayacağı ve ilk duraklardan araçların 20 dakika ara ile hareket edeceği belirtildi.

 

Haber / Yakup KARATEPE