Özel çocuklar için Özel Eğitim Sınıfı açıldı

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren Eurotec Firması tarafından Büyükşehir Belediyesi İsmet İnönü İlkokulu'na yaptırılan Aşık Veysel Özel Eğitim Sınıfı için aç

GÜNDEM 7.03.2019 17:50:00 0
Özel çocuklar için Özel Eğitim Sınıfı açıldı

Aşık Veysel Özel Eğitim Sınıfı'nın açılış törenine Kapaklı İlçe Emniyet Müdürü Yaşar Terzioğlu, Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz, Türkiye Sakatlar Derneği Kapaklı Şube Başkanı Hayati Çakan, Saadet Partisi Kapaklı Belediye Başkan Adayı Hasan Karakoç, Eurotec firması yetkilileri, partililer, öğretmenler ve veliler katıldı.

 

 

 

"TOPLUMUN UZATACAĞI SICAK BİR DOST ELİ ÇOK ÖNEMLİ"

 

İsmet İnönü İlkokulu Okul Müdürü Murat Bektaş, açılış konuşmasını yapaarak "Özel Eğitim Engeliler Sınıfımız, Çerkezköy, Saray ve Kapaklı’da tek olarak eğitim vermektedir. Yıllar öncesinde bakıldığında hem engelli bireylerin hem de ailelerin kendi iç dünyalarına ve evlerine kapanmış, toplumdan uzak bir hayat sürdürdüklerini, günümüzde geldiğimiz noktada ise yavaş yavaş engellerin yıkıldığını görmekteyiz. Sevgiyle, anlayışla kucaklandıklarında onların aşamayacağı engel yoktur. Toplumun uzatacağı sıcak bir dost eli kendilerini iyi hissetmeleri ve içindeki cevherin ortaya çıkması için çok önemlidir.

 

"TOPLUMSAL DUYARLILIĞIN OLUŞMASIYLA MÜMKÜN"

 

Özel çocukların herkes gibi normal bir hayat sürmelerinin ancak toplumsal duyarlılığın oluşturulmasıyla mümkün olacağını dile getiren Murat Bektaş, "Biz eğitim camiası olarak bu çocuklarımızı önemseyen bir yaklaşımla azami ölçüde çalışıyor, onlara hayata tutunacak bir dal sunmak için uğraşıyoruz. Herkes şunu bilmelidir ki engellilere toplumda, hayatta yer vermek onlara sunulmuş bir ikram değildir. Zaten böyle bir hakları vardır. Görme engelli öğrencilerimiz sınıf ziyaretinde bana ‘ Ben seni çok seviyorum’ dedi. Neden diye sorduğumda siz çok iyi insansınız dediler. Biz de diyoruz ki Eurotec firmasını çok seviyoruz. Çünkü çok iyi insanlar" şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından Kapaklı Gazi İlkokulu Hafif Düzey Zihinsel Yetersizlik Sınıfı öğrencisi Yavuz Selim Karaer İstiklal Marşı'nın on kıtasını okudu. Zaman zaman duygusal anların yaşandığı programda protokol üyeleri öğrenciyi ayakta alkışladı.

 

"DESTEK VERMEYE GAYRET EDİYORUZ"

 

Eurotec firması Finansal Direktörü Serthan Şenses, Eurotec firması olarak sosyal projelerle çocukların yanında olmaya çalıştıklarını kaydederek, "Daha öncede bu okulumuzda kütüphane ve ağaçlandırma projesini hayata geçirmiştik. Bugünde özel öğrencilerin özel eğitimleri için hazırlanan sınıfın hayata geçmesini gerçekleştireceğiz. İmkanlar ölçüsünde her türlü projeye destek vermeye gayret ediyoruz. İnşallah bu güzel sınıflarda çocuklarımız çok güzel eğitimler alırlar. Eğitime ve çocuklarımıza ufak da olsa katkı sağlıyorsak çok mutlu oluyoruz. Emeği geçenlere teşekkür ederken, sınıfın hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

 

EN BÜYÜK OKULLARDAN BİRİ

 

Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz, bu projede emeği geçenlere teşekkür ederek konuşmasına başladı. Danışmaz, "Büyükşehir Belediyesi İnönü İlkokulu yaklaşık bin 600 ilkokul öğrencisi ile bölgede hizmet veren en büyük okullardan birisidir. Eurotec firması bu proje için okulumuza çok büyük kaynaklar aktardı. Kendilerine huzurlarınızda bir kez daha teşekkür ediyorum. İlçemizde özel eğitim sınıfları var ama okulumuz yok. Saray’dan ve Kapaklı’dan gelen özel öğrenciler devlet tarafından her gün Çerkezköy’e taşınıyorlar. Özel eğitim öğrencilerimizin sınıflarının da özel olması gerekiyor. Eurotec firması gerçekten modern araç ve araç gereç destekleri ile sınıfımızı donatmıştır. Milli Eğitim Müdürlüğü olarak dört aylık süre zarfımızda 17 sınıf donattık" sözlerine yer verdi.

 

ÖĞRENCİLERLE BİR ARAYA GELDİ

 

Konuşmaların ardından İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz ve Okul Müdürü Murat Bektaş, Eurotec firması yetkililerine plaket takdim etti. Plaket takdiminin ardından protokol üyeleri tarafından Aşık Veysel Özel Eğitim sınıfının açılışı yapıldı. Öğretmenler tarafından sınıf hakkındaki bilgilendirmenin ardından protokol üyeleri öğrenciler ile bir araya geldiler.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU